Τοπικά

Πυρετώδεις ρυθμοί για το παζάρι Αλμυρού

ΠΑΖΑΡΙ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της καθιερωμένης ετήσιας εμποροπανήγυρης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Ήδη έχουν ενοικιαστεί και τα 580 περίπτερα με τα έσοδα για το Δήμο Αλμυρού από τη διοργάνωση του παζαριού να εκτιμάται πως θα φτάσουν τις 265.000 ευρώ. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού πρόκειται να εξεταστεί αίτημα για μείωση των τελών χρήσης, λόγω οικονομικής κρίσης, των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν οι ψησταριές στο παζάρι του Αλμυρού.

Και φέτος το παζάρι του Αλμυρού αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από την περιοχή της Μαγνησίας και όχι μόνο. Περισσότερα από 580 περίπτερα με εμπορικά είδη, ψησταριές και ένα μεγάλο λούνα παρκ θα συνθέσουν και φέτος το σκηνικό του παζαριού.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της λαϊκής αγοράς και διοργανώνεται από το Δήμο Αλμυρού, οι υπηρεσίες του οποίου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την καλύτερη δυνατή διευκόλυνση εμπόρων και επισκεπτών.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση των χώρων που θα στεγάσουν τα παραπήγματα και η έκταση έχει χωριστεί σε τομείς (εμπορικό, ψυχαγωγικό, εστίασης). Ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο χώρος πάρκιν που θα διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η διάταξη των περιπτέρων θα είναι τέτοια ώστε να μην δυσχεραίνεται η κίνηση του κόσμου για τις αγορές του, ενώ σε διάφορα σημεία της εμποροπανήγυρης πρόκειται να τοποθετηθούν προκατασκευασμένες τουαλέτες για επισκέπτες και εμπόρους.

Να αναφερθεί ότι το παζάρι του Αλμυρού είναι το μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στη Μαγνησία, αλλά και αυτό που έχει τη μεγαλύτερη φήμη και πέραν των Αλμυριωτών το επισκέπτονται και πολλοί κάτοικοι από τους γειτονικούς νομούς της Μαγνησίας, με δεδομένο ότι τη φετινή χρονιά δεν διοργανώθηκε η εμποροπανήγυρη στο Βόλο.

Το παζάρι θα είναι χωρισμένο σε τέσσερις ζώνες και ανάλογα με τη θέση που καταλαμβάνει ο κάθε έμπορος ισχύει και διαφορετική τιμή. Οι τιμές ανά ζώνη είναι 385 ευρώ στην Α’, η οποία βρίσκεται πλησίον του χώρου του λούνα παρκ, 320 ευρώ για τη Β’, 290 ευρώ για τη Γ’ και 265 ευρώ για την Α’.

Όπως προαναφέρθηκε, ήδη έχουν εκμισθωθεί και οι 580 περίπτερα για την φετινή εμποροπανήγυρη, με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι τα έσοδα για το Δήμο Αλμυρού θα αγγίξουν τις 265.000 ευρώ.

Εντατικοί αναμένεται πως θα είναι οι έλεγχοι στο παζάρι του Αλμυρού από μικτά κλιμάκια του Δήμου, της Αστυνομίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας- Β. Σποράδων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επαγγελματίες που συμμετέχουν διαθέτουν τις απαραίτητες από το Νόμο άδειες.

Το παζάρι στον Αλμυρό θα ανοίξει τις πύλες του στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκο «από πλευράς των Υπηρεσιών του Δήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση του παζαριού, καθώς πλήθος επισκεπτών αναμένεται να το επισκεφτούν για να κάνουν τις αγορές τους και να διασκεδάσουν».

 

Η Οικονομική Επιτροπή

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η οποία θα εξετάσει το αίτημα για μείωση των τελών χρήσης, λόγω οικονομικής κρίσης, των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν οι ψησταριές στο παζάρι του Αλμυρού.

Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα εξής:

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, τρέχοντος οικονομικού έτους, έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2013, επέκταση του δικτύου του Δημοτικού φωτισμού, κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης για την μίσθωση ιδιωτικού χώρου, στη θέση «ΡΟΔΙΑ» του οικισμού ΠΗΓΑΔΙ  της Δ.Ε. Πτελεού, για χρήση πάρκινγκ, συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αριθ. 14/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, επί αγωγής του Δημ. Γερογιάκομου, κατά του Δήμου Αλμυρού, ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Πτελεού, συζήτηση και λήψη απόφασης επί της αριθ. 138/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, επί αγωγής της κ. Σμαρώς Βασιλοπούλου, κατά του Δήμου Αλμυρού, ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Σούρπης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το