Τοπικά

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Πρωτοβουλίες κατά των μετατάξεων

ΟΛΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ2

Το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση που θα έχουν στη Λάρισα τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ των τεσσάρων θεσσαλικών νομών με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σχετικά με τις μετατάξεις καλεί την ΟΛΜΕ «να αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης δράσεων αποτροπής της νομιμοποίησης αυτών των κυβερνητικών αυθαιρεσιών με συντονισμένες παρεμβάσεις σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια».

Την πλήρη αντίθεσή τους στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα καταθέσουν αύριο Τετάρτη στη συνάντηση που θα έχουν στις 12μ. τα Διοικητικά Συμβούλια των τεσσάρων ΕΛΜΕ των θεσσαλικών νομών στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκρ. Σαβελίδη, ο οποίος ανέφερε ότι «θα γίνει μια εκτενής συζήτηση για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί και απασχολεί χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα».

Να αναφερθεί ότι σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα των μετατάξεων η ΕΛΜΕ Μαγνησίας μεταξύ άλλων τονίζει:

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας:

-Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων.

-Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.

-Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών».

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι καθημερινά τα τηλεφωνήματα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από εκπαιδευτικούς που υπάγονται στο καθεστώς των μετατάξεων, οι οποίοι ζητούν μια σειρά διευκρινίσεων σχετικά με όσα θα ισχύσουν. «Οι συνάδελφοι προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ζητήματα που αφορούν τις οργανικές θέσεις, τον τρόπο πληρωμής τους και πολλά ακόμη, καθώς το τοπίο είναι θολό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Να αναφερθεί ότι μεθαύριο Πέμπτη (7.30μ.μ.) η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει προγραμματίσει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών του νομού, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ αυτών και οι μετατάξεις.

 

Επιστολή στην ΟΛΜΕ

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με επιστολή της- ανακοίνωση προς την ΟΛΜΕ σχετικά με το θέμα των μετατάξεων ζητεί «να αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης δράσεων αποτροπής της νομιμοποίησης αυτών των κυβερνητικών αυθαιρεσιών με συντονισμένες παρεμβάσεις σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια». Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στην έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 16 του Αυγούστου, ασχολήθηκε με την τελευταία απόφαση του υπουργείου και της κυβέρνησης που ανακοίνωσε πάνω από 6.000 πλεονάσματα εκπαιδευτικών και πάνω από 4000 υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές υπηρεσίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκτιμά ότι:

1.  Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου της «παιδείας» είναι μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που επιλέχθηκε να εφαρμοσθεί από την μνημονιακή κυβέρνηση την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά ώστε ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας να δημιουργήσει τετελεσμένες καταστάσεις. Το σχέδιο αυτό στοχεύει στην παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της, την έξοδο χιλιάδων εκπαιδευτικών, διαφόρων ειδικοτήτων, από την εκπαιδευτική διαδικασία, την δημιουργία δεξαμενών ανθρώπων που θα τροφοδοτήσουν τις ανάλγητες δεσμεύσεις τους για διαθεσιμότητες και απολύσεις.

2. Η διαδικασία προσδιορισμού των πλεονασμάτων και των κενών τα οποία αναφέρονται στην απόφαση, αποτελεί προϊόν αδιαφανών μηχανισμών του υπουργείου, είναι μνημείο αυθαιρεσίας και είναι απροκάλυπτα απαξιωτική για θεσμούς και νόμους. Είναι καταφανώς παράνομη η παράκαμψη των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία έχουν την από τον νόμο αρμοδιότητα για τον προσδιορισμό των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών και την ορθολογική κάλυψή τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μέσα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου, σε πανελλήνια κλίμακα, να αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης δράσεων αποτροπής  της νομιμοποίησης αυτών των κυβερνητικών αυθαιρεσιών με συντονισμένες παρεμβάσεις σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το