Photo Gallery, Αθλητισμός

Προτεραιότητα στο θέμα του προπονητή

Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα φέρεται να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιος να αναλάβει τον Ολυμπιακό Β.

Ο Ισπανός προπονητής Χοσέ Λουίς Όλτρα

 

 

 

 

 

Το θέμα του προπονητή είναι αυτό που «καίει» τον Ολυμπιακό Βόλου στην παρούσα φάση, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα ποιος θα είναι ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά και στα παιχνίδια που θα δώσει το βολιώτικο συγκρότημα για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μάκης Κατσαβάκης, αν και δηλώνει αισιόδοξος πως θα παραμείνει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επαφή με τον Ισπανό προπονητή Χοσέ Λούις Όλτρα. Έχουν ακουστεί ακόμη και τα όνομα του επίσης Ισπανού, Χοσέ Σεγκούρα, του Γάλλου Ντιντιέ Ολέ Νικολά και του Βόσνιου Μεχμέτ Μπαζάρεβιτς.

Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα φέρεται να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις ανάμεσα στον Ισπανό τεχνικό και στη διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο Όλτρα γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969 στη Βαλένθια και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την άσημη Καταρόγια το 2001. Εργάστηκε στη συνέχεια στην Καστεγιόν, στην Β’ ομάδα της Λεβάντε και κατόπιν την πρώτη ομάδα, στη Σιουντάντ Μούρθια, ενώ για τρία χρόνια (2007-10) κάθισε στον πάγκο της Τενερίφης. Την περίοδο 2010-11 εργάστηκε στην Αλμερία (ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ισπανικής ομάδας τον περασμένο Νοέμβριο), οδηγώντας την μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στις 5 Απριλίου 2011, ο Ισπανός τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του με την Αλμερία και αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Όλτρα αντικατέστησε τον Χουάν Μανουέλ Λίγιο στον πάγκο της Αλμερία, την πόρτα του οποίου «χτύπησε» ο Ολυμπιακός Βόλου τον περασμένο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 46χρονος προπονητής είχε έρθει στο Βόλο στις 17 Απριλίου και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τον Παναθηναϊκό, στην οποία ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 3-2, παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή δεν επήλθε συμφωνία με τους διοικούντες την ΠΑΕ.

Επίσης, ακούστηκε και το όνομα του Χοσέ Σεγκούρα, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού Πειραιώς, όταν και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του νταμπλ. Ο Σεγκούρα είχε διατελέσει και βοηθός του Σέρα Φερέρ στον πάγκο της ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και η περίπτωση του Ντιντιέ Ολέ Νικολά. Ο 50χρονος Γάλλος τεχνικός (γεννήθηκε στις 2/9/1961) εργάστηκε στο παρελθόν στις Νιμ, Σατορού, Κλερμόν, Νις, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και πριν από λίγες μέρες ήταν προπονητής της Ελβετικής Ξαμάξ.

Πριν από ενάμιση μήνα είχε ακουστεί και το όνομα του Μεχμέτ Μπαζάρεβιτς, ο οποίος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είναι άνεργος. Τελευταία ομάδα που εργάστηκε ήταν η Γκρενόμπλ. Ο 50χρονος Βόσνιος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία στη Σοσό ως βοηθός και εν συνεχεία στην Ιστρ, την οποία ανέβασε στην πρώτη κατηγορία το 2004 . Επόμενος σταθμός του η Τυνησία και η Ετόιλ με την οποία έφτασε το 2005 στον τελικό του αφρικανικού Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία το 2006 το Κατάρ και η Αλ Ουάκρα.
Τον Δεκέμβρη του 2007 ο μέντοράς του, ο Ίβιτσα Οσιμ, τον σύστησε στην Γκρενόμπλ, η οποία υπό την καθοδήγησή του κέρδισε την άνοδό της και αυτή στην πρώτη κατηγορία. Η συνεργασία των δυο ολοκληρώθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Πολλή δουλειά

περιμένει

τη διοίκηση

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται από προχθές σε άδεια, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους και γεμίζοντας τις… μπαταρίες τους, στον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι διοικούντες δουλεύουν «πυρετωδώς», προκειμένου να οργανώσουν και να στελεχώσουν την ομάδα με παίκτες, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εκτός από το θέμα του προπονητή, μια σειρά από άλλα ζητήματα απασχολούν τους ιθύνοντες της ΠΑΕ. Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται στη ξένη ποδοσφαιρική αγορά για την απόκτηση παικτών. Ήδη ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Τάκης Γιαννόπουλος, έχει «τσεκάρει» αρκετούς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους από την Ευρώπη, ενώ αναχώρησε χθες για την Αργεντινή, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και στις τρεις γραμμές, ενώ στην περίπτωση που παραχωρηθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές από το βασικό κορμό (οι διοικούντες υποστηρίζουν πως δεν θα είναι περισσότεροι από δύο και με την προϋπόθεση να έρθουν στον Ολυμπιακό προτάσεις που να ικανοποιούν οικονομικά την εταιρεία), τότε αμέσως η διοίκηση θα φροντίσει να τους αντικαταστήσει επάξια.

Επίσης, από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό πρόκειται να αποχωρήσουν ορισμένοι παίκτες, ενώ θυμίζουμε πως οι Κρίστιαν Νέμεθ και Νίκος Ψυχογιός θα επιστρέψουν σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Ηρακλή αντίστοιχα, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ο τρίτος τερματοφύλακας, Ηλίας Μαρούλης, ύστερα από ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην βολιώτικη ομάδα. Ο 22χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε φέτος σ’ ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αυτό με τον Παναθηναϊκό στο Βόλο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Μόλις κλείσει το θέμα του  προπονητή θα ρυθμιστούν και τα θέματα που άπτονται της προετοιμασίας της ομάδας. Λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που θα έχει φέτος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταρτιστεί ανάλογα και το πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση και το αθλητικό κέντρο στο οποίο θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου, ημέρα όπου ο Ολυμπιακός θα μάθει και τον αντίπαλό του στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το