Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα αδέσποτα

Πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των ζώων από το Δήμο Νοτίου Πηλίου
Πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των ζώων από το Δήμο Νοτίου Πηλίου

 

Στη Δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σε βάρος όσων ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή. Για την επίτευξη του στόχου η Δημοτική Αρχή ζητεί τη συνδρομή και τη συνεργασία των Φιλοζωικών Συλλόγων. Παράλληλα, στην εφαρμογή προγράμματος στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων προχωρεί άμεσα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Η δράση θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με κτηνίατρο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και θα υπογράψει σχετική σύμβαση με τη Δημοτική Αρχή. Τα αδέσποτα ζώα μετά τη στείρωση και τον εμβολιασμό τους θα αφήνονται και πάλι ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος είναι κυρίως η προστασία των αδέσποτων από τις φόλες και την κακομεταχείριση. Ταυτόχρονα θα γίνεται από το Δήμο και η πλήρης καταγραφή τους.

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το οξυμένο πρόβλημα με την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή δηλώνει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, αναλαμβάνοντας τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε βάρος όσων ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους, με συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων στα χωριά και τους οικισμούς.

Για την επίλυση του οξυμένου προβλήματος η Δημοτική Αρχή ζητεί τη συνδρομή και τη συνεργασία των Φιλοζωικών Συλλόγων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να πειστούν ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα ζώα τους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «σε βάρος όσων ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους, με συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή μας. Απευθυνόμαστε στους ιδιοκτήτες και τους φιλόζωους και τους ζητούμε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Είναι αρκετοί οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έρχονται για διακοπές ή για επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή μας και βρίσκουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τα ζώα τους στα χωριά και τους οικισμούς. Το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη. Ζητούμε τη συνδρομή και τη συνεργασία των Φιλοζωικών Συλλόγων, προκειμένου τα μέλη τους να πείσουν τους ιδιοκτήτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι απαιτείται να δραστηριοποιηθούν και να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, στην ευρύτερη περιοχή παρατηρείται οξυμένο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως με τις δηλητηριάσεις τους από φόλες και την κακομεταχείριση που υπόκεινται από αγνώστους.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για το Δήμο η προστασία τους, η οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό της, θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του προγράμματος στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα πρόκειται να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και συνεργασία με κτηνίατρο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και θα υπογράψει σχετική σύμβαση με το Δήμο.

Βάσει του προς υλοποίηση προγράμματος, προβλέπεται η συγκέντρωση από συνεργεία του Δήμου όλων των αδέσποτων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή και αφού τα ζώα θα οδηγούνται στον κτηνίατρο θα στειρώνονται, θα εμβολιάζονται και στη συνέχεια θα αφήνονται ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού πρώτα θα γίνεται η πλήρης καταγραφή τους.

«Αντιμετωπίζουμε οξυμένο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην ευρύτερη περιοχή μας» τονίζει κ. Νίκ. Φορτούνας «το οποίο προκαλείται κυρίως από αρκετούς ασυνείδητους θα τους χαρακτήριζα ιδιοκτήτες. Πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι παίρνουν ένα σκυλάκι, το μεγαλώνουν και στη συνέχεια αφού αυτό μεγαλώσει είτε το βαριούνται είτε αδυνατούν να το συντηρήσουν, με συνέπεια να το εγκαταλείπουν. Προκειμένου, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε το οξυμένο αυτό πρόβλημα, προχωρούμε άμεσα στην εφαρμογή προγράμματος στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με κτηνίατρο που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή μας. Ως Δημοτική Αρχή θα υπογράψουμε σύμβαση συνεργασίας μαζί του. Συνεργεία του Δήμου θα συγκεντρώνουν τα αδέσποτα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, θα τα οδηγούν στη συνέχεια στον κτηνίατρο για στείρωση και εμβολιασμό και θα τα αφήνουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού προηγηθεί η πλήρης καταγραφή τους. Με συντονισμένες και οργανωμένες δράσεις θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων από τις φόλες και την κακομεταχείριση που υπόκεινται. Απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους και αν το κάνουν ας τα έχουν τουλάχιστον στειρωμένα και αν είναι δυνατόν και εμβολιασμένα για το καλό τόσο των ζώων, όσο και των πολιτών. Το πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων θα εφαρμοστεί άμεσα με δαπάνες της Δημοτικής Αρχής» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το