Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Παρουσίαση μελέτης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
Θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της «Μελέτης για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας», αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεδομένης της κρίσης στην ελληνική οικονομία, αλλά και της διαπίστωσης ότι υπάρχει ανάγκη ανάδειξης των αναπτυξιακών ευκαιριών που έχει η περιφέρεια, ο Σύνδεσμος κατήρτισε τη μελέτη για την περιφέρεια της Θεσσαλίας, προβάλλοντας την πεποίθηση, ότι μία συντονισμένη και αποφασιστική προσπάθεια, που είναι εστιασμένη στην αξιοποίηση αργουσών δυνατοτήτων, έχει την ικανότητα να κινητοποιήσει πολύτιμο αναπτυξιακό δυναμικό.

Είναι η πρώτη φορά που ένα συλλογικό όργανο, όπως ο Σύνδεσμος εκπονεί μία αντίστοιχη μελέτη αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο να προτείνει πολιτικές υλοποιήσιμες από τους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Οι προτάσεις αυτές άλλωστε, δεν τίθενται για να υποκαταστήσουν τις κρατικά επιχορηγούμενες πολιτικές, αλλά για να συμπληρώσουν υφιστάμενα κενά, και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε έναν ευρύτερο αναπτυξιακό ορίζοντα έναντι εκείνου που καθορίζεται από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.

Στην παρουσίαση της μελέτης έχουν κληθεί η γεν. γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, βουλευτές των Νομών Θεσσαλίας, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήμαρχοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων, Εργατικών Κέντρων, Αναπτυξιακών Εταιρειών, Ομοσπονδιών, ΤΕΙ, Ερευνητικών Ινστιτούτων, ο πρύτανης και αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά την παρουσίαση, η μελέτη που αποτελεί δωρεάν προσφορά του Συνδέσμου προς την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους πολίτες της, θα κατατεθεί προς δημόσια διαβούλευση, η οποία θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ενώ η παρουσίαση της μελέτης, καθώς και οι προτάσεις για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα γίνουν από τη Διοίκηση του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τη μελέτη έχουν ενημερωθεί στελέχη της τρόικας στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ και κυβερνητική στελέχη, εκφράζοντας τους επαίνους τους για το έργο του Συνδέσμου.

 

Ο Φ. Κουβέλης στη ΓΣ

Έγινε τέλος γνωστό πως στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 25 Μαΐου, θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το