Photo Gallery, Τοπικά

Προσπάθεια αντιμετώπισης του υποσιτισμού μαθητών

Ξεκινά από σήμερα στα σχολεία από ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος

Επιχείρηση αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία ξεκινά από σήμερα στο νομό Μαγνησίας με τη συνεργασία της Μητρόπολης Δημητριάδος των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των διευθυντών σχολικών μονάδων και των συλλόγων γονέων.

Ήδη από τη Μητρόπολη Δημητριάδος έχουν ενημερωθεί με συγκεκριμένες οδηγίες οι ιερείς για να παρέμβουν στο σχολείο και εφόσον ειδοποιηθούν από τους διευθυντές. Η βοήθεια θα έχει επίκεντρο κυρίως την οικογένεια του μαθητή, αφού για λόγους διακριτικότητας, δεν είναι σωστό να εξατομικευτεί για κάθε μαθητή εντός της σχολικής μονάδας.

Ήδη το σχέδιο παρέμβασης έχει εκπονηθεί και ουσιαστικά θα έχει την εξής μορφή: Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας στην περίπτωση που εντοπίσει περιστατικό υποσιτισμού σε σχολείο, θα ειδοποιεί το σύλλογο γονέων, την οικογένεια του μαθητή και τον αρμόδιο ιερέα της Ενορίας της περιφέρειας στην οποία εντάσσεται το σχολείο, ώστε να παρασχεθεί η απαιτούμενη βοήθεια, πάντοτε στο πλαίσιο της διακριτικότητας και μη στιγματισμού του μαθητή.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, από σήμερα οι ιερείς περιμένουν να ειδοποιηθούν από τους διευθυντές, για να παρέμβουν άμεσα. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες και γνωρίζουν τα σχολεία που αντιστοιχούν στην κάθε Ενορία τους. Η παροχή βοήθειας θα είναι κατά περίπτωση.

Γύρω στους 70 ιερείς είναι έτοιμοι να ενεργοποιηθούν σε μια προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και του χρόνου, αφού υπάρχει και η έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου υπογράμμισε πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά, καθώς το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι πολυεπίπεδο. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές των σχολείων, ενώ υπάρχει και η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα μέσω αυτής της παρέμβασης μπορούν να βοηθηθούν τα υποσιτιζόμενα παιδιά και κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στα σχολεία έχουν εντοπιστεί περιστατικά υποσιτισμού, ενώ πρόσθεσε πως μόλις ο διευθυντής του σχολείου διαπιστώνει μια τέτοια κατάσταση, θα ειδοποιεί το σύλλογο γονέων και την οικογένεια του μαθητή, ενώ θα ενημερώνεται και ο ιερέας της Ενορίας.

Στο μεταξύ μετά την προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση με το ασαφές πολιτικό τοπίο για τη συγκρότηση κυβέρνησης, παραμένουν οι εκκρεμότητες για τα διοικητικά θέματα στην εκπαίδευση.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, πρέπει να γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα οργανικά κενά, να βγει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, να αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας για την οργανικότητα των θέσεων των σχολικών μονάδων αναφορικά με τους υποβιβασμούς, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το