Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

Αντιδράσεις βουλευτών και δημάρχου Βόλου για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου
Αντιδράσεις βουλευτών και δημάρχου Βόλου για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου

Η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζο. Η κ. Μακρή  ενημέρωσε τον υπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μετά  την ενημέρωση ο υπουργός  Υγείας, κρίνοντας ότι τα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, έδωσε εντολή να ξεκινήσει  η διαδικασία πρόσληψης στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου επικουρικών ιατρών των εξής ειδικοτήτων: Γαστερεντολόγος, νεφρολόγος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος και ουρολόγος.

Ειδικότερα, ο ουρολόγος, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας την κ. Μακρή, θα προσληφθεί είτε μέσω της διαδικασίας πρόσληψης των επικουρικών ιατρών, είτε μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από τις ήδη προκηρυχθείσες θέσεις. Η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και η πρόσληψη των ιατρών αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο σε ένα μήνα. Διευκρινίζεται ότι οι ιατροί των ειδικοτήτων που προαναφέρθηκαν είναι επιπλέον των εγκριθέντων, ήδη, πέντε επικουρικών ιατρών, άρα διπλασιάζεται ο αριθμός των ιατρών που θα απασχοληθούν στο Αχιλλοπούλειο  Νοσοκομείο Βόλου.

Επιπροσθέτως, έχει γίνει ήδη δεκτό το αίτημα της ΜΕΘ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την πρόσληψη 4 νοσηλευτών (ΤΕ Νοσηλευτικής), καθώς, επίσης,   βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στο ΑΣΕΠ η πρόσληψη 11 συνολικά ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών),  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας  κρίνει ότι  αυτά έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς και ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων του και η λειτουργία του θα συνεχιστούν,  χωρίς προβλήματα.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την άμεση ανταπόκριση του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους ιατρούς και τους εργαζόμενους στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου  για την έγκαιρη στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους.

Αντιδράσεις βουλευτών

«Πυρ ομαδόν» στο υπουργείο Υγείας από τοπικούς βουλευτές και το δήμαρχο Βόλου για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου, που πλησιάζει τα όρια της κατάρρευσης.

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, αλλά και κάθε άμεσα εμπλεκόμενου εξαπέλυσε η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή την απογύμνωση του Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Εδώ και μήνες καταγγέλλουμε τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι κωφεύουν. Οι παθογένειες και οι νοσηρές καταστάσεις του ιδρύματος έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Το οργανωμένο χάος που επικρατεί στο Νοσοκομείο και η εμμονή των κυβερνώντων να αδιαφορούν πλήρως έχουν οδηγήσει στην απόλυτη απαξίωση του κεκτημένου δικαιώματος του πολίτη στην υγεία και την αξιοπρέπεια».

«Τα γεγονότα στη Μαγνησία μιλούν από μόνα τους» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη. Η βουλευτής Μαγνησίας είχε ζητήσει από τις 18 Απριλίου με ερώτησή της από τον υπουργό κ. Λυκουρέντζο  την άμεση πρόσληψη είκοσι ένα επικουρικών γιατρών, καθώς είχε γίνει καθημερινό  το φαινόμενο της μη δυνατότητας κάλυψης των εφημεριών για νευραλγικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υποβάλλονται σε μία απερίγραπτη και εν δυνάμει μοιραία ταλαιπωρία, αφού ενίοτε διακομίζονται σε Νοσοκομεία άλλων Νομών.

Επίσης έχει καταθέσει αναφορά σχετικά με το αίτημα για απόσπαση ειδικού οφθαλμίατρου, δεδομένου ότι στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου υπηρετεί μόνο ένας οφθαλμίατρος, καθώς και αναφορά  σχετικά με την ανανέωση της απόσπασης ωτορινολαρυγγολόγου, αφού και στην ανάλογη κλινική υπηρετεί μόνος ένας ιατρός. «Απαντήσεις από τον κ. Λυκουρέντζο δεν έχουμε πάρει. Το πρώτο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η υγεία. Απορώ και φρίττω με την απίστευτη έλλειψη ευαισθησίας από την  κυβέρνηση. Στην προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Βόλου δηλώνω παρούσα και έτοιμη να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο προκειμένου οι συμπολίτες μου να έχουν την προστασία που δικαιούνται» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη υπέγραψε και κοινή  επιστολή  με τους κ.κ. Μεϊκόπουλο, Μουτσινά, προς τον υπουργό Υγείας που αναφέρει τα εξής: Επί σειρά μηνών, το Νοσοκομείο Βόλου βιώνει μία απίστευτη κρίση, όπως σας έχουμε επισημάνει και με παλαιότερες ερωτήσεις μας στη Βουλή.  Σήμερα πλέον «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Η ανεπάρκεια του ιατρικού προσωπικού έχει δημιουργήσει μεγάλη αγανάκτηση, και γιατροί εξωθούνται σε παραίτηση καθόσον, λόγω φόρτου, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Παράλληλα, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες τοποθετήσεις επικουρικών γιατρών, συνεχίζεται η ανισοκατανομή του ιατρικού προσωπικού σε επίπεδο περιφέρειας με μόνιμα αδικημένο το Νοσοκομείο Βόλου. Κύριε υπουργέ ζητούμε επειγόντως συνάντηση μαζί σας, ώστε να διευθετηθεί η άμεση κάλυψη του Νοσοκομείου με επικουρικούς γιατρούς και ο προγραμματισμός για την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό».

Π. Σκοτινιώτης:

«Όχι» στη συνεχιζόμενη

αποδυνάμωση

Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης, μεταφέρει με επιστολή του στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το Νοσοκομείο του Βόλου εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας, αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, με δεδομένη την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής (Βόλος, Πήλιο, νησιά των Βορείων Σποράδων κ.λπ.).

«Δυστυχώς η πολιτεία, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, συνεχίζει να μην αντιδρά στη συνεχή συρρίκνωση του Νοσοκομείου, το οποίο, για να λειτουργήσει επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό ρόλο του, έχει απόλυτη ανάγκη από την επαρκή και ορθολογική στελέχωση κλινικών και εργαστηρίων. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο Κλινικών και υποβάθμιση πολλών άλλων» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει άμεση, προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση όλων των οργανικών μονάδων του Νοσοκομείου Βόλου. «Σε διαφορετική περίπτωση», όπως συγκεκριμένα αναφέρει απευθυνόμενος στον κ. Λυκουρέντζο, «να γνωρίζετε ότι όχι μόνο το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της στο σύνολό τους, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν σθεναρά το δικαίωμα στην υγεία, ως δημόσιο αγαθό».

 

   
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το