Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Διευρύνεται το ρήγμα στο Παναγιώτικο

Συνεχίζεται η διαρροή νερού - Αυτοψία ειδικών επιστημόνων προχθές στο φράγμα
Συνεχίζεται η διαρροή νερού – Αυτοψία ειδικών επιστημόνων προχθές στο φράγμα

Διευρύνεται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, το ρήγμα που έχει εντοπιστεί στο βυθό του φράγματος Παναγιώτικο. Παράλληλα, συνεχίζεται η διαρροή υδατικών ποσοτήτων από την υποδομή, με τις εκτιμήσεις του Δήμου να αναφέρουν ότι χάνονται ανεκμετάλλευτα 200 κυβικά μέτρα νερού την ώρα. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι ενδεχομένως η διαρροή νερού να μη σχετίζεται με το ρήγμα στο βυθό του φράγματος και να αποδίδεται σε άλλη αιτία, η οποία ήδη διερευνάται.

Στο μεταξύ, αυτοψία στο Παναγιώτικο πραγματοποίησε προχθές ομάδα επιστημόνων και ακαδημαϊκών, ειδικών στα φράγματα, οι οποίοι θα αποφανθούν σχετικά με τη διαρροή νερού και το ρήγμα. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας και της έρευνας των ειδικών αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που παρατηρείται στο φράγμα Παναγιώτικο με τον εντοπισμό ρήγματος στο βυθό του επιδιώκουν με συνεργασία η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής και της Υπηρεσίας Ύδρευσης, το ρήγμα στο βυθό του φράγματος διευρύνεται καθημερινά και η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου και την αρμόδια Υπηρεσία Ύδρευσης, συνεχίζεται και η διαρροή νερού στο φράγμα Παναγιώτικο, η οποία ενδεχομένως να μην αποδίδεται στο ρήγμα, αλλά σε διαφορετική αιτία, την οποία ήδη διερευνούν οι ειδικοί.

Βάσει στοιχείων του Δήμου και της Υπηρεσίας Ύδρευσης, συνολικά 200 κυβικά μέτρα νερού χάνονται ανεκμετάλλευτα κάθε ώρα στο φράγμα Παναγιώτικο.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, στην περίπτωση κατά οποία δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από τους ειδικούς, το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν οι ανάγκες για παροχή νερού, καθώς και η κατανάλωση αυξηθούν, ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στην υδροδότηση των χωριών και των οικισμών της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου του Δήμου.

Στο μεταξύ, ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, ειδικούς στα φράγματα, επισκέφτηκε προχθές το πρωί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Παναγιώτικο και πραγματοποίησε αυτοψία στην υποδομή.

Στόχος των ειδικών επιστημόνων και των ακαδημαϊκών είναι να εντοπίσουν με τις έρευνές τους την αιτία της διαρροής νερού και να αποφανθούν σχετικά με το ρήγμα.

Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αναμένουν επίσης από τους ειδικούς επιστήμονες να αποφανθούν σχετικά με το ενδεχόμενο η διαρροή νερού από το φράγμα να μη σχετίζεται με το ρήγμα στο βυθό του.

Οι ειδικοί στα φράγματα επιστήμονες και ακαδημαϊκοί συγκέντρωσαν στη διάρκεια της προχθεσινής τους αυτοψίας στο Παναγιώτικο όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να ενημερώσουν τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

«Είναι άριστη η συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια γενικότερα» επισημαίνει ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «και από κοινού προσπαθούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στο φράγμα Παναγιώτικο. Το ρήγμα στην υποδομή του φράγματος διευρύνεται και απαιτείται να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Επίσης, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η διαρροή νερού από το φράγμα. Πρέπει να τονιστεί ότι ενδεχομένως να μη σχετίζεται η διαρροή με το ρήγμα. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, ειδικοί στα φράγματα, πραγματοποίησαν αυτοψία προχθές στο Παναγιώτικο σχετικά με τη διαρροή και το ρήγμα. Για τα αποτέλεσμα των ερευνών τους θα ενημερώσουν σύντομα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δημοτική Αρχή» καταλήγει ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το