Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσκήνιο και παρασκήνιο

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΤΑ τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες Εθνικές ομάδες μα και σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα, επιλέγουν για προετοιμασία το κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Οι άριστες συνθήκες που συνδυάζονται με την ύπαρξη των ξενώνων, μα και το άξιο προσωπικό της εγκατάστασης, την καθιστούν πόλο έλξης για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.

Έτσι, πριν καλά καλά ξεκινήσει τη χειμερινή του λειτουργία, θα έχει και τις πρώτες αφίξεις …υψηλού επιπέδου. Από την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν 7 Νοεμβρίου, έως και τις 20 του ίδιου μήνα, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους οι Εθνικές ομάδες γυναικών και νεανίδων στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Επίσης, ήδη στις δύο πρώτες μέρες των εγγραφών στα διάφορα τμήματα (κολύμβησης, εκμάθησης, aqua aerobic, baby swimming), για τη νέα χρονιά οι αιτήσεις των δημοτών όλων των ηλικιών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Η αλήθεια είναι πως το κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας έδωσε με τη λειτουργία του πνοή, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, αφού τα οφέλη τόσο από την ανάληψη σημαντικών διοργανώσεων, όσο και από την έλευση ομάδων για προετοιμασίες είναι σημαντικά για την τοπική οικονομία.

 

Συνέχισε τα …όργια ο Λιονέλ

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, εκπληκτικός, χορευτής, …εξωγήινος. Όπως θέλετε πείτε τον, αφού όλοι οι χαρακτηρισμοί του ταιριάζουν. Οργίασε και πάλι ο Λιονέλ Μέσι στο …πάρτι της Μπαρτσελόνα στην Πράγα. Ο Αργεντινός πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ και το 14ο της καριέρας του, φτάνοντας το εκπληκτικό νούμερο των 202 γκολ σε 286 συμμετοχές.

Επίσης, ο Πεπ Γκουαρντιόλα συμπλήρωσε 200 αγώνες στον πάγκο της με ποσοστό νικών το εκπληκτικό 72% (144 νίκες και 17 ήττες), ενώ είδε τους παίκτες του να στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για 500ή φορά.

Εξάλλου, ο τερματοφύλακας Βίκτορ Βαλντές έσπασε χθες το ρεκόρ συλλόγου που κατείχε από τη σεζόν 1972-73 ο Μιγκέλ Ρέινα συμπληρώνοντας 877 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ.

Ό,τι και να λέμε, η Μπαρτσελόνα απογειώνει το ποδόσφαιρο. Συνδυάζει θέαμα και ουσία και βοηθά το άθλημα να αποκτά ολοένα και περισσότερους «εραστές».

 

Επιτροπή Αθωώσεων της ΕΠΟ

Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ή όπως λέμε Επιτροπή Αθωώσεων της ΕΠΟ. Όλοι αθώοι πλέον. Η κάθαρση ξεκίνησε και σταμάτησε σε Βόλο, Καβάλα και Ηλιούπολη. Μέχρις εκεί…

 

Να έρθουν και

τα αποτελέσματα

ΔΕΝ άξιζε τέτοιο «κούρεμα» στη Γερμανία ο Ολυμπιακός Π. Ο Ρώσος διαιτητής Βλαντισλάφ Μπεζμπόροντοφ θα μείνει στην ιστορία, ως ο άνθρωπος που δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να πάρουν το αποτέλεσμα που δικαιούταν (τουλάχιστον στην ισοπαλία) στο «Βεστφάλεν». Η γερμανική εφημερίδα Bild μάλιστα στο χθεσινό της πρωτοσέλιδό είχε τη φωτογραφία με το χέρι του Χούμελς και έγραφε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε διαιτητή. Τυχερή η Ντόρτμουντ που ο Μπεζμπόροντοφ δεν έδειξε αυτό το χέρι.

Η ομάδα του Βαλβέρδε, καλείται πλέον να δώσει στη συνέχεια δύο τελικούς, με Μαρσέιγ και Αρσεναλ, με σκοπό να σημειώσει δύο νίκες και να προκριθεί υπό προϋποθέσεις στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή να τερματίσει στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό πάντως που μένει είναι πως ο Ολυμπιακός Π. στάθηκε καλά μέσα στο γήπεδο κι έδειξε πως αποκτά πλέον το ευρωπαϊκό προφίλ και το πρεστίζ που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη. Απομένει βέβαια, η καλή εικόνα που παρουσιάζει να συνοδευτεί και με τα ανάλογα αποτελέσματα.

 

Ούτε να μας βλέπουν,

ούτε να μας ακούν…

ΕΓΓΡΑΦΟ με το οποίο ενημερώνει την ΕΠΟ πως για λόγους ασφαλείας είναι αδύνατη η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα της Ελλάδας με τη Ρουμανία στην πόλη Ρόιτλινγκεν στις 15 Νοεμβρίου έστειλε η αντίστοιχη ομοσπονδία της Γερμανίας.

Το κλίμα που υπάρχει στη Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας, είναι πολύ βαρύ. Δυστυχώς όμως ανάλογο κλίμα κατά της πατρίδας μας υπάρχει και σε πολλές ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΠΟ αναζητά ήδη άλλη έδρα, ενώ ο Σάντος αύριο ανακοινώνει την αποστολή για το φιλικό με τη Ρωσία στις 11 Νοεμβρίου στο Καραϊσκάκη. Τουλάχιστον η Εθνική μας δίνει χαρά με τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες της σ’ αυτή την πολλή δύσκολη περίοδο.

 

Ευκαιρίες στα νέα παιδιά

«ΣΤΟΧΟΣ μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά να παίξουν καλό μπάσκετ και να νιώσουν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας μας είναι πολύ χαμηλός. Δουλεύουμε σε βάθος με σκοπό να βγάλουμε νέους ικανούς καλαθοσφαιριστές, ικανούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βολιώτικου μπάσκετ» μας είπε ο προπονητής Βασίλης Καραϊσκος, όταν τον ρωτήσαμε για τη νέα προσπάθεια που επιχειρεί φέτος η Ανάληψη στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Η αλήθεια είναι πως η Ανάληψη εδώ και χρόνια βαδίζει στη συγκεκριμένη φιλοσοφία προσφέροντας έντονο κοινωνικό έργο. Προφανώς, πλέον όλα τα σωματεία λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης, θα ακολουθήσουν είτε θέλουν, είτε όχι τη συγκεκριμένη οδό…

 

Πρώτο θέμα στην ΟΥΕΦΑ

ΕΝΑ μόλις βήμα από την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ μετά τον θρίαμβο επί της Πόρτο στη Λευκωσία. Για να προκριθεί στην επόμενη φάση ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται είτε δύο βαθμούς στα δύο τελευταία ματς, είτε να μην νικήσει σε ένα από τα δύο η Πόρτο.

Οι Κύπριοι έχουν βάλει από κάτω ομάδες όπως η Ζενίτ, η Σαχτάρ και η Πόρτο και χθες έγιναν πρώτο θέμα στο επίσημο σάιτ της ΟΥΕΦΑ. Ομάδες πανίσχυρες με τεράστιους προϋπολογισμούς και οικονομικές δυνατότητες.

Άρα; Άρα δεν κάνουν τα πάντα τα χρήματα. Χρειάζονται κι άλλοι παράμετροι (σκληρή δουλειά, προσήλωση στο στόχο, ισορροπία, καλή «χημεία») για τις επιτυχίες. Απ’ ότι φαίνεται ο φετινός ΑΠΟΕΛ με τους …μικρομεσαίους ποδοσφαιριστές που πολλοί από αυτούς (Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης, Γιάχιτς, Ολιβέιρα) έφυγαν ως …μισοαποτυχημένοι από την Ελλάδα, τις διαθέτει.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το