Αθλητισμός

Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για Ολυμπιακό Β.

Από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ, χωρίς ακόμη να ανακοινωθεί η απόφαση από την ΕΠΟ για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σημαίνει πως το μόνο, πλέον, που μπορεί να ελπίζει η βολιώτικη ΠΑΕ είναι να τοποθετηθεί στη Football League και να αγωνιστεί στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος επέστρεψε χθες από την Εσθονία όπου μετέβη για τον τελικό του EURO U19, στον οποίο αγωνίστηκε η Εθνική μας ομάδα με αντίπαλο την Ισπανία. Το προσεχές διήμερο θα κορυφωθούν οι επαφές και συζητήσεις που θα έχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο για τη διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος της Football League με τη συμμετοχή 21 ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΕΠΟ έχουν βρει τη νομική φόρμουλα, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν από διάφορους παράγοντες ομάδων της Football League, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην αύξηση των ομάδων της κατηγορίας. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν κάνει λόγο για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράτυπο, από τη στιγμή που οποιεσδήποτε αναδιαρθρώσεις αν γίνουν φέτος θα έχουν ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ΕΠΟ κάνει λόγο για ειδικές συνθήκες και έχοντας στο πλευρό της και την Πολιτεία, η οποία μπορεί να πιέσει με τον τρόπο της τις ομάδες, πιστεύεται πως θα περάσει το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πέρυσι, από τη στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να τιμωρηθούν οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα και να μην αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ούτε η ΕΠΟ μπόρεσε να προβάλει αντίσταση, ούτε φυσικά και η Λίγκα.

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ πάρει την απόφαση για να παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου στη Football League, το θέμα θα απασχολήσει το Δ.Σ. της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, με τον πρόεδρό της, κ. Σπύρο Καλογιάννη να είναι υπέρ το να αγωνιστεί η βολιώτικη ΠΑΕ, όπως και οι Καβάλα, Ηρακλής στο πρωτάθλημα της Football League. Να θυμίσουμε, πως ο κ. Καλογιάννης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως η μικρή λίγκα θα κάνει ότι της υποδείξει η ΕΠΟ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κάποιους παράγοντες ομάδες της Β’ Εθνικής, ο κ. Καλογιάννης μπορεί να επηρεάσει τους περισσότερους προέδρους της Football League, έτσι ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συμμετοχής των τριών παραπάνω ομάδων στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία (το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Δ.Σ. της Football League-Football League 2).

Πάντως, από τη στιγμή που οι ομάδες της Β’ Εθνικής πάρουν τα ανταλλάγματα που ζητούν από την ΕΠΟ και την Πολιτεία (αύξηση της επιχορήγησης και άνοδος στη Σούπερ Λιγκ πέντε ομάδες την ερχόμενη περίοδο), είναι πολύ πιθανό να σταματήσουν και οι αντιδράσεις αυτών που διαφωνούν με το σχέδιο που προωθεί η ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετέβη εκ νέου στην Αθήνα, όπως και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης. Οι δύο τους θα έχουν νέες επαφές με παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για το θέμα που «καίει» τις ομάδες τους, ελπίζοντας πως την Πέμπτη 19 Ιουλίου η υπόθεση θα τελειώσει θετικά, τόσο για τον Ολυμπιακό Βόλου όσο και για την Καβάλα. Εκτός απρόοπτου αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο και θα συζητήσει το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Οι δύο ΠΑΕ οφείλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η ΕΠΟ έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και όλοι όσοι φέρονται ως υποψήφιοι να διεκδικήσουν την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν εκφραστεί θετικά για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, κάνοντας λόγο για αδικία, η οποία και θα πρέπει να αποκατασταθεί.

Η αγωνία των διοικούντων των δύο ΠΑΕ, καθώς και των φιλάθλων έχει φτάσει στο κατακόρυφο, γνωρίζοντας πως τα περιθώρια αρχίζουν, πλέον, να στενεύουν επικίνδυνα, από τη στιγμή που θα πρέπει Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα να δημιουργήσουν από το μηδέν τις ομάδες τους, μια και δεν έχουν στις τάξεις τους ούτε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνα προπονητή, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την ομάδα (με την προϋπόθεση βέβαια να επιστρέψει ο Ολυμπιακός Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο). Αρκετοί είναι επίσης οι ποδοσφαιριστές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει προφορικά με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για να φορέσουν την «ερυθρόλευκη» φανέλα (κάποιοι απ’ αυτούς έχουν αγωνιστεί στην ομάδα στο πρόσφατο παρελθόν), ενώ πέρα από τους Έλληνες παίκτες, υπάρχουν συζητήσεις και με ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική και κυρίως από την Αργεντινή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το