Photo Gallery, Αθλητισμός

Απόλυτη μυστικότητα στη Νίκη

Με απόλυτη μυστικότητα η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη κινείται στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση σε νεαρό στόπερ που την περίοδο 2011-12 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στο προσκήνιο εξακολουθεί να βρίσκεται και το όνομα του Βραζιλιάνου επιθετικού Ουέλινγκτον Γκονσάλβες. Επίσης συνεχίζονται και οι συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων τους με τους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν στην πορεία της Νίκης προς την άνοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πολλά ονόματα αξιόλογων παικτών έχουν ακουστεί ότι ενδιαφέρουν τη Νίκη. Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος Ανδρέας Πάτσης και οι συνεργάτες του δεν βιάζονται. Σε συνεργασία με τον τεχνικό Περικλή Αμανατίδη εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις και προχωρούν σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη μυστικότητα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα έχει γίνει πρόταση σε νεαρό κεντρικό αμυντικό που είχε σημαντική συμβολή στην πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στον νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής και φυσικά την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Ο συγκεκριμένος παίκτης έκανε εξαιρετική χρονιά και ιδιαίτερα ήταν αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ενώ είναι και διεθνής με «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Όμως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα, που αντιμετωπίζει πολλά διοικητικά προβλήματα. Ο μεγαλομέτοχος κ. Βελλής αποχώρησε και οι μετοχές παραχωρήθηκαν στον Ερασιτέχνη που με τη σειρά του ψάχνει για νέο επενδυτή. Έτσι, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Για τις ικανότητές του έχει συλλέξει πολύ καλές πληροφορίες ο τεχνικός της Νίκης Περικλής Αμανατίδης, που φαίνεται πως άναψε το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μαζί του.

Ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει πολύ καλά και τον Ουέλινγκτον Γκονσάλβες, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Νίκη. Εξάλλου έχει συνεργαστεί μαζί του, αφού Βραζιλιάνος επιθετικός είχε ως τεχνικό τον κ. Αμανατίδη σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Αγροτικό Αστέρα. Ο Ουέλινγκτον έχει και το πλεονέκτημα να είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς βρίσκεται στη χώρα μας από το 2003. Έχει αγωνιστεί ακόμη σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θρασύβουλο, Διαγόρα και φέτος στην Δόξα Δράμας. 

Πάντως, ανεξάρτητα από την κατάληξη των δύο παραπάνω περιπτώσεων θεωρείται βέβαιο ότι η Νίκη θα ενισχυθεί σε θέσεις που έχει διαπιστωθεί ότι «πονά». Οι στόχοι έχουν εντοπισθεί και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ θα γίνουν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις. Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους παίκτες που αγωνίστηκαν με την κυανόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.  Όμως επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί καμία συμφωνία.

Επίσης οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν κάνει κρούση σε Βέροια και Ξάνθη προκειμένου να παραμείνουν και τη νέα χρονιά οι Παυλίδης και Λαζαρίδης. Για τον τελευταίο κυκλοφόρησε η φήμη ότι σίγουρα θα μείνει στη Νίκη, αλλά επισήμως αυτό διαψεύδεται. Μάλιστα η Ξάνθη τον ανακοίνωσε στη λίστα των παικτών της που πήραν νούμερο στη φανέλα για τη νέα περίοδο (26), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραμείνει στην ακριτική ομάδα και δεν θα παραχωρηθεί σε άλλη και πάλι με τη μορφή δανεισμού διότι η Ξάνθη έχει στο ρόστερ της 30 παίκτες, αριθμός που μάλλον θα μειωθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν …αγχώνονται

οι φίλαθλοι

Τις εξελίξεις στα μεταγραφικά περιμένουν με αγωνία οι φίλαθλοι της Νίκης που μετά από πολλά χρόνια δεν …αγχώνονται. Έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο μεγαλομέτοχο κ. Ανδρέα Πάτση και τους συνεργάτες του που εργάζονται πυρετωδώς για το χτίσιμο μίας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Πλέον η ΠΑΕ λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και οι υποψήφιοι να φορέσουν τη φανέλα της ομάδας τη νέα σεζόν περνούν κυριολεκτικά από κόσκινο. Στόχος της διοίκησης είναι να φέρει παίκτες με φιλοδοξίες που άμεσα θα ταιριάξουν στη νέα φιλοσοφία που πλέον διέπει τον σύλλογο. Ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους ή παίκτες αμφιβόλου ποιότητας δεν θα έχουν θέση στη νέα Νίκη.

Εξάλλου, οι οπαδοί του ιστορικού συλλόγου είναι βέβαιο πως δεν έχουν ξεχάσει το καλοκαίρι του 2009 και την έμπνευση του τότε ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Στράτου Γιδόπουλου να φέρει παίκτες αγνώστους ως επί το πλείστον με πούλμαν από την Αθήνα, προκειμένου να δοκιμαστούν από τον τότε προπονητή Λεωνίδα Γαρδικιώτη, αλλά και τον …ίδιο.

Όμως η εποχή αυτή φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Νίκη του 2009 δεν έχει καμία σχέση με τη Νίκη του 2012, που σύμφωνα με τον στόχο των διοικούντων θα είναι η ομάδα που θα κάνει υπερήφανους τους χιλιάδες φιλάθλους του ιστορικού συλλόγου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το