Photo Gallery, Τοπικά

Περίεργη φωτιά σε αστυνομικό αυτοκίνητο

 Το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του αστυνομικού
Το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του αστυνομικού

Ερωτηματικά προκαλεί στις Διωκτικές Αρχές του Βόλου η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί χθες και κάτω από άγνωστες συνθήκες, στο αυτοκίνητο αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, επί της οδού Γαρέφη, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Το αυτοκίνητο ήταν συμβατικό, είναι όμως υπηρεσιακό και ο αστυνομικός το είχε «χρεωθεί» από την υπηρεσία του για την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το πρωί, ωστόσο έγινε όμως γρήγορα αντιληπτή τόσο από τον ίδιο τον αστυνομικό τόσο και από γείτονες. Ο αστυνομικός βγήκε από το σπίτι και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, ενώ στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της φωτιάς, που σβήστηκε περίπου μισή ώρα αργότερα.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της φωτιάς παραμένουν ανοικτά. Επίσης εξετάζονται και τα κίνητρα σε περίπτωση που τα ευρήματα και τα στοιχεία οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Όλα όμως τα ενδεχόμενα για τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση, είναι ανοικτά.

Ο 53χρονος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου έχει «χρεωθεί» τον αστυνομικό σκύλο της τοπικής Αστυνομίας και καλείται σε αποστολές εντοπισμού εκρηκτικών ή ναρκωτικών. Χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια το αυτοκίνητο για τις ανάγκες της υπηρεσίας του. Στην παρούσα φάση, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα για το περιστατικό. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενδιαφέρον θα έχει να εντοπιστούν τα κίνητρα αυτής της πράξης, αν αποδειχθεί ότι η φωτιά προήλθε από εμπρησμό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το