Τοπικά

Πεζοδρόμηση της παραλιακής στην Κ. Γατζέα

Στην πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Κάτω Γατζέας από τις 8μ.μ. έως τη 1π.μ. προχώρησε από το περασμένο Σάββατο μέχρι και το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, με βάση αποφάσεις του Δημοτικού αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από τους παράλληλους με τον παραλιακό δρόμους, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες.

Η πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Κάτω Γατζέας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και των παραθεριστών, καθώς η διέλευση των οχημάτων δημιουργούσε προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών και των μικρών παιδιών.

Όπως προαναφέρθηκε, για την πεζοδρόμηση είχαν λάβει απόφαση τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου Νηλείας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Η εφαρμογή του μέτρου ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο και έτυχε των θετικών σχολίων των κατοίκων και των επισκεπτών. Οι ώρες κατά τις οποίες η παραλιακή οδός στην Κάτω Γατζέα είναι κλειστή για ΙΧ και δίκυκλα είναι από τις 8μ.μ. έως τη 1π.μ. και το μέτρο θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Για τη διευκόλυνση των οδηγών η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου προχώρησε στη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης των ΙΧ, συνολικής έκτασης ενός στρέμματος, πίσω από την εκκλησία. «Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Κ. Γατζέας υποδέχτηκαν με ανακούφιση την προαναφερόμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση, αφού από τη διέλευση των οχημάτων στην παραλιακή οδό τα προηγούμενα χρόνια δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα στους πεζούς και τα μικρά παιδιά, που δεν μπορούσαν να κινηθούν με ασφάλεια. Το μέτρο της πεζοδρόμησης αποτελεί «ανάσα» για τον παραθαλάσσιο οικισμό της Κάτω Γατζέας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων. Λεγαντής.

Να αναφερθεί ότι η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δρομολογεί το επόμενο χρονικό διάστημα και την ασφαλτόστρωση των 50 μέτρων στην ανατολική πλευρά της Κ. Γατζέας, όπου ο δρόμος εξακολουθεί να είναι χωμάτινος. Ήδη μηχανήματα έχουν προχωρήσει στο πάτημα του δρόμου και όπως επισήμανε ο κ. Λεγαντής «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η ασφαλτόστρωση και οι κάτοικοι θα ανακουφιστούν από τη σκόνη κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ζητούμε για λίγες ημέρες ακόμη την υπομονή και την κατανόησή τους», προσέθεσε ο ίδιος.

 

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το