Τοπικά

Παραδίδονται μεθαύριο οι Εργατικές Βελεστίνου

Η κ. Λαΐτσου βρέθηκε στο αγροτικό μπλόκο στο Αερινό την Τρίτη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αγρότες τα θέματα που προτάσσουν στις κινητοποιήσεις τους

 

Σε επικοινωνία που είχε χθες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με το υπουργείο Εργασίας οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης παράδοσης των Εργατικών Κατοικιών στο Βελεστίνο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο Πνευματικό Κέντρο στη μία το μεσημέρι της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, όπου οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα παραχωρητήρια, ενώ στη συνέχεια θα τελεστούν τα εγκαίνια στις Εργατικές Κατοικίες.

Έχουν ήδη προσκληθεί τοπικοί φορείς, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Ε.-ΟΕΚ κ. Κουλοχέρης.

Στο μεταξύ, τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στην περιοχή του Αερινού επισκέφθηκε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συζητώντας μαζί τους για τα αιτήματα του αγροτικού κλάδου, αλλά και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν. Στο μεταξύ, η κ. Λαΐτσου συναντήθηκε χθες με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα σχετικά με το ζήτημα του Γενικού Λυκείου Καναλίων.

Η Δήμαρχος βρέθηκε στο αγροτικό μπλόκο στο Αερινό την Τρίτη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αγρότες τα θέματα που προτάσσουν στις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο ζήτημα των αποζημιώσεων, της επιστροφής του ΦΠΑ, στο κόστος του πετρελαίου, στα συνταξιοδοτικά.

Όσον αφορά στα θέματα που αγγίζουν το Δήμο Ρήγα Φεραίου στη συνάντηση τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη δημιουργίας ενός αγροτικού συλλόγου, αλλά και η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Κάρλας. Παράλληλα, οι αγρότες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στο μπλόκο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε το μπλόκο των αγροτών στο Αερινό, για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στα αιτήματά τους. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμπαραστέκεται στους αγρότες οι οποίοι δίνουν το δικό τους αγώνα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου η ελληνική γη να παράγει καρπούς. Στην περιοχή μας ζουν και εργάζονται χιλιάδες αγρότες και κατανοούμε απόλυτα την αγωνία τους για το αύριο. Γι’ αυτό και η πολιτεία μέσα από το διάλογο θα πρέπει να δει με ευαισθησία και κατανόηση τα αιτήματά τους και να υπάρξουν λύσεις, χωρίς να δημιουργηθούν ακρότητες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας, ιδίως στην περίοδο της κρίσης που ζούμε, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας».

Συνάντηση για το Λύκειο Καναλίων

Με τη διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα συναντήθηκαν χθες η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Λαΐτσου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Κίτσιος, συνοδευόμενοι από τρία μέλη του συλλόγου γονέων του Γενικού Λυκείου Καναλίων.

Η δήμαρχος ζήτησε από την περιφερειακή διευθύντρια να ενεργήσει προκειμένου να διασφαλιστεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά η λειτουργία του Γενικού Λυκείου Καναλίων.

Για το ζήτημα ήδη έχει ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αρχή, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο η γενική γραμματέας Ισότητας Φύλων κ. Ζέττα Μακρή μετά από επικοινωνία της με το υπουργείο Παιδείας, της τονίστηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη λειτουργία του σχολείου και τα επόμενα χρόνια. Επίσης, οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Χρυσοβελώνη, κ.κ. Ηλιόπουλος, Μουτσινάς έχουν κάνει επερωτήσεις στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα του Λυκείου Καναλίων, ζητώντας τη μη κατάργησή του.

Εθελοντική αιμοδοσία

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών  «Η Αλληλεγγύη» πραγματοποιούν την πέμπτη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο, μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα, την ερχόμενη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, από τις 9:00  έως τις 13:00.

Σκοπός τη πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση  της δημοτικής τράπεζας αίματος για τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Πρωταρχικός στόχος της δημοτικής τράπεζας είναι η κάλυψη των μελών της σε αίμα και των πρώτου βαθμού συγγενών τους. Επίσης η κάλυψη των μοναχικών δημοτών που στερούνται φιλικού  και συγγενικού περιβάλλοντος και των παιδιών με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ανάλογα κέντρα.

Τη διαδικασία της αιμοληψίας θα αναλάβει, όπως κάθε φορά, η κινητή μονάδα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και την προστασία της υγείας των αιμοδοτών.

Καλούνται οι δημότες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος με την πεποίθηση ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί έμπρακτη χειρονομία αλληλεγγύης, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το