Photo Gallery, Πολιτική

Παπανδρέου: Ανάγκη αρραγούς μετώπου

 

 

Συναντήσεις του πρωθυπουργού χθες με Καρ. Παπούλια και σήμερα με Αντ. Σαμαρά

Κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, θα έχει το απόγευμα (19.00) της Τρίτης (σήμερα) ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν επαφές του πρωθυπουργού και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς,

Το μεσημέρι της Δευτέρας (χθες) ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Κ. Παπούλια. Χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε ως μία από τις πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να δώσουμε το αίσθημα της ενότητας και της ευθύνης.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, υπογράμμισε την ανάγκη στη Σύνοδο Κορυφής “να μπει τέλος στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα με τρόπο που θα δώσει γερές βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία”. “Είναι αυτονόητο πως χτίζουμε πάνω στις θετικές αποφάσεις του Ιουλίου. Δεν περισσεύει κανείς, τη μάχη τη δίνουμε όλοι”, πρόσθεσε.

“Πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ενότητα, ένα αρραγές μέτωπο, για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα την Κυριακή”, είπε και συμπλήρωσε: “Για να δείξουμε ότι η Ελλάδα και μπορεί και θέλει και προχωρεί μπροστά προς όφελος του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Κ. Παπούλια, δήλωσε ότι διανύουμε την “πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα”, σημειώνοντας ότι “οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης”.

“Η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση αυτή και παρά τις δικές της δυσκολίες και αδυναμίες, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης”, είπε.

Και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε “η κυβέρνηση να πάει σε αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, για να μπορέσει να διασφαλίσει το καλύτερο για την Ελλάδα και τις προϋποθέσεις να μπορεί να επιβιώσει η ευρωζώνη και να είναι μια πολύ σημαντική προστασία για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς”.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο κ. Παπανδρέου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου και της G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑΥΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Μοιραστείτε το