Τοπικά

Ο Βόλος καίει σήμερα το… Μνημόνιο

Οι εκδηλώσεις στην πόλη, αλλά και περιφερειακά σήμερα και αύριο

Θα καεί το Μνημόνιο, στο ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι του Δήμου Βόλου (All day party), που οργανώνεται σήμερα της Τυρινής, 6 Μαρτίου, στην παραλία του Βόλου.

Το μνημόνιο, θα είναι φέτος, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος.

Η διασκέδαση θα αρχίσει το πρωί και θα συνεχιστεί ώς τις 10 το βράδυ, με μια ανάπαυλα μεταξύ 2.30-4.30 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτι, από την ομάδα εμψυχωτών KID ANIMA. Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει τρεις περίπου ώρες, περιλαμβάνει, ομαδικό παιχνίδι, κατασκευές κλόουν, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική αγαπημένων ηρώων στα πρόσωπα των παιδιών κ.ά.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα θα αρχίσει στον ίδιο χώρο, στις 4 το απόγευμα από τους Salsa Y SUENO (σάλσα ι σουένιο), Αντώνη και Χαρά, τους Djs Estelio «El Social» και Mas, με παρουσίαση του Αντώνη Τζίμα. Θα υπάρξουν διαγωνισμοί στολής και παιχνίδια με το κοινό.

Ταυτόχρονα θα γίνουν προσυγκεντρώσεις καρναβαλιστών μεταξύ 4 και 4.30 μ.μ., από σε τρία σημεία:

Το γήπεδο του Μαγνησιακού, τη γέφυρα που συνδέει Βόλο και Ν. Ιωνία (Λεωφόρος Ειρήνης και Καραμπατζάκη) και μπροστά στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας. Στις προσυγκεντρώσεις αυτές θα πρωτοστατούν οι εμψυχώτριες: Α. Καλατζή, Όλγα Οικονόμου, Ουρ. Καλαμποκά, Κατ. Χαραλάμπους, Έρρ. Πατρικίου, Αλ. Κασσάνδρα, Κατερ. Σαρρή και Καίτη Καραχάλιου.

Συμμετέχουν, τα παιδιά της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου, του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου και οι Ιδιωτικές Σχολές Χορού: Μίτσης Λαούδη, Κατερίνας Βαλατσού, Άννας Πανάγου, Νίκης Κρίτσλοου, καθώς και η σχολή Latin «Chorus Line».

Θα υπάρχουν επίσης ντυμένοι μασκαράδες από όλα τα σχολεία της περιοχής και όσοι, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι των περιοχών επιθυμούν να μεταβούν με πομπές πολύχρωμες και χαρούμενες στην παραλία, όπου ήδη θα έχει ανάψει το γλέντι.

Στις 7 το απόγευμα θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου, όπως και οι άλλες καρναβαλικές κατασκευές, είναι έργα των καθηγητών – εικαστικών καλλιτεχνών Κώστα Κομνηνού, Έλενας Νικηφόρου και των σπουδαστών σχολών και εργαστηρίων του Δήμου. Και το γέλιο, η χαρά, το τραγούδι και ο χορός θα συνεχιστούν στο ανοιχτό αυτό πάρτι. Θα υπάρχουν τα πάντα, εκτός από πυροτεχνήματα που έχουν – για λόγους οικολογικής ευαισθησίας – αποκλειστεί.

Οι περιφερειακές εκδηλώσεις

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί θα υπάρχει παραδοσιακό γλέντι στο Φυτόκο και το απόγευμα στις 7 το κέφι ανάβει στα Μελισσιάτικα, με το άναμμα του Αφανού, καθώς και στην Κάπουρνα – την ίδια ώρα.

Τέλος, ο «Αφανός» ανάβει στις 6 το απόγευμα και στη Μακρινίτσα και συνοδεύεται από πέταγμα αεροστάτου.

Παντού θα υπάρχουν λαϊκά πανηγύρια, μεζέδες και κρασί. Για τις εκδηλώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί οι κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες, οι Δημοτικές Κοινότητες και οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι.

Την Καθαρά Δευτέρα

Σε τέσσερα σημεία του Δήμου Βόλου θα αναβιώσουν τα παραδοσιακά Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας.

Στο Πολιτιστικό Άλσος της Νέας Ιωνίας, στην ακτή των Αλυκών, στην ακτή Νέας Αγχιάλου και στην ακτή Λιμανάκι, στην Αγριά.

Για τις εκδηλώσεις του Άλσους Νέας Ιωνίας συνεργάζονται: Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας: -Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας – ΚΔΑΠ Βασδέκειο.

Στην Αγριά συνεργάζονται, η Δημοτική Κοινότητα Αγριάς, ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης Αγριάς, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος» και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Περιοχής Ψυγείων Αγριάς.

Στη θέση Λιμανάκι της Αγριάς θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, από όλη την Ελλάδα. Θα μοιραστούν από ανθρώπους των συνεργαζόμενων φορέων τα σαρακοστιανά και το κρασί και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Η Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου ετοιμάζει, στην κεντρική παραλία της Αγχιάλου, όπου θα τοποθετηθούν καρέκλες για τον κόσμο, ένα πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα συγκροτήματα της περιοχής. Θα μοιραστούν σαρακοστιανά, λαγάνες και κρασί και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα συνεχιστεί ώς το βράδυ.

Τέλος, για τις εκδηλώσεις στις Αλυκές, συνεργάζονται ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αργοναύτες» και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το