Αθλητισμός

Ξόρκισε την κατάρα…

Η Νίκη «σάρωσε» 3-0 τον κακό της δαίμονα Οδυσσέα Αν. στο ντεμπούτο του Απ. Χαραλαμπίδη

Ο Βλαχοκυριάκος (δεξιά) με καρφωτή κεφαλιά ανοίγει το σκορ (φωτό Π. Γιάνναρος)

Την αρνητική παράδοση της τελευταία διετίας απέναντι στον Οδυσσέα Αναγέννησης έσπασε χθες η Νίκη στο «Παντελής Μαγουλάς». Έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση με 3-0 έχοντας πρωταγωνιστή τον Βλαχοκυριάκο που σημείωσε δύο τέρματα (3’, 45+2’), ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε ο Πετράς, ο οποίος αποβλήθηκε αναίτια με δεύτερη κίτρινη στο 72’. Ιδανικό το ντεμπούτο του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον «κυανόλευκο» πάγκο βλέποντας την ομάδα του να παίζει με απαράμιλλο πάθος, με αποτέλεσμα να κερδίσει δικαιολογημένα το χειροκρότημα των φιλάθλων. Αύριο πιθανότατα υπογράφει στη Νίκη ο Γιάννης Τσάγγαρης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Παρά τα προβλήματα που είχαν προκύψει η Νίκη θριάμβευσε με 3-0 του Οδυσσέα Αναγέννησης ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία, ενώ με το «καλημέρα» έδειξε το στίγμα του κάνοντας ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Επέλεξε σύστημα 4-4-1-1 με τον Νάστο σε ρόλο συνδετικού κρίκου με τον Γραμματικόπουλο που ήταν ο βασικός προωθημένος. Επίσης ο Σωτρίνης έπαιξε αμυντικός μέσος και ο Τάσσος τερματοφύλακας.

Η Νίκη ξεκίνησε κάπως νευρικά το παιχνίδι, πράγμα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Θ. Χουρουζίδης βγήκε απειλητικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Τάσσος βγήκε έγκαιρα από την εστία του και έκλεισε το πεδίο του αντιπάλου επιθετικού ο οποίος πλάσαρε πάνω στον νεαρό τερματοφύλακα.

Ο Στράτος Γιδόπουλος προσπαθεί να ηρεμήσει τους οπαδούς της Νίκης

Ωστόσο η βολιώτικη ομάδα ευτύχησε να αξιοποιήσει την πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Πετράς εκτέλεσε φάουλ, ο Βλαχοκυριάκος πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Σαμουηλίδη. Το 1-0 ήταν γεγονός και πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τον σκόρερ, όσο και από τους φίλους της Νίκης που βοήθησαν σημαντικά στο να έρθει η χθεσινή επιτυχία.

Το γρήγορο γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν να βρουν τα …πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 11’ μετά από κόρνερ του Κυριακίδη, ο Παϊζάνος έπιασε κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πάντως ο Τάσσος είχε σωστή τοποθέτηση και φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας.

Παρά το 1-0 οι «κυανόλευκοι» έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτι απόλυτα λογικό μετά τα όσα είχαν προηγηθεί και την ημιτελή προετοιμασία κατά τη διάρκεια των γιορτών. Έτσι στο 18’ ο Πετράς εκτέλεσε φάουλ, ο Μαϊστρέλλης έπιασε γυριστή κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε τον στόχο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Νίκη ανέβαζε ρυθμό και απειλούσε με στημένες φάσεις. Στο 23’ ο Πετράς ήταν πάλι ο εκτελεστής ενός φάουλ και ο Μαϊστρέλλης κέρδισε την πρώτη κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει ύψος. Ο Σωτρίνης έπιασε θεαματικό ανάποδο «ψαλίδι», αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Όπως προαναφέραμε, οι «κυανόλευκοι» εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί στα στημένα και στο 28’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με φάση «καρμπόν» με το 1-0. Πάλι από τα αριστερά ο Πετράς εκτέλεσε φάουλ με το δεξί με τη μορφή σέντρας-σουτ. Βλαχοκυριάκος και Μαϊστρέλλης πετάχθηκαν στο πρώτο δοκάρι, χωρίς να βρει κανείς την μπάλα. Η κίνησή τους, όμως, ξεγέλασε τον Σαμουηλίδη, ο οποίος απλά είδε την μπάλα να περνά απ’ όλους και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 2-0, με τον Πετρά να χρίζεται σκόρερ.

Απελευθερωμένοι από το άγχος οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη στο 32’ έκαναν μια ωραία ομαδική ενέργεια. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Πετράς, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ.

Ο Οδυσσέας είχε τρεις καλές στιγμές. Στο 35’ ο Μαϊστρέλλης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ζαγοριανό, ενώ στο 37’ ο Τριανταφυλλάκος κέρδισε την κόντρα από τον Καρακώστα και πλάσαρε τον Τάσσο, ο οποίος όμως απέκρουσε σωτήρια. Επίσης στο 41’ φάουλ του Ζαγοριανού πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Η Νίκη πετούσε …φωτιές στις στημένες φάσεις και το απέδειξε για τρίτη φορά χθες. Ο Νάστος εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους και ο Βλαχοκυριάκος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Ψυχωμένη η Νίκη

αν και 10 παίκτες

Η Νίκη μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στην επανάληψη. Στο 47’ ο Σωτρίνης ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Σαμουηλίδης. Τρία λεπτά αργότερα ο Οδυσσέας απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Τριανταφυλλάκος έβγαλε μπαλιά «τρύπα» στον Κυριακίδη, ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά έπιασε σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε θεαματικά ο Τάσσος.

Η βολιώτικη ομάδα έχασε σπάνια ευκαιρία στο 57’. Ο Σωτρίνης πέρασε θαυμάσια πάσα στον Στουρνάρα, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε με τον Σαμουηλίδη να αποκρούει. Το «ριμπάουντ» κέρδισε ο Γραμματικόπουλος ο οποίος έκανε νέο σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας είπε «όχι».

Στο επόμενο λεπτό ο Ανδρέας Παντζιαράς αποβλήθηκε από τον πάγκο του Οδυσσέα για έντονη διαμαρτυρία και παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς πίσω από τα κάγκελα. Στο 62’ ήταν η σειρά του συγκροτήματος της Αναγέννησης να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κουκούτσης έπιασε κεφαλιά ανενόχλητος αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 68’. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της Νίκης ο Νάστος βρήκε τον Πετρά, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαμουηλίδη σε μοναδικό τετ-α-τετ. Κι ενώ όλα έβαιναν καλώς ο κ. Ζαραβίνας αποφάσισε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον Πετρά δήθεν για «θέατρο». Μια παράδοξη απόφαση, τη στιγμή που ο Πετράς έπεσε από τάκλιν αντιπάλου χωρίς διάθεση να ξεγελάσει τον διαιτητή.

Στο 75’ ο Τάσσος με διπλή προσπάθεια εξουδετέρωσε βολέ του Τριανταφυλλάκου, ενώ στο ίδιο λεπτό αποχώρησε με φορείο ο Παπαδήμας τραυματισμένος στο κεφάλι. Ο 19χρονος στόπερ είχε σχίσιμο πάνω από το φρύδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να του τοποθετηθούν ράμματα.

Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 3-0 και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους, εκτιμώντας το σθένος που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Ένταση στην εξέδρα

Στο 22ο λεπτό παρατηρήθηκε ένταση στην εξέδρα. Μόλις οι λιγοστοί φίλαθλοι του Οδυσσέα έκαναν την εμφάνισή τους στη Θύρα 2, εξαγριωμένοι οπαδοί της Νίκης κινήθηκαν εναντίον τους. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς ήρθαν στα χέρια με οπαδούς της ομάδας της Αναγέννησης, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ, που ανέβηκαν στην κερκίδα. Μάλιστα στο σημείο που έγινε το επεισόδιο πήγε και ο Στράτος Γιδόπουλος συμβάλλοντας στο να εκτονωθεί η κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μνήμες από τα όσα είχαν γίνει πέρσι στην Αναγέννηση Σερρών είναι ακόμη νωπές. Θυμίζουμε ότι ο περσινός αγώνας είχε στιγματιστεί από θλιβερά επεισόδια, όταν οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν στους παίκτες της Νίκης στέλνοντας τους Σάντσες και Γκαλβέζ στο νοσοκομείο. Έτσι τα πνεύματα ήταν οξυμένα πριν την έναρξη του ματς και η έλευση των φίλων του Οδυσσέα αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους φιλάθλους της βολιώτικης ομάδας.

Η βαθμολογία

(16η αγωνιστική)

1. Φωκικός 26-15  29
2. Καλλονή 17-7   29
3. Επανομή 17-10  27
4. Νίκη 15-13  23
5. Δόξα Κραν. 14-9   23
6. Εορδαϊκός 14-12  21
7. Γιαννιτσά 10-13  21
8. Τύρναβος 17-16  20
9. Αετός Σκύδρας 15-13  19
10. Πόντιοι Κατ. 10-13  18
11. Ζάκυνθος 8-11  18
12. Εθνικός Φιλ. 9-10  17
13. Κοζάνη 15-18  17
14. Οδυσσέας Αν. 14-22  16
15. Μ. Αλέξανδρος Ηρ. 21-23  15
16. Ναυπακτιακός 11-19  15
17. Μακεδονικός 13-22  13
* Ο Φωκικός δεν έχει κάνει ρεπό

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το