Αθλητισμός

Θέλει να πάρει τη ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο από τον οποίο είχε χάσει στο Βόλο

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, η οποία θα διεξαχθεί στις 3 μ.μ. στο Παγκρήτιο Στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να αποσπάσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα και παράλληλα να πάρουν τη ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου, όταν και είχαν χάσει από την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου με 1-0 (η μοναδική εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό).

Το βολιώτικο συγκρότημα έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του εκτός έδρας πως έχει τον τρόπο να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα και οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια. Σε οκτώ ματς μακριά από το Βόλο ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, σκοράροντας στα έξι από τα οκτώ αυτά παιχνίδια (δεν πέτυχε γκολ στους αγώνες με τον Ηρακλή και την Ξάνθη).

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο την περασμένη Τετάρτη, σ’ ένα παιχνίδι που είχαν και πάλι τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, έδειξαν όμως για μια ακόμη φορά αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα την τεχνική ηγεσία, η οποία προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η ομάδα ενώ αναπτύσσεται σωστά, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να φτάσει στο γκολ, έχει πολύ μικρό ποσοστό ευστοχίας.

Ο Σάκης Τσιώλης έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΠΑΕ την απόκτηση ενός επιθετικού κρούσης και ενός μεσοεπιθετικού που να έχει τη δυνατότητα να βρίσκει δίχτυα και παρότι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόλογοι ελεύθεροι παίκτες, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού προσπαθούν να φέρουν στην ομάδα ότι καλύτερο μπορούν από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά.

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα, ενώ ακούγονται έντονα τις τελευταίες μέρες τα ονόματα του Γάλλου μέσου της Λοριάν, Γιαν Ζουφρέ, του Τυνήσιου επιθετικού της Λανς, Ισάμ Τζεμά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν και την περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου. Ο νεαρός επιθετικός, ως γνωστόν, ανήκει στον Ηρακλή, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς να διαπραγματεύεται την απόκτησή του από τον «Γηραιό». Εάν η μεταγραφή προχωρήσει είναι πολύ πιθανό η ομάδα του Πειραιά να παραχωρήσει τον Βέλλιο ως δανεικό σε κάποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ (από τη στιγμή που είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους») και δεν αποκλείεται αυτή η ομάδα να είναι ο Ολυμπιακός Βόλου.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που φαίνεται να έχει απασχολήσει το βολιώτικο συγκρότημα είναι ο Παραγουανός επιθετικός Πάμπλο Θεμπάγιος και σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικούντες τον Ολυμπιακό εξετάζουν και αυτή την περίπτωση.

Χωρίς Ουμπίντες

στο Παγκρήτιο

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σήμερα στο Παγκρήτιο κόντρα στον επικίνδυνο Εργοτέλη χωρίς έναν από τους πιο αξιόλογους παίκτες που διαθέτει η ομάδα, τον Χαβιέ Ουμπίντες, Ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος υπέστη θλάση στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό δεν είναι ακόμη έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο Σάκης Τσιώλης τον απέκλεισε από την αποστολή. Εκτός απρόοπτου ο Ουμπίντες θα είναι σε θέση να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Πανιώνιο η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να παραταχθούν με διάταξη 4-4-1-1, με τον Μόνχε να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή και παίζοντας πίσω από τον Σολάκη, ο οποίος θα αποτελέσει τον μοναδικό προωθημένο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Άλβαρεζ και Ρόκας ως αμυντικά χαφ, ο Σκάρος είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ως δεξιός μέσος, με τον Καπετάνο να παίζει από την αριστερή πλευρά. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιακούποβιτς. Στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη βρίσκονται επίσης και οι Μπρέσκα, Ρόκα, Ρίκκα, Ψυχογιός, Πλιάγκας, Μαρτίν, Τομάς και Μητρόπουλος.

Ο Εργοτέλης

Ή του ύψους ή του βάθους παρουσιάζεται ο Εργοτέλης στις εντός έδρας αναμετρήσεις του, καθώς έχει να επιδείξει τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες στο Παγκρήτιο. Οι Κρτητικοί προέρχονται από εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0 και με 20 βαθμούς βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Προπονητής της ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε: «Μετά το κακό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου κόντρα στον Αστέρα, η ανάγκη μας να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου μεγαλώνει. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει δείξει την αξία της σε πολλές εκτός έδρας αναμετρήσεις. Πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι από όλες τις πλευρές για να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Ο Καραγεωργίου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς επιστρέφει και ο Γιαλούσης από τιμωρία και διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς Κυριακίδης.

Σήμερα παίζουν

οι Παίδες

Η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου υποδέχεται σήμερα Κυριακή στις 13.00 στο ΕΑΚ την αντίστοιχη ομάδα του Άρη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ Κ-17 ΟΠΑΠ.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Στυλιανός Χαλβατζάκος, με βοηθούς τον κ. Αναστάσιο Κουρσοβίτη και την κ. Ασημίνα Μωραίτου. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Λεωνίδας Φορτούνας (όλοι από την ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ώρα: 15.00

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

1. Δασκαλάκης

27. Γιαλούσης

6. Βίσιο

4. Αλεξόπουλος

5. Χίμπλινγκερ

15. Τζούνιορ

23. Ολίσε

8. Ρομάνο

10. Λεάλ

9. Βερμπακόφσκις

25. Μπούντιμιρ

Προπονητής:

Ν. Καραγεωργίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

3. Ντολεζάι

13. Άλβαρεζ

21. Ρόκας

6. Σκάρος

11. Καπετάνος

26. Μόνχε

77. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το