Αθλητισμός

Πέφτει στην πισίνα ο Ο.Υ.Κ.Β.

Η βολιώτικη ομάδα ρίχνεται στη «μάχη» της Α2 πόλο με πρώτο αντίπαλο σήμερα τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

Στη «μάχη» της Α2 πόλο για τη φετινή περίοδο ρίχνεται ο Ο.Υ.Κ. Βόλου. Το πρωτάθλημα ξεκινά και σήμερα στις 14.00 «συγκρούεται» με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής. Στον ίδιο κορμό στηρίζονται οι Βολιώτες, αφού μοναδικό νέο πρόσωπο είναι ο 33χρονος περιφερειακός Σπύρος Μυκονιάτης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Ανοίγει η αυλαία της Α2 πόλο, με τον Ο.Υ.Κ.Β. να αποτελεί τον εκπρόσωπο της πόλης μας. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό, αφού για πρώτη φορά διεξάγεται με νέο σύστημα. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και οι τρεις πρώτοι θα αναμετρηθούν με τους αντίστοιχους του άλλου γκρουπ στα πλέι οφ για να διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Οι υπόλοιπες ομάδες θα αναμετρηθούν στα πλέι άουτ, με σκοπό την παραμονή. Υποβιβάζονται δύο ομάδες. Τα ματς της δεύτερης φάσης θα διεξαχθούν 15-17 Απριλίου και 6-8 Μαΐου σε ουδέτερη έδρα.

Το βολιώτικο συγκρότημα προτίμησε να διατηρήσει τον ίδιο κορμό σε σχέση με την περσινή περίοδο. Έτσι προέβη μόλις σε μια μεταγραφή. Συγκεκριμένα απέκτησε τον Σπύρο Μυκονιάτη, ο οποίος δεν είναι άγνωστος στην ομάδα, αφού είχε αγωνιστεί και παλιότερα για λογαριασμό της επί μία τριετία. Είναι 33 ετών και αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού. Επίσης έπαιξε στους Ιωνικό, Πανιώνιο, ΕΝΟ Αιγυπτιωτών και Ηλυσιακό.

Την αντίθετη οδό ακολούθησαν ο 36χρονος περιφερειακός Γιώργος Καρκαλιάνης που μεταπήδησε στον Ηρακλή, καθώς και δύο νεαροί Αθηναίοι, ο περιφερειακός Κουζέλης και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Παλληκάρης (πήγε στον Τρίτωνα), οι οποίοι όμως είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Η διοίκηση του ομίλου προτίμησε να ανανεώσει τη συνεργασία με τον τερματοφύλακα Τέλη Τουριόγλου, τους αμυντικούς Μάριο Γεωργακόπουλο, Νίκο Γλύκα, τους περιφερειακούς Γιάννη Μπενόπουλο, Γιάννη Ευαγγελό, Δημήτρη Μπλάνα, Παναγιώτη Κουρτίδη και τον φουνταριστό Γιώργο Βαμβουνάκη.

Φέτος πιο ενεργό ρόλο θα έχουν οι νεαροί πολίστες, όπως εξηγεί στη «Θ» ο προπονητής Ζαφείρης Μαρινάγης: «Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από πέρσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο σύστημα διεξαγωγής. Οι ομάδες καλούνται να δώσουν ένα πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών, ενώ στη συνέχεια η δεύτερη φάση θα γίνει μέσα σε έξι μέρες συνολικά. Δηλαδή θα δώσουμε πέντε αγώνες μέσα σε τρεις ημέρες για κάθε γύρο, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη κόπωση. Γι’ αυτό το λόγο φέτος τα νέα παιδιά θα επωμιστούν περισσότερα βάρη και καλούνται να μας βοηθήσουν σημαντικά».

Σύμφωνα με τον Βολιώτη τεχνικό «στόχος του Ο.Υ.Κ.Β. είναι να μπει στα πλέι οφ. Δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή μας στην Α2. Εφόσον πετύχουμε τον αρχικό μας σκοπό θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αν και ξέρουμε πως τα Χανιά, το Αργοστόλι και το Περιστέρι έχουν περισσότερες πιθανότητες για να ανέβουν στην Α1».

Βέβαια η προετοιμασία για το φετινό πρωτάθλημα έγινε με πολλά εμπόδια. Αιτία ήταν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου στο Βόλο για μακρύ χρονικό διάστημα, πράγμα που υποχρέωσε το βολιώτικο συγκρότημα να «μετακομίσει» στη Ν. Ιωνία, όπου όμως είχαν …συνωστιστεί και τα υπόλοιπα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης σε όλα τα αθλήματα.

Στον όμιλο του Ο.Υ.Κ.Β. συμπεριλήφθηκαν η Κέρκυρα, ο Ηρακλής, το Αργοστόλι, η Γλυφάδα και ο Ηλυσιακός.

Το έμψυχο δυναμικό

Όνομα Ηλικία

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Τέλης Τουριόγλου 36

Κώστας Τσιανάκας 16

Βαγγέλης Παπαδημητρίου 17

Βασίλης Παπαδημητρίου 15

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μάριος Γεωργακόπουλος 28

Νίκος Γλύκας 27

Μάριος Χατζηγούλας 15

Αργύρης Μαρασλής 15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ

Παναγιώτης Κουρτίδης 33

Δημήτρης Μπλάνας 33

Γιάννης Μπενόπουλος 29

Γιάννης Ευαγγελός 32

Σπύρος Μυκονιάτης 33

Μιχάλης Νικολέρης 16

Ιάσων Μάρκου 16

Γιώργος Μαρινάγης 15

Γιάννης Ιωαννίδης 15

Κώστας Παπαναστασίου 15

Δημήτρης Κούτρας 16

Απόστολος Πέτσης 15

Δημήτρης Μπαρδάκης 16

ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΙ

Γιώργος Βαμβουνάκης 28

Χρήστος Μαρινάγης 17

Θάνος Γραμμένος 16

Προπονητής:

Ζαφείρης Μαρινάγης

Οι αγώνες του Ο.Υ.Κ.Β.

Α’ γύρος

1Η αγων. Ηρακλής-ΟΥΚΒ (9/1)

2η αγων. Γλυφάδα-ΟΥΚΒ (23/1)

3η αγων. ΟΥΚΒ-Αργοστόλι (30/1)

4η αγων. Ηλυσιακός-ΟΥΚΒ (6/2)

5η αγων. ΟΥΚΒ-Κέρκυρα (13/2)

Β’ γύρος

6η αγων. ΟΥΚΒ-Ηρακλής (20/2)

7η αγων. ΟΥΚΒ-Γλυφάδα (6/3)

8η αγων. Αργοστόλι-ΟΥΚΒ (13/3)

9η αγων. ΟΥΚΒ-Ηλυσιακός (27/3)

10η αγων. Κέρκυρα-ΟΥΚΒ (10/4)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το