Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Ομόφωνα αθώος ο πρώην διοικητής

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αθώος κρίθηκε ομόφωνα χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατ’ εξακολούθηση. Ο κ. Ζαχαρόπουλος κάθισε στο εδώλιο μετά από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου επικαλούμενοι δυσφημιστικές αναφορές σε βάρος τους σε συνεντεύξεις του διοικητή σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που στην αγόρευσή της επικεντρώθηκε στο ότι στις αναφορές του ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν μίλησε κατά συγκεκριμένων ατόμων, αλλά με γενικεύσεις δίνοντας το στίγμα ενός κλίματος που επικρατούσε στο Νοσοκομείο στις σχέσεις διοίκησης – εργαζομένων. Ειδική αναφορά έκανε – όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο – στα δημοσιεύματα του Τύπου 6/6/2012 με τίτλο «Βιώσιμο χωρίς πόρους το Νοσοκομείο Βόλου» όπου μιλά για «κάποιους εργαζόμενους», αλλά χωρίς για συγκεκριμένα πρόσωπα και 13/6/2012 με τίτλο «Μαίνεται η κόντρα Ζαχαρόπουλου- Γιατρών» όπου επίσης δεν αναφέρεται σε πρόσωπα. Σε ερώτηση του δικαστηρίου προς τους μάρτυρες – σημείωσε η εισαγγελέας – αν ο κ. Ζαχαρόπουλος τους προσέβαλε, απάντησαν αρνητικά. Όσον αφορά στην τηλεοπτική εμφάνιση στο «Mega», στις 18/11/2012, τα όσα ανέφερε ήταν έκφραση άποψης για το τι αντιμετώπιζε ως διοικητής. Πρόσθεσε ότι δεν κατήγγειλε γιατρούς, δεν μίλησε για κανέναν συγκεκριμένα με χαρακτηρισμούς, δεν προσέβαλε κανέναν και είπε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν με στόχους. Σημείωσε μάλιστα ότι η μήνυση υποβλήθηκε εκπρόθεσμα και μετά την παρέλευση του τριμήνου από το φερόμενο ως διαπραχθέν αδίκημα.

Αντίθετα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ανέφεραν πως υπήρξαν αναφορές σε συγκεκριμένα γεγονότα και πρόσωπα που είναι συκοφαντικοί και προσέβαλαν τους γιατρούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης στην αγόρευσή του κινήθηκε στο γενικότερο πνεύμα της εισαγγελικής πρότασης προσθέτοντας ότι όχι μόνο δεν μίλησε συγκεκριμένα για κανέναν, αλλά ούτε καν «φωτογράφισε» κανέναν από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως εργασιομανή και άνθρωπο που πίστεψε ότι θα μπορούσε να γίνει ο «Καποδίστριας» του Νοσοκομείου. Η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε στην άποψη ότι είχε μιλήσει γενικότερα για εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, κάποιοι από τους οποίους έχουν δημιουργήσει «θύλακες παρανομίας και διαφθοράς», χωρίς όμως να μπει σε ονοματολογία.

Στην απολογία του, στη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο κ. Ζαχαρόπουλος υποστήριξε ότι μιλούσε γενικά και αναφερόταν σε καταστάσεις και διαπιστώσεις, αλλά και στην τακτική που ακολούθησε με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ειδικά για το ζήτημα των εφημεριών των γιατρών αναφέρθηκε στην απόφασή του για την εφημερία ετοιμότητας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να αντιμετωπίζονται παράπονα για ελλείψεις γιατρών.

Η δίκη είχε αρχίσει πριν από 10 περίπου ημέρες και είχε διακοπεί για χθες, οπότε και ολοκληρώθηκε. Σε βάρος του είχαν καταθέσει μήνυση πέντε γιατροί του Νοσοκομείου. Η μήνυση αφορούσε, εκτός από τη συνέντευξη του κ. Ζαχαρόπουλου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», αλλά και σε επιστολές του κ. Ζαχαρόπουλου στον τοπικό Τύπο με αναφορές για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο. Η μήνυση υποβλήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών επί προεδρίας του κ. Χαυτούρα, ο οποίος ήταν εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας. Τη μήνυση υπογράφουν πέντε γιατροί του Νοσοκομείου επισημαίνοντας ότι θεωρούν πως τα όσα είχε αναφέρει στην τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και στις επιστολές, τους συκοφαντούσαν και τους έθιγαν ως εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου. Χαρακτηριστικό ωστόσο στιγμιότυπο της δίκης ήταν ο μεγάλος φάκελος εγγράφων που κατείχε ο κατηγορούμενος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το