Τοπικά

Βόλος: Δεκάδες περίπτερα έβαλαν λουκέτο

00PERIPTERO

Δεκάδες περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο στο Βόλο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ενώ πολλά άλλαξαν χέρια, τονίστηκε μεταξύ άλλων χθες στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας του Συνεταιρισμού Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας κ. Ν. Αλτιτζόγλου, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουν βάλει λουκέτο λόγω της οικονομικής κρίσης 65 περίπτερα, ενώ 15 άλλαξαν χέρια, επί συνόλου 370 περίπου που λειτουργούν στη Μαγνησία.

Η συνέλευση ασχολήθηκε με την υπαγωγή των περιπτέρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που σημαίνει έλεγχο από τον ΕΦΕΤ, όπως ορίζεται πλέον από τη νομοθεσία. Τα περίπτερα όπως και τα καταστήματα ψιλικών, που έχουν άδεια πώλησης τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με τη νέα υγειονομική διάταξη, υποχρεούνται να τηρούν αρχεία τεκμηρίωσης των διαδικασιών. Συγκεκριμένα υποχρεούνται να τηρούν αρχείο προσωπικού, που περιέχει κατάσταση απασχολουμένων, πιστοποιητικά υγείας, πιστοποιητικά εκπαίδευσης στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, αρχείο νερού, αποδεικτικά στοιχεία τρόπου υδροδότησης εφόσον χρειάζεται, αρχείο καθαρισμού και απολύμανσης, πρόγραμμα καθαρισμού, χρησιμοποιούμενα καθαριστικά και απολυμαντικά, αρχείο απεντόμωσης-μυοκτονίας, πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων, αρχείο θερμοκρασιών, παρακολούθηση θερμοκρασιών ψυκτικών θαλάμων και αεροθαλάμων και αρχείο προμηθευτών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Βασ. Τόπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι όλοι οι περιπτερούχοι πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν διήμερα σεμινάρια για τον ΕΦΕΤ, τα οποία θα διοργανωθούν από το ΚΕΚΕ «Δυναμική» και θα ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων. Η συμμετοχή στα σεμινάρια έχει οριστεί στα 80 ευρώ.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι η Ένωση ήρθε σε συμφωνία με συνεργείο απεντόμωσης και μυοκτονίας, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα μέλη της βάσει του νέου νόμου, καθώς ανά 45 ημέρες ορίζεται πλέον ότι πρέπει να γίνεται στο περίπτερο απεντόμωση και μυοκτονία. Το κόστος για καθένα περιπτερούχο συμμετοχής στην απεντόμωση και τη μυοκτονία θα ανέλθει περίπου στα 15 ευρώ.

Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση των περιπτερούχων-καπνοπωλών  για την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Υ1γ/ΓΠ οικ. 96967/8.10.2012, αναφορικά με την  εφαρμογή του νόμου και τις ποινές αυτού.

Η παράδοση των βιβλίων από την Ένωση ανακοινώθηκε ότι θα γίνει χωρίς καμία επιβάρυνση, όσον αφορά το βιβλίο θερμοκρασιών ψυγείων και το βιβλίο αρχειοθέτησης προμηθευτών.

Επίσης έγιναν εγγραφές νέων μελών και ορίστηκε η ετήσια συνδρομή μελών στα 20€ για το  2014.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το