Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 24 – 10 – 2013

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Η φωτογραφία ελήφθη χθες το μεσημέρι από δημότη στο κέντρο του Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Σπυρίδη και Ρ. Φεραίου, όπου και μια μικρή πλατεία. Εκτός του ότι τα σκουπίδια (φύλλα δέντρων, χαρτιά κ.ά.) στην πλατεία την έχουν κυριολεκτικά καλύψει, από ένα δοχείο απορριμμάτων είχαν πεταχτεί ρούχα, που κείτονταν διάσπαρτα καταγής… Κάποιος έψαξε να βρει κάτι, που τυχόν τον ενδιέφερε και φυσικά πέταξε τα υπόλοιπα. Στη γωνία της πλατείας υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, που είναι μες στη βρώμα, ενώ τριγύρω στους τοίχους της πλατείας την «κοσμούν» συνθήματα… Και απέναντι δυστυχώς λειτουργεί δημοτικό σχολείο.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Αναμμένα φώτα

Αναμμένος ήταν χθες το πρωί σε δρόμους πλησίον του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως ο δημοτικός φωτισμός, σύμφωνα με επισήμανση αναγνωστών. Μάλιστα ανέφεραν πως τα φώτα παρέμεναν αναμμένα τουλάχιστον μέχρι τις 10 το πρωί και τόνιζαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που εκείνοι στα σπίτια τους κάνουν συνεχώς εξοικονόμηση ενέργειας. Τώρα, αν το πρόβλημα οφειλόταν σε βλάβη ή σε αμέλεια, μόνο η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου μπορεί να δώσει εξηγήσεις.

Γ.Ξ.

 

 

 

Ψυχρολουσία 

Ψυχρολουσία ήταν για αρκετούς καθηγητές του Νομού τα εκκαθαριστικά του μισθού τους που έλαβαν χθες, καθώς διαπίστωσαν ότι είχαν κρατηθεί τα τρία ημερομίσθια με τις μειώσεις στο μισθό να φτάνουν ακόμη και τα 100 ευρώ. Βέβαια οι καθηγητές περίμεναν πως θα έχουν απώλεια από τη συμμετοχή τους στην απεργία. Ωστόσο, άλλο να το περιμένεις και άλλο να το βλέπεις.

Φ.Σ.

 

 

 

Κίνδυνος ατυχημάτων

Σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας οχημάτων και κυρίως δικύκλων έχουν μετατρέψει οδηγοί το τμήμα του πεζόδρομου της Ερμού μεταξύ των οδών Κουμουνδούρου και Ογλ. Επιχειρηματίες και διερχόμενοι πεζοί χαρακτηρίζουν ως άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία τους και για τη μετατροπή του πεζόδρομου και σε χώρο στάθμευσης οχημάτων. Καταστηματάρχες και διερχόμενοι πεζοί έχουν ήδη απευθυνθεί στην Τροχαία ζητώντας τη διενέργεια ελέγχων στο σημείο σε καθημερινή βάση, προκειμένου να συμμορφώνονται οι παραβάτες οδηγοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, αν οι παραβάτες οδηγοί γνωρίζουν ότι το σημείο ελέγχεται από την Τροχαία θα σταματήσουν να κινούνται στον πεζόδρομο. Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων στο σημείο είναι πράγματι ορατός και η Τροχαία οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα πριν συμβούν τα χειρότερα. Ας ληφθεί τουλάχιστον υπόψη ότι και οι καταστηματάρχες πρέπει να δουλέψουν και οι πεζοί να κινούνται στον πεζόδρομο με άνεση και το κυριότερο με ασφάλεια.

Β.Κ. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το