Τοπικά

Να πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου τη ΔΕΥΑΜΒ

ΔΕΥΑΜΒ

Την υποχρέωση των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων του Βόλου, να πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού, καθώς αυτό το «προσόν» δεν ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους του Βόλου… υπενθυμίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης, με αφορμή τις διακοπές υδροδότησης που έγιναν στη Νέα Αγχίαλο, από κατοίκους που δεν είχαν πληρώσει επί 2,5 χρόνια νερό. Ο ίδιος παραδέχεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν εισέπραττε με κάθε δόκιμο και νόμιμο τρόπο τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα το χρέος να φτάσει στις 800.000 ευρώ.

Όπως τόνισε, οι διακοπές υδροδότησης γίνονται από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και όχι από την εταιρεία που κάνει τις καταμετρήσεις,
Στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Αγχιάλου, από το 2011 που η ΔΕΥΑΝΑ ενσωματώθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ και μέχρι τώρα ουδέποτε έγιναν διακοπές υδροδότησης παρά μόνο εκκλήσεις, σε όσους καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, για πληρωμές ή ρυθμίσεις (εφόσον αδυνατούν να τους εξοφλήσουν εφάπαξ). Έτσι, το χρέος μόνο για 617 σχετικά μεγάλους οφειλέτες της Ν. Αγχιάλου προς τη ΔΕΥΑΜΒ ανέρχεται σε ποσό μεγαλύτερο των 800.000 €.
«Διακοπές γίνονται μόνο σε όσους έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς πέραν του έτους, εκτός από την πρώτη ημέρα που έγινε ό,τι εφαρμόζεται συνήθως, με μια μόνο όντως ακραία περίπτωση από λάθος για την οποία η υπηρεσία ζήτησε συγγνώμη.
Είναι γνωστό ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΜΒ προέρχονται μόνο από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που καταβάλλουν οι συμπολίτες μας. Κανένας άλλος πόρος δεν υπάρχει (εκτός από τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ). Αν λοιπόν οι συμπολίτες μας δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, πώς θα ανταποκριθεί η Επιχείρηση στις υποχρεώσεις της; Αν έχετε κάποια διαφορετική πρόταση, με ενδιαφέρον θα την ακούσουμε. Θα περίμενε κανείς, έστω και για μια φορά, να καλέσετε και εσείς τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΥΑΜΒ και όχι το αντίθετο. Και φυσικά υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους είναι οι συμπολίτες μας όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και όχι μόνο οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος» δήλωσε απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το