Αθλητισμός

Νίκη διά πυρός και σιδήρου για τον Α.Σ. “Βόλος 2004”

Στο κυνήγι της δεύτερης θέσης,  την οποία για λόγους γοήτρου θέλει να κατακτήσει και φέτος, παρέμεινε ο Α.Σ. «Βόλος 2004» μετά το διπλό στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη με σκορ 3-2 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής Γυναικών. Το νικητήριο γκολ στο σαββατιάτικο παιχνίδι επιτεύχθηκε μάλιστα στο 90’ από τη Φ. Οικονόμου, κι αφού το πρώτο μέρος είχε λήξει ισόπαλο με 2-2 χάρη στα γκολ της Β. Κυδωνάκη (11’, 44’) για τις Κρητικές και της Μαλισιώρα (3’) και Φ. Οικονόμου (42’) για τις «ερυθρόλευκες» του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στους «φιλάθλους» των γηπεδούχων, που βλέποντας την ομάδα τους να χάνει τον αγώνα στην εκπνοή προπηλάκισαν στην εξέδρα την πρόεδρο της βολιώτικης ομάδας Γεωργία Τσιτούνα και την προπονήτρια Σουζάνα Στανόγεβιτς, που είχε αποβληθεί άνευ λόγου από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον διαιτητή να ισχυρίζεται ότι ειρωνεύτηκε τον βοηθό του. Μάλιστα η κ. Τσιτούνα είχε περάσει οικειοθελώς εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς συνεχόμενες ήταν οι αδικαιολόγητες επιπλήξεις του παρατηρητή αγώνα προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων ακόμη και για τα γκολ που πανηγύριζαν, ενώ ακατάσχετο ήταν και το υβρεολόγιο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης από την κερκίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη λήξη του αγώνα οι άνθρωποι του «Βόλος 2004», βλέποντας την απίστευτη επιθετικότητα και τις απειλές προς το μέρος τους τόσο από την κερκίδα όσο και από τους διοικούντες του Εργοτέλη, φοβήθηκαν για τα χειρότερα. Όμως με παρέμβαση του Ηρακλειώτη προπονητή της Εθνικής Γυναικών κ. Βαγγέλη Κουτσάκη, που παρακολούθησε την αναμέτρηση, τα μέλη της αποστολής της βολιώτικης ομάδας φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν αυτός που μεσολάβησε, ώστε να πάρουν γρήγορα στα χέρια τους οι φιλοξενούμενες το φύλλο αγώνος, προκειμένου να κατευθυνθούν αμέσως προς το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και να προλάβουν την πτήση της επιστροφής, που ήταν προγραμματισμένη για τις 18.15. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο βολιώτικος σύλλογος είχε ζητήσει να γίνει η έναρξη του αγώνα μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 14.30. Όμως ο Εργοτέλης, δείχνοντας ότι μόνο καλός οικοδεσπότης δεν ήταν, δεν το δέχτηκε τελικά, παρότι το γήπεδο ήταν διαθέσιμο, και το παιχνίδι ξεκίνησε στις 15.00.

 

Το αγωνιστικό κομμάτι

Στον αμιγώς αγωνιστικό τομέα, ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Α.Σ Βόλος 2004, καθώς μόλις στο 3’ προηγήθηκε. Από κόρνερ της Γιοβάνοβιτς και απόκρουση της τερματοφύλακα Αποστολάκη, η μπάλα στρώθηκε στη Μαλισιώρα, η οποία με πλασέ σημείωσε το 0-1. Ο Εργοτέλης απάντησε αμέσως στο τέρμα που δέχτηκε, καθώς στο 11’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ της Β. Κυδωνάκη έγινε το 1-1. Η Κρητικιά παίκτρια περισσότερο είχε την πρόθεση να βρει κάποια συμπαίκτριά της, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το ματς να έρθει στα ίσια. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, καθώς ο Βόλος 2004 προηγήθηκε και αμέσως μετά δέχθηκε την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 42’ η Φωτεινή Οικονόμου πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση της Αποστολάκη σε σουτ της Γκαλ και έγραψε το 1-2, αλλά στο 44’ πάλι η Β. Κυδωνάκη με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-2.

Στο δεύτερο μέρος τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες είχε ο Βόλος 2004 με κύρια εκφραστή των τελικών προσπαθειών τη Γιοβάνοβιτς, ενώ στο 85’ δημιουργήθηκε η πιο σπουδαία φάση. Η Τραΐκοβιτς, που είχε προωθηθεί μετά το 80’ σε θέση φορ, αφήνοντας το κέντρο της άμυνας, αστόχησε στο 85’ σε τετ-α-τετ, αλλά εξιλεώθηκε στο 90’, όταν έδωσε την ασίστ από τα δεξιά στην Φ. Οικονόμου, που τοποθετημένη στο πρώτο δοκάρι σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μ. Κοκκινάκη από το σύνδεσμο Λασιθίου, υπάρχουν παράπονα πέρα από την αποβολή της Σουζάνας Στανόγιεβιτς και για την ανοχή του στο σκληρό παιχνίδι του Εργοτέλη αλλά και γιατί έδωσε ανύπαρκτο φάουλ εις βάρος της Γιοβάνοβιτς, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της κρητικής ομάδας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αποστολάκη, Μ.  Κυδωνάκη, Ξέρα, Σηφάκη (62’ Πρινιανάκη), Β. Κυδωνάκη, Νικηταρά (70’ Γ. Τριβιζάκη), Αγγελάκη (58’ Στριλιγγά), Ελ. Τριβιζάκη, Σημαιάκη, Συμεωνίδη, Αραβιάκη.

ΒΟΛΟΣ 2004: Κανιάκα, Γουγούση, Ζήγρα, Οικονόμου Φ., Γκαλ, Γάτσιου (80’ Κλόντζα), Τραΐκοβιτς, Τσιρδάνη, Δημητριάδη, Γιοβάνοβιτς, Μαλισιώρα.

Tα αποτελέσματα

Στον ένα βαθμό μείωσε την απόσταση από τη δεύτερη θέση ο Βόλος 2004 μετά την ισοπαλία των Ελπίδων Καρδίτσας με τον ΠΑΟΚ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Ελπίδες Καρδίτσας-ΠΑΟΚ 0-0

Εργοτέλης-Βόλος 2004 2-3

Οδυσσέας Γλ.-Άρης 6-0

Αίγινα- Καβάλα 0-3 α.α.

Κρήσσες Ρεθ.-Καλλιθέα 3-0 α.α.

 

Η βαθμολογία

(16η αγωνιστική)

1.ΠΑΟΚ 73-13 41

2. Ελπίδες Καρδ. 46-8 36

3. Βόλος 2004 51-15 35

4. Οδυσσέας Γλ. 38-19 30

5. Εργοτέλης 37-21 29

6. Άρης 25-40 24

7. Καλλιθέα 35-30 19

8. Κρήσσες Ρεθ. 13-59 10

9. Καβάλα 12-75 8

10. Αίγινα – –

* Η Αίγινα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

** Ο Οδυσσέας Γλυφάδας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το