Τοπικά

«Γεννήθηκα κορίτσι αλλά ένιωθα πάντα ότι ανήκω σε λάθος σώμα» – Η εξομολόγηση του Βολιώτη Άγγελου που ξεκίνησε τη φυλομετάβαση στα 29 του

Την προσωπική του ιστορία με τη φυλομετάβαση από γυναίκα σε άνδρα περιέγραψε το βράδυ της Τετάρτης ο 30χρονος Άγγελος από τον Βόλο ο οποίος, όπως είπε, χαρακτηριστικά, «γεννήθηκα σε σώμα κοριτσιού αλλά ένιωθα πάντα ότι ανήκω σε λάθος σώμα».

Όπως είπε στο STAR αρχικά άλλαξε τα ρούχα του και τελικά στα 29 του άρχισε τη φυλομετάβαση «απόφαση που εφερε ακραίες αντιδράσεις στην οικογένεια μου. Η μητέρα μου, μου μέλεγε να φοράω πιο γυναικεία ρούχα και να βάφομαι πιο ετονα. Στο σχολείο δέχθηκαν bullying και μου έλεγαν ότι δεν θα με αγαπήσει κανείς γι αυτό που είμαι».

Ο Άγγέλος αποκάλυψε, επίσης, ότι «από τα 14 μέχρι τα 27 δέχθηκα από συγγενικό πρόσωπο σεξουαλική κακοποίηση που ήταν ο λόγος που ήθελα να φύγω από το σπίτι μου». Σύμφωνα με τον ίδιο «με έχει δεχθεί η μικρή μου αδερφή αλλά τα άλλα δύο αδέρφια πιστεύουν ότι είμαι η ντροπή της οικογένειας».

«Με τη μητέρα μου κόψαμε αρχικά επαφές και έμεινα με τον πατριό μου που ήταν ομοφοβικός» πρόσθεσε ο Άγγελος, ο οποίος σε άλλο σημείο είπε για τη μητέρα του ότι προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να δεχθεί την απόφασή του να γίνει άνδρας.

Κομβικό ρόλο στη ζωή του, όπως είπε, έπαιξε η γνωριμία του στα 26 με την Κωνσταντίνα «τον φύλακα άγγελό μου που με έκανε να φύγω από το σπίτι». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «αποφασίζοντας ότι θέλω την φυλομετάβαση, οικονομικά δεν έβγαινα και καταλήξαμε στους γονείς της Κωνσταντίνας που με αγκάλιασαν και δέχονται την επιλογή μας».

«Ποτέ δεν ένιωσα το κοριτσάκι που περιμεναν κάποιοι. Πηγαίνοντας προς το Γυμνάσιο κοιτώντας τον καθρέφτη ήθελα να τον σπάσω, άλλαξα το στυλ μου, δεν είχα παρέες, ακόμα και από καθηγητές άκουγα “ντύσου πιο θηλυκά”, “προσπάθησε να είσαι όπως τα άλλα κορίτσια”» συνέχισε ο Άγγελος.

Μιλώντας, δε, για το πρόσωπο που τον κακοποίησε είπε ότι «μου έλεγε ότι θα ήταν το αντρικό πρότυπο για να είμαι γυναίκα όπως έπρεπε. Υπέβαλα μήνυση αλλά έγιναν πολλά επεισόδια και αναγκάστηκα να την πάρω πίσω».

«Φανταζόμουν πάντα γένια, κοστούμια, να είσαι στην παραλία μόνο με το κάτω μέρος του μαγιό σου. Πολλές φορές σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω: από τη μια να προσπαθούν να σε αλλάξουν και από την άλλη να έχεις αυτό το πρόσωπο που σε κακοποιεί και να μην μπορείς να το πεις σε κάποια φίλη» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη φυλομετάβαση περιέγραψε ότι «ξεκινά από ψυχίατρο που μπορεί να σου δώσει χαρτί ότι είσαι διεμφυλικός. Μετά ξεκινάς κάποιες εξετάσεις και μετά κάνεις ορμονθεραπεία εφ’ όρου ζωής που είναι σε δύο μορφές με τζελ ή ενέσιμη, εγώ κάνω την ενέσιμη».

Αποκάλυψε, τέλος, ότι συνάντησε και ομοφοβικές αντιδράσεις από γιατρό που του πέταξε τα χαρτιά στη μούρη προσθέτοντας ότι έχει προχωρήσει και σε μαστεκτομή.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το