Αθλητισμός

“Ηλεκτροσόκ” στο 89′ για Νίκη, 1-1 με Τηλυκράτη

Ψυχρολουσία στο τέλος για τη Νίκη στο «Παντελής Μαγουλάς». Ενώ προηγούταν 1-0 και ήλεγχε το παιχνίδι, στο 89’ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Τηλυκράτη (1-1), ο οποίος ήταν ακίνδυνος σε όλο το 90λεπτο. Ο Πουλάκος ήταν ο σκόρερ των «κυανολεύκων» με πανέμορφο γκολ στο 52’.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η παρουσία του νέου επενδυτή, Ανδρέα Πάτση, στις κερκίδες δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα για τη Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι, προηγήθηκαν στο 52’ μ’ ένα σπάνια ομορφιάς γκολ του Πουλάκου, αλλά στο 89’ ο Θανέλας ισοφάρισε σε 1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ο Τηλυκράτης ήταν ανύπαρκτος επιθετικά.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι από τους δύο «μονομάχους» στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά από κει και μετά η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη επέβαλε τον ρυθμό της. Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Νίκης στα αντίπαλα καρέ έγινε στο 11ο λεπτό. Ο Διαμαντίδης έβγαλε σέντρα με πολύ φάλτσο, αλλά ο Πουλάκος από καλή θέση δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά.

Στο 15’ το βολιώτικο συγκρότημα δημιούργησε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Πουλάκος βγήκε γρήγορα στην κόντρα, τράβηξε δύο αντιπάλους επάνω του και την κατάλληλη στιγμή πέρασε ασίστ για τον Διαμαντίδη. Ο 27χρονος μέσος, όμως, δεν έκανε το πλασέ όπως θα έπρεπε δίνοντας τη δυνατότητα στον Σταυράκη να μπλοκάρει.

Νέα καλή φάση για τη Νίκη στο 17’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντίδη, η μπάλα έφτασε στον Μκρτσιαν, που σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα γκολπόστ. Δύο λεπτά αργότερα σε μια παρόμοια φάση, ήταν η σειρά του Παυλίδη να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά με την ίδια κατάληξη (ψηλά άουτ).

Μετά ο Τηλυκράτης κατάφερε να «παγώσει» το παιχνίδι βλέποντας τους γηπεδούχους να έχουν αναπτύξει έντονη επιθετική πρωτοβουλία. Μάλιστα στο 33’ έχασαν τη μοναδική τους ευκαιρία στο ματς. Από τα αριστερά ο Νίκου έβγαλε συρτή σέντρα και ο Συμελίδης από κοντά απέτυχε να σκοράρει.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν επιφύλαξαν συγκινήσεις. Με εξαίρεση μια περίεργη φάση στο 43’ δεν συνέβη κάτι συνταρακτικό. Σ’ αυτό το λεπτό ο Σταυράκης ενώ ετοιμαζόταν να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με βολέ έχασε την μπάλα με τα χέρια του. Ωστόσο κανείς παίκτης της Νίκης δεν «μυρίστηκε» το λάθος του νεαρού τερματοφύλακα, με συνέπεια να περάσει ανεκμετάλλευτο το δώρο που έκανε στους γηπεδούχους ο πρώην συμπαίκτης τους. Έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

 

Υπέροχο γκολ και

ψυχρολουσία στο 89’

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια αμφισβητούμενη φάση. Είχαν κυλήσει τέσσερα λεπτά στην επανάληψη όταν ο Διαμαντίδης κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος. Μετά από μια αναταραχή στη μεγάλη περιοχή του Τηλυκράτη, ο Πουλάκος με «γυριστό» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο ο σκόρερ δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον β’ βοηθό, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες τόσο του ίδιου όσο και των οπαδών της Νίκης, με συνέπεια ο 29χρονος σέντερ φορ να εισπράξει μια κίτρινη για τη διαμαρτυρία του.

Ωστόσο ο Πουλάκος «πήρε το αίμα του πίσω» στο 52΄. Είχε προηγηθεί έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Διαμαντίδη που υποχρέωσε τον Σταυράκη να παραχωρήσει κόρνερ. Το κόρνερ ανέλαβε ο Διαμαντίδης, η μπάλα έφτασε στον Πουλάκο, ο οποίος γύρισε υπέροχα το σώμα του και με εκπληκτικό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Σταυράκη στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του. Το 1-0 ήταν γεγονός και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σκόρερ και τους φιλάθλους.

Μάλιστα  οι «κυανόλευκοι» έφτασαν κοντά και σ’ ένα δεύτερο τέρμα στο επόμενο λεπτό. Ο Διαμαντίδης επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Σταυράκη με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη βρισκόταν σε ετοιμότητα. Επίσης στο 67’ ο Διαμαντίδης έβγαλε σέντρα αλλά ο Πουλάκος για λίγο δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της συνάντησης έπεσε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ψωμιάδη. Μοιραία λοιπόν οι καλές φάσεις στον αγώνα λιγόστεψαν, με τη Νίκη να έχει μια καλή στιγμή, όταν στο 80’ ο Λουκίνας παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά την τελευταία στιγμή τον ανέκοψε ο Ρούσσης. Επίσης στο 87’ μετά από φάουλ του Διαμαντίδη ο Πουλάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κι ενώ η Νίκη ήλεγχε το ματς στο 89’ ήρθε η ψυχρολουσία. Ο Στουρνάρας χρεώθηκε αυστηρό φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Εκτελεστής ήταν ο Θεράπος, η μπάλα πέρασε μπροστά από την εστία του Ψωμιάδη, οι «κυανόλευκοι» αδράνησαν και ο Θανέλας με προβολή διαμόρφωσε το 1-1.

Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε. Ο Σταυράκης βρισκόταν διαρκώς στο έδαφος προσποιούμενος τον τραυματία και τα λεπτά κύλησαν χωρίς να συμβεί κάτι το αξιόλογο, με συνέπεια το ματς να λήξει ισόπαλο 1-1 και τους φιλάθλους της βολιώτικης ομάδας να φεύγουν πικραμένοι από το γήπεδο…

 

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

1. Ψωμιάδης

72. Στουρνάρας

(29. Αναστασίου 92’)

31. Λαμπρόπουλος

13. Μκρτσιαν

40. Δεληζήσης

3. Ριζογιάννης

6. Πεχλιβανόπουλος

22. Λαζαρίδης

(11. Κυπτίου 70’)

32. Παυλίδης

(25. Λουκίνας 75’)

85. Διαμαντίδης

7. Πουλάκος

 

26. Σταυράκης

81. Χριστοδούλου

(27. Θεράπος 55’)

19. Καταγής

44. Πουταχίδης

88. Ρούσσης

6. Καραγιαννίδης

24. Παπανίκου

(9. Κόκκαλης 83’)

10. Νάκος

8. Κατσίκης

39. Θανέλας

7. Συμελίδης

(11. Αλμπάνης 67’)

 

Σκόρερ: 52’ Πουλάκος – 89’ Θανέλας

Κίτρινες: Πουλάκος, Ριζογιάννης – Παπανίκου, Καραγιαννίδης, Συμελίδης, Καταγής

Διαιτητής: Ανδρονικίδης (Πειραιά)
Βοηθοί: Ζησιμόπουλος , Σταμάτης (Πειραιά)

 

 

 

 

Π. Αμανατίδης: Πικραμένοι

από το αποτέλεσμα»

 

Εμφανώς στεναχωρημένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει τι συνέβη. «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει πίκρα. Στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι η μία ομάδα ήθελε καθαρά τη νίκη κι αυτοί ήμασταν εμείς, ενώ η άλλη ομάδα έπαιζε με στόχο να μη χάσει, πράγμα που το κατάφερε στο τέλος, παρότι δεν είχε καλή απόδοση. Στο τέλος, όμως, δεν αρκούν οι εντυπώσεις. Στη φάση που είμαστε μετρούν οι βαθμοί, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) δεν το καταφέραμε» είπε ο τεχνικός της Νίκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του:

«Η εμφάνιση που κάναμε ήταν το μοναδικό στοιχείο, για το οποίο μπήκα μέσα στα αποδυτήρια μετά τη λήξη και στους περισσότερους παίκτες μου είπα ότι έκαναν καλό παιχνίδι. Αυτή είναι η αλήθεια. Όσο και να μας πικραίνει το αποτέλεσμα, τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ. Είχαμε στα χέρια μας ένα παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε, κάτι το οποίο έχει ξαναγίνει. Ήταν κομβικό το ματς για μας. Δεν ξέρω αν χάθηκε ο στόχος μας, δεν πιστεύω ότι χάθηκε. Δεν πρέπει, όμως, να χαθεί η ψυχολογία μας, γιατί η απόδοσή μας ήταν τέτοια που είναι ικανή αυτή η ομάδα να κάνει ό,τι καλύτερο στα εναπομείναντα παιχνίδια και να είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής Ανδρέας Παντζιαράς αναγνώρισε την ανωτερότητα της Νίκης λέγοντας: «Η Νίκη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς ήμασταν πάρα πολύ μέτριοι. Σίγουρα σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ότι μας έλειπαν δύο βασικοί ποδοσφαιριστές από την αμυντική μας τετράδα και μας ανάγκασε να κάνουμε εσωτερικές αλλαγές. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ θετικό για μας και μας γεμίζει κουράγιο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το