Αθλητισμός

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Χρ. Βολικάκης

Κατέβηκε κάτω από τα 10’’ στα 200μ. ταχύτητας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας

Μια ακόμη καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βολιώτης πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Πίστας καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ταχύτητας στην ποδηλασία. Πολύ καλά τα πήγε και ο Ζαφείρης Βολικάκης στο ίδιο αγώνισμα.

Την τελευταία ημέρα του 3ου και τελευταίου για φέτος Παγκοσμίου Κυπέλλου Πίστας ο Χρήστος Βολικάκης επιφύλαξε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Ο Βολιώτης πρωταθλητής έκανε επίδοση 9.954/1000 στα προκριματικά της ταχύτητας των 200 μέτρων, το οποίο συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης είχε καταλάβει την 6η θέση στο κέιριν εξαιτίας απόφασης των κριτών.

Στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και ο αδελφός του, Ζαφείρης Βολικάκης, ο οποίος έκανε ατομική επίδοση με 10.063. Πάντως παρά την καλή τους εμφάνιση οι δύο Βολιώτες πρωταθλητές δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους «16» του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας την 20η και 34η θέση αντίστοιχα. Στα προκριματικά μετείχαν συνολικά 49 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Πίστας φιλοξενήθηκε στην πόλη Αγουασκαλιέντες του Μεξικού, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο. Αυτό σίγουρα βοήθησε όλους τους αθλητές, που έλαβαν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες, να κάνουν πολύ καλές επιδόσεις, χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει σε τίποτα τις πολύ καλές επιδόσεις που πέτυχαν οι Έλληνες ποδηλάτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι ένας ακόμη συμπολίτης μας, ο Σωτήρης Μπρέτας, ο οποίος μαζί με τους αδελφούς Βολικάκη κατέλαβε την έκτη θέση στο ομαδικό σπριντ. Μάλιστα οι τρεις Βολιώτες με χρόνο 44.047 κατέρριψαν το πανελλήνιο ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα, το οποίο κατείχαν από το 2004 οι Βασιλόπουλος, Γεωργαλής και Χειμωνέτος, με τη διαφορά ότι τότε το αγώνισμα ονομαζόταν Ολυμπιακό σπριντ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το