Photo Gallery, Αθλητισμός

Νέος προπονητής της Νίκης ο Π. Αμανατίδης

Ο Περικλής Αμανατίδης είναι ο …εκλεκτός της διοίκησης της ΠΑΕ Νίκη για τη θέση του προπονητή. Χθες συμφώνησε με τον Δημήτρη Ιωαννίδη και έκανε μάλιστα την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα. «Τίποτα απ’ όσα έχουν συμβεί δεν μας έχουν επηρεάσει. Εμείς έχουμε το άγχος αλλά θα παίξουμε για τη νίκη» δήλωσε ο Κώστας Γρηγοριάδης εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Αετό στη Σκύδρα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Το «σαφάρι» για την εξεύρεση προπονητή ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα. Η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη ήρθε σε συμφωνία με τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος έφτασε χθες στο Βόλο και έκανε μάλιστα την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Πάντως ο 42χρονος τεχνικός δεν δέχθηκε να κάνει κάποια δήλωση, ενώ η προπόνηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, θέλοντας έτσι να κρατήσει προσηλωμένους τους ποδοσφαιριστές στην αναμέτρηση με τον Αετό Σκύδρας την Κυριακή.

Οι επαφές ανάμεσα στον Δημήτρη Ιωαννίδη και τον Περικλή Αμανατίδη ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης. Τελικά μετά από πολύωρη συζήτηση οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και ο κ. Αμανατίδης έπιασε αμέσως δουλειά. Μάλιστα θα καθίσει στον πάγκο της Νίκης στην αυριανή συνάντηση έχοντας στο πλευρό του τον Σήφη Μωυσίδη ως άμεσο συνεργάτη του, ενώ στο προπονητικό τιμ παραμένει ο Κώστας Γρηγοριάδης ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Ο Περικλής Αμανατίδης είναι γνωστός στους φιλάθλους αφού έχει δουλέψει με επιτυχία σε αρκετές ομάδες. Η μεγαλύτερή του διάκριση ήταν με τον Αγροτικό Αστέρα, όταν έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Επίσης ως τεχνικός του Ποσειδώνα Νέων Πόρων διεκδίκησε την άνοδο στην Α’ Εθνική πριν μερικά χρόνια. Επίσης έχει εργαστεί στους Αμπελόκηπους, στον Απόλλων Κρύας Βρύσης, στη Βέροια, στην Κοζάνη, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην Καλλιθέα, στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στον Μακεδονικό.

 

Γρηγοριάδης: Τίποτα

δεν μας έχει επηρεάσει

Ο Κώστας Γρηγοριάδης έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι ως υπηρεσιακός προπονητής, αφού μέχρι τότε δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία με τον Περικλή Αμανατίδη. Ο Βολιώτης τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και στο αυριανό ματς με τον Αετό Σκύδρας.

«Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά. Δεν έχουμε τραυματίες. Απλά πρέπει να τονίσω τις απουσίες του Παντελή Ριζογιάννη και του Ανδρέα Μκρτσιαν, τους οποίους δηλώσαμε να εκτίσουν την ποινή τους στον αγώνα με τον Αετό Σκύδρας. Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Θα ήθελα να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας άνθρωπος, ο κ. Ιωαννίδης, που πραγματικά τρέχει για την ομάδα και στέκεται δίπλα της» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βολιώτη προπονητή. Κατόπιν ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε για τα εξής θέματα:

Για το αν επηρεάζουν ψυχολογικά τους παίκτες τα τελευταία γεγονότα: «Δεν νομίζω ότι μας έχουν επηρεάσει αυτά. Είναι κάτι που δεν αφορά εμάς, αλλά αποκλειστικά τη διοίκηση. Ούτε η προπονητολογία μας επηρεάζει. Ίσα-ίσα είπα στα παιδιά ότι θα έρθει ο νέος προπονητής και αυτό πρέπει να δεχτούν. Ωστόσο δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στον ψυχολογικό τομέα, αλλά και στον λειτουργικό. Κοιτάμε περισσότερο τους στόχους της, αλλά οι στόχοι περνάνε μέσα από τη λειτουργία της ομάδας, το οποίο είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Μόνο ο κ. Ιωαννίδης τρέχει για τα προβλήματα της ομάδας».

Για το πού πρέπει να βάζουμε τον πήχη για τους ποδοσφαιριστές: «Οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια ομάδα βρίσκονται και ποιος είναι ο στόχος της. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όχι μόνο στο οικονομικό. Υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορούν να ανεβάσουν την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή στα ύψη. Ποιος, όμως, θα το κάνει αυτό; Κάποιος πρέπει να δώσει το έναυσμα, να τους πει ότι εδώ είμαστε εμείς για να σας λύσουμε τα προβλήματα. Δεν αναφέρομαι στο οικονομικό, γιατί αν οι παίκτες νοιάζονταν μόνο γι’ αυτό δεν θα ήταν εδώ. Ο στόχος τους περνά μέσα από τον στόχο της ομάδας».

Για το ότι δεν επιθυμεί να μείνει ως πρώτος προπονητής: «Ναι επιμένω σε αυτό. Το αντικείμενό μου είναι στους τερματοφύλακες και μ’ αυτό θέλω να ασχοληθώ».

Για το αν έχει συμβουλέψει τον κ. Ιωαννίδη για το θέμα προπονητή: «Δεν θα πάρω εγώ απόφαση για το ποιον προπονητή θα φέρει η ομάδα. Ούτε συμβούλεψα κανέναν. Αυτό είναι μια απόφαση της διοίκησης και οι προπονητές με τους οποίους συζητά ο κ. Ιωαννίδης έχουν τις περγαμηνές και την πορεία τους στο ποδόσφαιρο και εκείνος είναι αρμόδιος να επιλέξει ποιον θα φέρει».

Για το αν υπάρχουν Βολιώτες προπονητές που μπορούν να δουλέψουν στη Νίκη: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 άτομα που έχουν περάσει από τη Νίκη. Είναι καινούργια μοντέλα στην προπονητική και κάποτε η Νίκη πρέπει να βγάλει προπονητή δικό της».

Για το αν θα αλλάξει πράγματα σε σχέση με τον αγώνα στον Τύρναβο: «Θα μας λείψουν οι Μκρτσιαν και Ριζογιάννης, που είναι δυο μονάδες σημαντικές για την ομάδα. Βεβαίως θα γίνουν και κάποιες αλλαγές. Δεν ξέρω ακόμη με τι σύστημα θα παίξουμε. Βλέπουμε τον αντίπαλο και ανάλογα παίζουμε».

Για το παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας: «Στον Αετό Σκύδρας έχουν βάλει στο μυαλό τους ότι πλέον δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την κατηγορία. Για τα μόνα που παίζουν είναι για την αξιοπρέπεια και την ομάδα τους. Γι’ αυτό παίζουν χωρίς άγχος. Είτε χάσουν, είτε νικήσουν είναι το ίδιο γι’ αυτούς. Για μας, όμως, παίζει μεγάλο ρόλο το αποτέλεσμα».

 

Εγκρίθηκε η αίτηση

για διοίκηση Πρωτοδικείου

Αίσιο τέλος είχε για την ΠΑΕ Νίκη η υπόθεση με τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Χθες ο Δημήτρης Ιωαννίδης μαζί με τον Δημήτρη Καραγιάννη, ως εκπρόσωπο της Ερασιτεχνικής που κατέχει το 10% των μετοχών, επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα για την αίτηση που είχε κατατεθεί. Ο Εισαγγελέας συμφώνησε ότι το θέμα είναι κατ’ επείγον και ενέκρινε τη σχετική αίτηση.

Έτσι η ΠΑΕ απέκτησε νόμιμη διοίκηση, η οποία μπορεί να λειτουργεί έστω και προσωρινά, ενώ οι διαδικασίες για την ανάδειξη τακτικού διοικητικού συμβουλίου θα γίνουν στις 19 Ιουλίου. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ θα είναι επταμελές, καθώς δύο μέλη, οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Αϊβαζόγλου και Γιώργος Γεωργούλας αποχώρησαν. Έτσι η νέα διοίκηση έχει την εξής σύνθεση: Δημήτρης Ιωαννίδης, Νίκος Αθηναίος, Κώστας Προβίδας, Κώστας Μωυσίδης, Δημήτρης Νταβλαμάνος, Κώστας Καπουράνης και Γρηγόρης Ζάγκας ως εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το