Photo Gallery, Αθλητισμός

Συνεχίζει να μάχεται ο Ολυμπιακός Β.

Στον Ολυμπιακό Βόλου εντείνουν τις προσπάθειες και τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την πλήρη δικαίωση του συλλόγου και την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ. Στις 24 και 26 Απριλίου αντίστοιχα θα δοθούν οι δικαστικές μάχες στο Τακτικό Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με το νομικό επιτελείο να είναι έτοιμο να εκθέσει τα «ερυθρόλευκα» επιχειρήματα. Όμως κατά γενική ομολογία όλα θα εξαρτηθούν από τη βούληση της Πολιτείας και ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί το ότι ουσιαστικά έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να βρίσκονται στα …χαρακώματα και να μάχονται για την αποκατάσταση της ομάδας και την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Γι’ αυτό και η διοίκηση βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με παράγοντες και φορείς του ποδοσφαίρου.

Φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ΕΠΟ που αυτή τη στιγμή φαίνεται να τηρεί μία στάση ουδετερότητας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα, με την προϋπόθεση να βρεθεί νομική φόρμουλα.

Βέβαια όταν μέσα σε ένα μεσημέρι η ΕΠΟ αποφάσιζε τη διάλυση του Ολυμπιακού αφήνοντας ελεύθερους όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του, δεν χρειάστηκε τα μέλη της να το σκεφτούν και πολύ. Εξάλλου, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας βρισκόταν σε πλήρη σύμπνοια με την Πολιτεία και ιδιαίτερα το υπουργείο πολιτισμού υπό το φόβο του κοψίματος της κρατικής επιχορήγησης.

Αν η ΕΠΟ το θέλει μπορεί να δικαιώσει τους «ερυθρόλευκους» ακόμη και με απλή απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, αλλά όπως φαίνεται περιμένει τις πολιτικές εξελίξεις και γι’ αυτό το θέμα του Ολυμπιακού ο κ. Πιλάβιος δεν το έφερε προς συζήτηση στο τελευταίο Δ.Σ., κάτι που ίσως γίνει στο επόμενο.

Τη Μ. Τρίτη η βουλή διακόπτει τις εργασίες της λόγω των εορτών του Πάσχα, αλλά δεν αποκλείεται την επομένη να προκηρυχθούν εκλογές για τις 6 ή τις 13 Μαΐου. Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε ήδη σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο, κάτι που φυσικά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Ήδη πολιτικοί των περισσοτέρων κομμάτων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την …δικαίωση του Ολυμπιακού και πράγματι ορισμένοι εξ’ αυτών έκαναν κάποιες επαφές ή κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στη βουλή.

Όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πιστεύει στις αγαθές προθέσεις των πολιτικών. Θεωρεί ότι κινητοποιούνται μόνο τώρα λόγω των εκλογών που έρχονται. Έτσι, περιμένει να δει έργα. Περιμένει να ξαναδεί την αγαπημένη του ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, εκεί δηλαδή που την άφησε και δεν είναι διατεθειμένος να μπει στη λογική κάποιου συμβιβασμού, δηλαδή να τοποθετήσουν τον Ολυμπιακό στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική. Ήδη χάθηκε μία χρονιά και οι φίλαθλοι δεν έχουν άλλη υπομονή. Περιμένουν από τους πολιτικούς της Μαγνησίας να κάνουν ότι και οι συνάδελφοί τους από την Κρήτη πριν μερικούς μήνες, που κυριολεκτικά έφεραν τα πάνω-κάτω και έπεισαν ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και Πολιτεία να δεχθούν τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις.

Όσον αφορά τις δικαστικές μάχες που έρχονται, στις 24 Απριλίου υπάρχει η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου θα ζητηθεί να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ομοσπονδίας και να επιστρέψει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Δύο ημέρες αργότερα ο Ολυμπιακός θα ζητήσει στο Διοικητικό Εφετείο να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου και από τη στιγμή που άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν βάσιμα σε δικαίωση, κάτι που αν συμβεί θα τους δώσει το δικαίωμα να καταθέσουν εκ νέου φάκελο στην Ε.Ε.Α.

Τουρνουά παλαιμάχων 

τη Μ. Δευτέρα στο ΕΑΚ

Η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου διοργανώνει τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ Βόλου στις 9 Απριλίου, Μεγ. Δευτέρα και από ώρες 16.00 έως 19.00.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, του Θησέα Αγριάς, του Μαγνησιακού και του Διμηνίου.  Σκοπός του τουρνουά είναι η ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών του «κοινωνικού παντοπωλείου» του Δήμου Βόλου, ο οποίος και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Καλούνται όλοι οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το τουρνουά, να προσφέρουν ότι μπορούν προς ενίσχυση αυτού του σκοπού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το