Photo Gallery, Τοπικά

Νέα υπόθεση κακοδιαχείρισης στην Αγριά

Σχεδόν καθημερινά αναδεικνύονται υποθέσεις κακοδιαχείρισης σε πρώην δήμους, όπως της Αγριάς


Μετά τα ελλείμματα και τα εικονικά τιμολόγια, νέα υπόθεση κακοδιαχείρισης αποκαλύφθηκε στην Αγριά.

Στο Δήμο Βόλου, που αναζητεί σύνδεση της συγκεκριμένης υπόθεσης με τα εικονικά τιμολόγια για αποπληρωμή διαφόρων,  θα κοινοποιηθεί αγωγή δέκα πολιτών που υποστηρίζουν ότι εργάστηκαν σε δημοτικά έργα της Αγριάς, με προφορικές εντολές πολιτικών προσώπων, χωρίς να πληρωθούν. Καμία ωστόσο επίσημη διαδικασία για την πρόσληψή τους δεν είχε κινηθεί και εντάχθηκαν στο δυναμικό εργολάβων. Ωστόσο δεν πληρώθηκαν γιατί σταμάτησαν τα έργα του «Θησέα» και θα διεκδικήσουν από το Δήμο Βόλου 50.000 ευρώ με αγωγή.

Στο Δήμο έχουν ενημερωθεί για την αγωγή και αναζητούν τα στοιχεία της απασχόλησης των εργαζομένων από το 2010, ενώ ορισμένοι από τους απασχολούμενους στους εργολάβους είχαν επισκεφθεί πέρσι την αντιδήμαρχο κ. Νατάσσα Οικονόμου.

Από την ώρα όμως που δεν υπήρχαν επίσημα στοιχεία και εντολές προσλήψεων καμία διαδικασία αποπληρωμής δεν μπορούσε να κινηθεί γι’ αυτό και οι απασχολούμενοι κινήθηκαν δικαστικά.

Οι προφορικές συμφωνίες απασχόλησής τους στα έργα του Δήμου είχαν «κλειστεί» με πολιτικά πρόσωπα, ενώ δεν έχει βρεθεί καμία σύμβαση. Ο μισθός τους καταβάλλονταν μέσω τιμολογίων που «έκοβαν» για λογαριασμό του Δήμου εργολάβοι. Η παύση πληρωμών από το πρόγραμμα «Θησέας» δημιούργησε και το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε βρει πάτο στο βαρέλι», τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου.

 

Πλαστογράφηση

υπογραφών

Στο μεταξύ, χθες και στο πλαίσιο προανάκρισης πολιτικά πρόσωπα του Δήμου Αγριάς κλήθηκαν να καταθέσουν για υπόθεση πλαστογράφησης των υπογραφών τους, προκειμένου να δοθούν άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρονταν να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες. Μήνυση κατ’ αγνώστων για πλαστογράφηση της υπογραφής του κατέθεσε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Ζάχος, αλλά και ένας υπάλληλος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η υπόθεση αφορά πλαστές υπογραφές και φέρεται να υπάρχει εμπλοκή λογιστικού γραφείου.

Βρέθηκαν περισσότερες από 35 δηλώσεις εισοδημάτων αλλοδαπών, οι οποίες έφεραν πλαστές υπογραφές του αντιδημάρχου Αγριάς Χαράλαμπου Ζάχου, υπαλλήλου του Δήμου καθώς και μιας υπαλλήλου του ΚΕΠ.

Από την Α’ ΔΟΥ έχουν σταλεί οι φάκελοι στην Εισαγγελία Βόλου και την Υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης Λάρισας.

Στο λογιστικό γραφείο απευθύνονταν αλλοδαποί όπου υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις απασχόλησης σε κτήματα αγροτών ώστε να ανανεώσουν τη βίζα τους.

Περίπου στα τέλη Απριλίου του 2010 ένας εκ των αγροτών – στον οποίο είχε χρεωθεί από το λογιστικό γραφείο ο αλλοδαπός – εργάτης «φάντασμα» – σε επίσκεψή του στην Εφορία διαπίστωσε πως στα χαρτιά φαινόταν να απασχολεί το εν λόγω άτομο χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ τα έγγραφα έφεραν υπογραφή του αντιδημάρχου Αγριάς.

Ο αγρότης ενημέρωσε τον κ. Ζάχο ο οποίος με το αντίγραφο της δήλωσης στα χέρια του μετέβη άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγριάς και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το