Τοπικά

Κυκλοφοριακές αλλαγές σε Πολυμέρη και κέντρο


Αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα του κέντρου της πόλης αλλά και στην οδό Πολυμέρη θα δρομολογήσουν οι σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας. Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, οπότε θα υπάρξει επικύρωση και από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα «κόβεται» κλήση σε όποιον οδηγό κινείται μεταξύ Αναλήψεως – Ιάσονος – Φιλελλήνων – Χατζηαργύρη και αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 25 χιλιομέτρων την ώρα.

Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας συνεδριάζει σήμερα στη 1 το μεσημέρι και θα αποφασίσει και για τις αλλαγές στην οδό Πολυμέρη. Θα υπάρξει μονοδρόμηση (κάθοδος)  της οδού Αθανασάκη από Γαρέφη  προς Πολυμέρη, ενώ θα υπάρξει και ρύθμιση του φωτεινού σηματοδότη καθώς εκτιμήθηκε ότι συμβάλλει καθοριστικά στο μποτιλιάρισμα που παρατηρείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Πολυμέρη με Αθανασάκη θα δίνει παλλόμενο πορτοκαλί σήμα για να υπάρχει συνεχής ροή των οχημάτων, ενώ θα καταργηθεί από την Πολυμέρη, η αριστερή στροφή προς την Αθανασάκη. Από την οδό Πολυμέρη προς την Αθανασάκη θα επιτρέπεται  μόνο η δεξιά στροφή.

Στο μεταξύ η Επιτροπή θα λάβει απόφαση για πεζοδρόμηση της οδού Μελούνας και για δημιουργία πεζοδιαβάσεων έξω από τα  Δημοτικά Σχολεία Άλλης Μεριάς και Πορταριάς  και το 2ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο καθώς και επί της επαρχιακής οδού Βόλου-Άλλης Μεριάς έμπροσθεν παιδικού σταθμού.

Κορύνες… παντού

Για μια ακόμη φορά στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας θα εξεταστούν αιτήματα πολιτών για τοποθετήσεις κορυνών σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Θετικές είναι οι εισηγήσεις για τοποθετήσεις προστατευτικών στοιχείων επί του πεζοδρομίου στην οδό Κανάρη  1, επί του πεζοδρομίου στην οδό Ανθ. Γαζή (με Σπ. Σπυρίδη), επί του πεζοδρομίου στην οδό Γκλαβάνη με Λ. Βύρωνος, επί του πεζοδρομίου στην οδό Γαμβέτα 138, επί του πεζοδρομίου στην οδό 28ης Οκτωβρίου αρ. 26 & Ξενοφώντος, έξω από το κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στη διασταύρωση των Κοραή και Γ. Καρτάλη

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το