Photo Gallery, Τοπικά

Μικρή τελικά η συμμετοχή στο γκέι φεστιβάλ της Σκιάθου

Από το διαγωνισμό «Μίστερ Κούρος»

Στο προσκήνιο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η Σκιάθος, καθώς από την Πέμπτη 12 Ιουλίου, φιλοξένησε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ «Gay Culture», που ολοκληρώθηκε χθες 15 Ιουλίου.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι περίμεναν διακαώς αυτές τις μέρες, καθώς θεωρούσαν πως το φεστιβάλ θα έδινε μια οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία, σε μια περίοδο που το έχει ανάγκη όσο ποτέ. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες όμως, το νησί δεν κατάφερε να προσελκύσει «πλήθος γκέι», παρά τις αρχικές φιλοδοξίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες που άφησαν εντέχνως να διαρρεύσουν, για 5.000 συμμετοχές στο γκέι φεστιβάλ, που αποδείχτηκαν ανυπόστατες. Η διοργάνωση του γκέι φεστιβάλ δεν έφερε χιλιάδες τουρίστες-γκέι στο νησί, παρόλο που η πληρότητα κατέγραψε ικανοποιητικά ποσοστά. Αυτό αποδεικνύει πως «ο τουρισμός της Σκιάθου αυτό το τριήμερο ήταν σε ικανοποιητικό βαθμό, όπως θα ήταν και αν δεν φιλοξενούσε το γκέι φεστιβάλ. Οι κρατήσεις κινήθηκαν σε νορμάλ επίπεδα. Έτσι κι αλλιώς, μετά τις εκλογές, οι κρατήσεις αυξήθηκαν, ενώ και οι ξενοδόχοι, ζώντας στην αβεβαιότητα, μείωσαν αισθητά τις τιμές», ανέφερε στη «ΘτΔ» γνωστός tour operator, που δραστηριοποιείται στο νησί της Σκιάθου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Σκιάθος, όπως και κάθε τουριστικός προορισμός, φιλοξενεί γκέι ζευγάρια. Δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε παράξενο. Έρχονται πολλές κρατήσεις με δύο αντρικά ονόματα για το δωμάτιο, που ενδεχομένως να πρόκειται για γκέι ζευγάρια». Σχετικά με τους γκέι, επισκέπτης του νησιού λέει: «Προσωπικά δεν είδα πλήθος γκέι, όχι μόνο εγώ, αλλά και κανείς άλλος που εγώ να γνωρίζω. Κάτι μικροεκδηλώσεις έγιναν, που ζήτημα να μάζεψαν καμιά εικοσαριά γκέι». Εξάλλου και διάφοροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, υποστήριξαν πως «δεν είδαμε γκέι. Το νησί είχε κόσμο, όπως πάντα στα μέσα Ιουλίου. Τίποτα διαφορετικό από άλλες χρονιές. Όσους γκέι είχε το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο μέσα Ιουλίου πέρσι, τόσους είχε και φέτος». Παρόλα αυτά show μόδας από γνωστούς Έλληνες και ξένους σχεδιαστές μόδας όπως οι aussieBum, MED, Modus Vivendi, Nikos Apostolopoulos και Τόλης Σκουλαριώτης, 15 θεματικά parties, διάσημοι DJ’s ηλεκτρονικής μουσικής, drag queen shows αλλά και η ανάδειξη του Έλληνα «Μίστερ Κούρου 2012» στην παραλία της μεγάλης Μπανάνας και το ομώνυμο beach bar έλαβαν χώρα στη Σκιάθο, απλώς χωρίς… γκέι! Ανάμεσα στους γκέι που φιλοξενήθηκαν αυτές τις μέρες στο νησί, πολλοί ήταν και εκείνοι που ήταν προσκεκλημένοι, με την ιδιότητα του μοντέλου, ώστε να συμμετάσχουν στα παραπάνω σόου που πραγματοποιήθηκαν.

Σοφία Μαυραντζά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. den tha itan asximo i Sofia pou egrapse to arthro na milouse prota me atoma tis diorganosis. To na mazepsei gay plithos ena nisi stin protia tou, opoios to perimene einai toulaxiston ektos topou kai xronou, to na stiriksoume omos oloi tin kinisi tis Skiathou, oste na tin akolouthisoun kai alles polis einai ipoxreosi olon mas !!!

  2. Διάβασα με ανάμεικτα αισθήματα αυτή την είδηση. Είμαι γιατρός, που έχω κάνει το αγροτικό μου στη Σκιάθο, πριν αρκετά χρόνια. Έκτοτε την έχω επισκεφθεί 1-2 φορές. Ξέρω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή και αποθαρρύνεται κοινωνικά. Έτσι μεγάλωσα και το ψέμα είναι κακό πράγμα. Ο σκοπός εδώ ελέγχεται, αν είναι δηλαδή να τραβήξει τα άτομα με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό σε γάμους βιτρίνας ή σε μια τύποις ετεροφυλοφιλική ζωή, είναι λάθος. Ευτυχώς, αυτήν την κόκκινη γραμμή αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας, δεν τη διάβηκα. Δεν ξέρω βέβαια, αν δε ζούσα στην Αθήνα, αν θα μπορούσα…
    Τα gay ζευγάρια απλώς υπάρχουν, κάπου, τελώντας αβλαβείς διελεύσεις από τα δωμάτια των ξενοδοχείων. Εγώ ούτε επεδίωξα φυσικά τότε να κάνω gay γνωριμίες στο νησί, παρ’ ό,τι μόνος, μην κοροϊδευόμαστε. Tα Drag Shows, οι διαγωνισμοί Κούρων και εσωρούχων κλπ, δε με τραβούν, όπου και αν γίνονται. Ας γίνονται, φυσικά, για όσους τους αρέσουν. Σήμερα είμαι σε δεσμό 8 χρόνια. Θα μου πεις, ό,τι κάνεις, κάνε το στο κρεβάτι σου. Μα, το κρεβάτι δε θα είναι μέσα στο δωμάτιο ενός σπιτιού; Η καθημερινή ζωή είναι δουλειά, συμβίωση κλπ, είναι τόσα πολλά που κοινοποιούν, εκτός πια και αν παίρνεις συγκεκριμένα μέτρα μη κοινοποίησης…
    Θα μπορούσα, άραγε; Όχι μόνο στη Σκιάθο, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος πλην της Αθήνας. Να μιλάμε όμως για πραγματική ζωή και όχι ψευτοζωή με βιτρίνα και αρπαχτές στα κρυφά.
    Όπως και νά ΄χει χαιρετισμούς στην εφημερίδα σας, που με το άρθρο της μου έδωσε αφορμή για αναμνήσεις και σκέψεις που μάλλον επιρρωνύουν τις επιλογές μου και στη Σκιάθο, που τη θυμάμαι πάντα πολύ ευχάριστα. Άλλωστε και το προσωπικό του κέντρου υγείας και οι γιατροί είχαμε, τουλάχιστον μιλώ για τότε που ήμουν εγώ, μια αρκετά καλή σχέση και “χημεία”.

Μοιραστείτε το