Ματιές & Γνώμες

Ματιές 30/04/13

Καίνε κλαδιά ακόμη

Πολλοί συνεχίζουν να καίνε κλαδιά δένδρων σε περιοχές μάλιστα, όπου η βλάστηση είναι πυκνή και εν μέσω ανομβρίας. Ο Απρίλιος φεύγει με ελάχιστα χιλιοστά βροχής στη Μαγνησία και πλέον τα ξερά, θάμνοι και αγριόχορτα, αποτελούν καύσιμη ύλη.

Την Κυριακή για παράδειγμα, το απόγευμα, δύο τεράστιες πύρινες γλώσσες ήταν ορατές στην περιοχή των Μηλεών, όπου κάποιος έκαιγε κλαδιά εν μέσω ελαιώνων. Λίγο ο αέρας να δυνάμωνε, σίγουρα δεν θα μπορούσε να ελέγξει την φωτιά. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνουν ότι το κάψιμο συνεχίζεται, εφόσον υπάρχει άδεια των αρμοδίων Αρχών, αλλά ποιος μπορεί να ελέγξει τη φωτιά;

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Να καθαριστούν οι ακτές

Η έξοδος πολλών το Σαββατοκύριακο στις κοντινές παραλίες, όπως της Αφήσσου, ανέδειξε το πρόβλημα των μη καθαρών ακτών. Η παραλία του Αμποβού συγκεκριμένα την Κυριακή ήταν γεμάτη από κάθε είδους σκουπίδια. Πλαστικά, μπουκάλια, ξύλα, καρφιά, ακόμη και κλαδιά από ολόκληρα δένδρα έχει εκβράσει η θάλασσα στη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο από αναγκαίος ο καθαρισμός των ακτών, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει και καταφθάνουν οι τουρίστες από το εξωτερικό. Και πρέπον είναι, να μη βρουν μια βρομερή και τρισάθλια περιοχή.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Σταθμεύουν στον κεντρικό άξονα

Καθώς ο καιρός έχει βελτιωθεί και η κίνηση προς τα παραλιακά χωριά έχει αυξηθεί επανεμφανίστηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως μέσα στην Αγριά, όπου προφανώς δεν γίνεται τακτικός έλεγχος από την Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία. Μάλιστα, όπως έλεγε χθες ένας οδηγός, για να διασχίσει τον παραλιακό δρόμο της Αγριάς μέχρι τα ψυγεία της ΕΨΑ χρειάστηκε να έχει υπομονή. Και αυτό γιατί κάποιοι θέλησαν να απολαύσουν το καφεδάκι τους στην πανέμορφη παραλία έχοντας δίπλα τους και το Ι.Χ. Αποτέλεσμα να σχηματιστεί «ουρά» από τα αυτοκίνητα που κινούνταν στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το πρόβλημα δεν θα δημιουργούνταν αν αυτοί που στάθμευσαν το όχημά τους στον παραλιακό δρόμο, επέλεγαν ένα άλλο κάθετο δρόμο. Τόσο απλή είναι η λύση, αλλά κάποιοι θέλουν να έχουν τον τροχονόμο να τους υποδεικνύει το σωστό.

Γ. Τσ.

 

Χρειάζονται κόψιμο

Σε ορισμένα σημεία της νησίδας του περιφερειακού δρόμου τα χορτάρια έχουν φτάσει σε τόσο μεγάλο ύψος που είναι αδύνατον να τη διασχίσει κάποιος. Η αρμόδια Υπηρεσία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και να προχωρήσει στον καθαρισμό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πεζοί που θέλουν να περάσουν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Επίσης ούτε είναι η καλύτερη εικόνα αισθητικά, να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση η νησίδα.

Φ.Σ.

 

Λακκούβα

Από τη μια Υπηρεσία στην άλλη στέλνουν συμπολίτη ο οποίος ζητεί από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να παρέμβουν για την αποκατάσταση της λακκούβας που έχει δημιουργηθεί στην οδό Μαυροκορδάτου, μεταξύ των οδών Λόρδου Βύρωνος και Αναλήψεως. Η λακκούβα στο οδόστρωμα είναι μεγάλη και δημιουργεί προβλήματα στους οδηγούς οχημάτων και τους ποδηλάτες.

Το ζήτημα είναι είτε ο Δήμος είτε άλλος φορέας να διορθώσει τη ζημιά. Και μάλιστα άμεσα.

Φ.Σ.

 

Θέλει φρεσκάρισμα

Σχεδόν αόρατη έχει γίνει η λευκή γραμμή που χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο δρόμο που συνδέει την Άλλη Μεριά με την εθνική οδό Βόλου-Πορταριάς. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο τις νυχτερινές ώρες, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου δεν έχει δημοτικό φωτισμό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι οδηγοί. Επειδή η κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο είναι έντονη καλό θα είναι η αρμόδια Υπηρεσία να φροντίσει για το φρεσκάρισμα της διαχωριστικής γραμμής.

Γ. Τσ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το