Ματιές & Γνώμες

Ματιές 26/04/13

Πρόκληση 

Η ανοχή των τροχονόμων σε κραυγαλέες μάλιστα περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης όχι μόνο «βγάζει μάτι», είναι όμως και προκλητική. Τουλάχιστον απέναντι σε όσους σταθμεύουν νόμιμα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι σταθμεύουν σε πολύ δύσκολα και επικίνδυνα σημεία τα αυτοκίνητά τους, αδιαφορώντας για το αν είναι δυνατή η διέλευση άλλων αυτοκινήτων και μάλιστα οχημάτων δημοσίων οργανισμών άμεσης επέμβασης, όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά.

Οι πολίτες τηλεφωνούν συνεχώς στην Άμεση Δράση αναφέροντας παράνομες σταθμεύσεις σε διάφορα σημεία, κεντρικά, της πόλης (όσο για τα πεζοδρόμια, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς…). Το περιπολικό της Τροχαίας μεταβαίνει, παρά την καθυστέρηση, στο σημείο και αφού ελέγξει την κατάσταση αποχωρεί. Οι αστυνομικοί δεν βεβαιώνουν την παράβαση και αποχωρούν.

Αυτή η τακτική έχει προκαλέσει σχόλια από πολίτες που παρακολουθούν τέτοιες σκηνές.

Η κατάσταση πάλι με την στάθμευση στην πόλη έχει ξεφύγει. Τα τριπλοπαρκαρίσματα (ειδικά μετά την Κοραή με Δημητριάδος) τείνουν να γίνουν μόνιμο σκηνικό. Ούτε η Τροχαία, ούτε η Δημοτική Αστυνομία μπορούν να ανταποκριθούν.

Επείγει μία συνάντηση, μία συνεργασία των δύο Υπηρεσιών. Σε διαφορετική περίπτωση όποιος αδυνατεί να το δηλώσει να το γνωρίζουν και επίσημα οι πολίτες.

Τ. Κ.

 

Να κλείσουν

Μόνο ντροπή και αηδία προκαλεί, έτσι όπως αυτή γίνεται, η λειτουργία δημοτικών τουαλετών για το κοινό που υπάρχουν στα Παλαιά. Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική και στη δημοτική τουαλέτα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Επειδή η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, καλά θα κάνει ο Δήμος να τις σφραγίσει. Ίσως γλιτώσουν κάποιοι και από μεταδιδόμενες ασθένειες…

Τ. Κ.

 

Ξεθάρρεψαν

Καλοκαίριασε και οι πραμάτειες από κάποια εμπορικά καταστήματα σε κεντρικό δρόμο του Βόλου άρχισαν να τοποθετούνται στα πεζοδρόμια. Πού πήγε η μηδενική ανοχή της Δημοτικής Αρχής; Και γίνεται λόγος για καταστήματα που διαπράττουν το αδίκημα κατ’ εξακολούθηση…

Τ. Κ.

 

Εικόνες εγκατάλειψης   

Στο κέντρο του Βόλου απέναντι από την είσοδο σχολείων στην οδό Ογλ, μεταξύ των οδών Τάκη Οικονομάκη και Γαλλίας, έχει επισημανθεί εδώ και καιρό ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο. Κινεί τις υποψίες των περιοίκων, καθώς όπως λένε το περιεργάζονται συχνά διάφοροι άγνωστοι, αλλά δεν φαίνεται να μετακινείται από τους αρμόδιους.

Πέρα από το «σαραβαλάκι», καθώς κατηφορίζουν την Ογλ από την Τ. Οικονομάκη προς την 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνουν επίσης το γεγονός ότι έχουν θεριέψει τα χόρτα στο πλάι του πεζοδρόμου. Αναρωτιούνται τότε αν τέτοιες εικόνες ταιριάζουν σε τόσα κεντρικά σημεία της πόλης.

Δ.Ρ.

 

Σχολικός εκφοβισμός

Ένας στους πέντε μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας σε σχολεία της περιοχής, που παρουσιάστηκαν σε προχθεσινή εκδήλωση. Τα κρούσματα βίας σε σχολικούς χώρους λαμβάνουν τον τελευταίο χρόνο διαστάσεις, λόγω των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, όπως σημειώνουν έμπειροι εκπαιδευτικοί. Μάλιστα σε κάποια σχολεία της πόλης και των κοντινών σε αυτήν περιοχών παρατηρούν πρωτόγνωρες καταστάσεις, με θύματα τους μικρότερους μαθητές που δέχονται συνήθως την πίεση των μεγαλύτερων.

Σε κάθε περίπτωση η συνεχής επαφή των εκπαιδευτικών με τα παιδιά, όπως και με τους γονείς τους, παραμένει, ειδικά όσο πληθαίνουν ανάλογα περιστατικά,  η ασφαλέστερη διέξοδος.

Δ.Ρ.

 

Η καθαριότητα είναι πολιτισμός

Η εικόνα στον κεντρικό δρόμο του Βόλου χαρακτηρίζεται από έντονη αντίφαση. Στην πλευρά του «Αχίλλειου» προς την Ιάσονος μια έκθεση τέχνης από αυτές που κατά καιρούς παρουσιάζονται εκεί κάποτε συνυπάρχει με κάδους που μπορεί να ξεχειλίζουν. Για μια ακόμη φορά υπενθυμίζεται πως (πρώτα) η καθαριότητα είναι πολιτισμός.

Δ.Ρ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το