Τοπικά

Προς ανέγερση Κέντρου Πολιτισμού Βελεστίνου

Αρχίζουν τη Μ. Δευτέρα οι εργασίες, με στόχο να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο
Αρχίζουν τη Μ. Δευτέρα οι εργασίες, με στόχο να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο

Υπογράφηκε προχθές (Τετάρτη 24/4) η σύμβαση του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τον ανάδοχο του έργου για την ανέγερση του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα έτος.

Ένα ξεχωριστό έργο για την πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής αρχίζει να υλοποιείται εντός ημερών στο Βελεστίνο. Πρόκειται για το Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της πνευματικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό επισκέψιμο χώρο για τους τουρίστες αλλά και τα σχολεία που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν με τη χρήση σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού για το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 635.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το κτίριο θα περιλαμβάνει το ισόγειο και έναν ημιώροφο-πατάρι. Το συνολικό εμβαδόν του θα αγγίζει τα 360 τετραγωνικά μέτρα. Το Κέντρο Πολιτισμού θα στεγάζεται επί της οδού Καραμανλή, σε γωνιακό οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου και θα έχει πολυλειτουργικά χαρακτηριστικά.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «μετά από αρκετές και μεθοδευμένες προσπάθειες και αφού λάβαμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, προχωρήσαμε ως Δήμος στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο για την ανέγερση του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής». Μάλιστα, τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, καθώς πολύ σύντομα το Βελεστίνο, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο που θα είναι αφιερωμένο στις πολιτιστικές δράσεις, με έμφαση παράλληλα στην προσωπικότητα του Ρήγα Βελεστινλή. Πλέον, ο κάθε επισκέπτης που θα θέλει να γνωρίσει το έργο του, θα ξέρει πού θα απευθυνθεί για να ενημερωθεί. Με το Κέντρο Πολιτισμού τιμούμε το Ρήγα Βελεστινλή και του αποδίδουμε ένα χώρο, όπως αρμόζει το έργο που άφησε πίσω του.

Η ίδια πρόσθεσε πως παράλληλα το συγκεκριμένο έργο ενισχύει την τοπική οικονομική ανάπτυξη και δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Μελλοντικά το Κέντρο Πολιτισμού θα λειτουργήσει ως προστιθέμενη αξία στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της περιοχής.

Η ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού, είναι μία από τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα «ξαναζωντανεύει» μέσα από εργασίες ο αρχαιολογικός χώρος της Υπέρειας Κρήνης, ετοιμάζεται  η λειτουργία του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων, όπου ήδη έχει οριστεί ο χώρος στέγασης, ανακαινίζεται το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι ανασκαφικές εργασίες στο χώρο του αρχαίου θεάτρου στο Βελεστίνο.

Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων, τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το