Ματιές & Γνώμες

Ματιές 23/05/13

Να επισκευαστεί ο δρόμος Βόλου – Λάρισας στο 304 ΠΕΒ

Βολιώτης αυτοκινητιστής επισημαίνει ότι με την ευκαιρία της κατασκευής του νέου ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου, θα μπορούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναθέσει στον εργολάβο που ήδη βρίσκεται εγκατεστημένος στην περιοχή, να επισκευάσει το οδόστρωμα στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του 304 ΠΕΒ, το οποίο είναι γεμάτο σαμαράκια. Το εν λόγω τμήμα του δρόμου είναι επικίνδυνο, κυρίως για τα οχήματα που περνούν από εκεί με μεγάλες ταχύτητες και κυρίως για τα δίκυκλα, διότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν εκτός δρόμου και να συμβούν δυστυχήματα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Κυκλοφοριακό 

Εκτός ελέγχου είναι πλέον το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε καθημερινή βάση τις ώρες αιχμής στη λεωφόρο Ειρήνης στη Νέα Ιωνία και στο τμήμα από τη γέφυρα του Κραυσίδωνα μέχρι και την Ευαγγελίστρια. Αρκετοί οδηγοί σταθμεύουν τα οχήματά τους κυριολεκτικά όπου και όπως τους βολεύει, ακόμη και στα πεζοδρόμια, άλλοι κινούνται αντίθετα στους μονόδρομους κάθετα της Ειρήνης και ορισμένοι δεν υπολογίζουν τις σημάνσεις της Τροχαίας. Πρόκειται για τον κεντρικότερο και πολυσύχναστο δρόμο της Νέας Ιωνίας, με τους παραβάτες οδηγούς να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και στην Ειρήνης να επικρατεί κυριολεκτικά χάος. Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές, όπως είναι η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία, λάμπουν διά της απουσίας τους, με συνέπεια οι παραβάτες οδηγοί να κινούνται και να σταθμεύουν στην Ειρήνης όπως οι ίδιοι βολεύονται, χωρίς να υπολογίζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι αρμόδιοι οφείλουν επιτέλους να πράξουν τον καθήκον τους, προκειμένου η κυκλοφορία να διεξάγεται με ασφάλεια και οι νομοταγείς οδηγοί να μην ταλαιπωρούνται.

Β.Κ. 

 

Πότε θα ασφαλτοστρωθεί;

Πόσος καιρός πρέπει να περάσει ακόμη ώστε οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν και να προχωρήσουν σε ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος στη συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Γαζή; Το σημείο έχει γίνει στην κυριολεξία απροσπέλαστο και αν κάποιος οδηγός ΙΧ και δικύκλου δεν δώσει τη δέουσα προσοχή περνώντας από εκεί, τότε θα τη γλιτώσει το λιγότερο με υλικές ζημιές. Φαίνεται πως ορισμένοι εργολάβοι δεν ξεχνούν την κακή τους συνήθεια να τελειώνουν ένα έργο, αλλά να μην κλείνουν τους δρόμους με άσφαλτο, όπως προφανώς έγινε και στην προαναφερόμενη περίπτωση.

Γ.Ξ.

 

Καλλιτέχνες του δρόμου

Έχουν πυκνώσει τις εμφανίσεις τους σε διάφορες γωνιές του Βόλου. Από την εμπορική Ερμού μέχρι την παραλιακή οδό καλλιτέχνες του δρόμου, φιγούρες γνώριμες εδώ και χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στέκονται ακίνητες για ώρες. Όταν οι περαστικοί θα αφήσουν τον οβολό τους, τότε θα ξεπαγώσουν για να τους ευχαριστήσουν.

Σε μια εποχή που έχει ιδιαίτερα ευνοηθεί το φαινόμενο της επαιτείας είναι αξιοσημείωτη η παρουσία ανθρώπων, που με τις περίτεχνες κινήσεις τους και προσεγμένα κοστούμια τους πιστεύουν στην αξία της τέχνης, πέρα από την ανάγκη που έχουν να βγάλουν τα προς το ζην με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Άλλωστε στους περαστικούς, που πολλοί βλέποντάς τους θα αναφωνήσουν «χαρά στο κουράγιο τους», δεν προκαλούν αισθήματα οίκτου, αλλά θαυμασμού.

Δ.Ρ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το