Ματιές & Γνώμες

Ματιές 22/05/13

Στο σκοτάδι και η άλλη είσοδος της πόλης

Έχει που έχει τα προβλήματά του το Επιχειρηματικό Πανόραμα, η έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, είναι και σκοτεινός ο δρόμος, η λεωφόρος Αθηνών συγκεκριμένα, στο τμήμα της μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίον του Άρεως. Το βράδυ της Δευτέρας όσοι εξέρχονταν από το Εκθεσιακό, δεν έβλεπαν τη μύτη τους από το σκοτάδι στο τμήμα αυτό της λεωφόρου, που είναι και είσοδος της πόλης του Βόλου. Χωρίς φώτα η οδός Λαρίσης, χωρίς φώτα και τμήμα της Αθηνών. Βόλος στο σκοτάδι…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Χωματερή… 

Σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων έχει μετατραπεί τμήμα της όχθης του χειμάρρου Κραυσίδωνα στη Νέα Ιωνία κατά μήκος της οδού Καραμπατζάκη στο τμήμα μεταξύ της λεωφόρου Ειρήνης και της Παπαδιαμάντη, σύμφωνα με τα όσα αντικρίζουν περίοικοι, αλλά και διερχόμενοι πεζοί. Μια ματιά στην όχθη του χειμάρρου αρκεί, προκειμένου να διαπιστωθεί η αυθαιρεσία ορισμένων, οι οποίοι με την τακτική τους να ξεφορτώνονται απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα στον Κραυσίδωνα καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και προκαλούν κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ισχυρής βροχόπτωσης, καθώς δεν θα διοχετεύεται το νερό στη φυσική του ροή. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίοικοι και διερχόμενοι πεζοί αντίκρισαν προχθές πέρα από τα απορρίμματα και ένα άχρηστο σαλόνι πεταμένο στην όχθη του χειμάρρου στη συμβολή της Καραμπατζάκη με τη Βενιζέλου. Χρέος των αρμοδίων είναι να θέσουν τέλος στην αυθαιρεσία ορισμένων, οι οποίοι τείνουν να μετατρέψουν το χείμαρρο σε χωματερή. Βεβαίως, γίνεται αντιληπτό ότι η διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό όσων ξεφορτώνονται απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα στο χείμαρρο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους αρμόδιους, ωστόσο απαιτείται επιτέλους να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

Β.Κ. 

 

Πεταμένα κλαδιά

Πεταμένα κλαδιά έξω από τους κάδους απορριμμάτων βρίσκονται στην οδό Κύπρου στο ύψος του διδακτηρίου του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου. Προφανώς περίοικοι αποφάσισαν να κλαδέψουν τα δέντρα στις αυλές τους και τα πεζοδρόμια, χωρίς ωστόσο να ειδοποιήσουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την αποκομιδή τους. Κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς και το πεζοδρόμιο έχει καταληφθεί, αλλά και η εικόνα είναι αποκρουστική…

Γ.Ξ.

 

Ράβε – ξήλωνε 

Προκαλεί την απορία αναγνωστών και τη μεταφέρουμε. Ο λόγος για το «ράβε – ξήλωνε» που παρατηρήθηκε στα φανάρια  που είχαν τοποθετηθεί παλιότερα στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου και Στρ. Μακρυγιάννη. Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως προκύπτει από τη διαπίστωση πως, λόγω του δεύτερου δρόμου που είναι πλατύς, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ελέγχεται η ταχύτητα των οδηγών που ξεχνιούνται και τρέχουν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δ.Ρ.

 

Εμπόδια στα πεζοδρόμια

Στη διασταύρωση των οδών Στρ. Μακρυγιάννη με Ροζού έχει συγκεντρωθεί στις γωνίες απέναντι πεζοδρομίων αρκετά κομμένα κλαδιά από δέντρα. Η διάβαση των πεζών, που περιμένουν πότε αυτά θα μαζευτούν από την αρμόδια Υπηρεσία, είναι δύσκολη, αφού αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο προκειμένου να αποφύγουν τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους.

Ανάλογες εικόνες έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες γειτονικές διασταυρώσεις.

Δ.Ρ. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το