Τοπικά

Σαράντα επιχειρήσεις στο «Επιχειρηματικό Πανόραμα»

Από την προχθεσινή εκδήλωση με την Ελένη Ψυχούλη
Από την προχθεσινή εκδήλωση με την Ελένη Ψυχούλη

Με τρανταχτές απουσίες συνεχίζεται η έκθεση 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, που διοργανώνει η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών Μαγνησίας. Μεταξύ των απόντων το σωματείο αρτοποιών Μαγνησίας, οι εταιρίες εμπορίας κουφωμάτων αλουμινίου, η συντριπτική πλειοψηφία των μετατροπέων μηχανών αυτοκινήτων και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες της περιοχής, που έδιναν το «παρών» σε παλαιότερες διοργανώσεις.

Σαράντα επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί από τη Μαγνησία και την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετέχουν στο 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με παλαιότερες διοργανώσεις. Αισθητές είναι οι απουσίες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, του συνεταιρισμού μηλοπαραγωγών Ζαγοράς και άλλων τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των εκθετών, όπως διανέμεται στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου πραγματοποιείται η έκθεση, σε αυτή συμμετέχουν:

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», Αλογογιάννη Σταματίνα φυτώρια, Avon καλλυντικά, Βρυσσάς ΑΕ τσίπουρο, Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού «Το Ρόδι», Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Σέσκλου «Το Φτάσμα», Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτελεού, Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανηλίου-Ομάδα Γυναικών «Τα αλλιώτικα», Δεληγιάννης συστήματα ασφαλείας, Εκδόσεις «Λευκό κυπαρίσσι», Ζάκης Γεώργιος βουλκανιζατέρ συνεργείο, Ηλιογέννημα Ραχμάνη Αλεξάνδρα, «Η Δήμητρα» Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου, Θεσσαλική Ποτοποιία ΑΒΕΕ, Ιωάννης Λώλος έπιπλα-λευκά είδη-είδη οικιακής χρήσης, Ιωλκός γκρουπ Κούντριας Ιωάννης, ΚΕΚΠΑΔΙΕΚ, Κίσσας Τέντες, Λιθοδομή Θωμάς Λιόβας, Μανούσος Αθανάσιος Κέντρο Ελιάς-Λαδιού, Μαξιμιάδης Αργύριος γκαραζόπορτες, Metal Design έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, «Θερμοδυναμική» Μεσημέρης Αθανάσιος, Μιλάρσκα Βιολογικό Λάδι, Νάνος αεραγωγοί, Oriflame, Παϊπάης Δημ. Χαλβάς Φαρσάλων, Παπαβασιλείου Αθ. και υιοί ξύλινα κουφώματα, Praxis Μηχανοργάνωση Ι. Παραθύρας και ΣΙΑ ΟΕ, PROFIL Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, Πεγκλίδου Χριστίνα εμπόριο υλικών καθαρισμού, Ρίζος Μιχ. μελωμένοι ξηροί καρποί, ΣΙΛΓΟΥΝΤ ΕΠΕ ξύλινα δάπεδα, Συνεταιρισμός Μελισσοκόμων Βόλου, SITRA κουφώματα, SIGMA ηλιακά συστήματα, Χατζηγιάννης Γ. κουφώματα-κουζίνες, Φώτης Πίρος χαλβάς «Ο Πίρος» και Forever Living Product. Επίσης συμμετέχουν το 2ο ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, το Ορφανοτροφείο Βόλου, το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, περιφερειακό τμήμα Βόλου και ο Δήμος Αλμυρού.

«Στρογγυλό τραπέζι με την Ελένη»

Ένα ξεχωριστό στρογγυλό τραπέζι για τα οφέλη των τοπικών προϊόντων, στήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Θέμα το πώς μπορούμε να κάνουμε γνωστή την τοπική κουζίνα εντός και εκτός Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος της φετινής Έκθεσης στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, η Βολιώτισσα Ελένη Ψυχούλη, αναφέρθηκε εκτενώς στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών παγκοσμίως, που δείχνουν μεγάλη στροφή στα τοπικά ποιοτικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς.

Η γνωστή «Chef στον αέρα» από την εκπομπή της στο ΣΚΑΪ, τόνισε την αναγκαιότητα όλοι οι καταναλωτές να αναγνωρίσουν τα διατροφικά και οικολογικά οφέλη της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων, που ήδη στις συνειδήσεις των καταναλωτών του εξωτερικού έχουν καταγραφεί ως αυθεντικά και ποιοτικά και έχουν εδραιωθεί στο καθημερινό τραπέζι.

Εκδηλώσεις

Το 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, συνεχίζεται με πλούσιες δράσεις και δραστηριότητες, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου έως τις 26 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου:

18:30 – Συζήτηση με την κλινική αθλητική διατροφολόγο Μαρία Καλαφάτη για τα οφέλη των παραδοσιακών προϊόντων στην καθημερινή διατροφή.

19:30 – Παρουσίαση του βιβλίου «Στην Κουζίνα των Κενταύρων» από την Έννη Λεβέντη.

20:00 – Βreak a move σχολή χορού.

Πέμπτη 23 Μαΐου:

18:30 – Παραδοσιακό Χορευτικό από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

19:00 – Παρουσίαση συνταγής «Παραδοσιακή Βλάχικη πίτα »από το Γυναικείο Αγροτουριστικό Σέσκλου «Το φτάσμα».

Παρασκευή 24 Μαΐου:

18:30 – Χορευτικό από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

19:00 – «Το παραδοσιακό Τσιπουράδικο στο Βόλο »Αφιέρωμα στο τσίπουρο με μεζέ από την Ένωση Εστίασης Διασκέδασης Μαγνησίας.

20:00 – Μουσικό Γλέντι με ζωντανή ορχήστρα

Σάββατο 25 Μαΐου:

18:00 – Γευσιγνωσία από το Τμήμα Μαγειρικής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

19:00 – Χορευτικό από το Χορευτικό Σύλλογο Αργιθέας.

Κυριακή 26 Μαΐου:

19:00 – Παρουσίαση του παραδοσιακού «Πρωινού της Μαγνησίας» από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

20:00 – Αυθεντικό πηλιορείτικο γλέντι με το χορευτικό συγκρότημα Αγριάς-Δράκειας και την παραδοσιακή ορχήστρα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης έχει ως εξής:

Τετάρτη 22/5, Πέμπτη 23/5, Παρασκευή 24/5, 17:30 – 21:30

Σάββατο 25/5 και Κυριακή 26/5 10:00 – 21:30

Πληροφορίες: 24210 94700

Email: [email protected]

[email protected]

www.c-magnesia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το