Ματιές & Γνώμες

Ματιές 17/05/13

Ένας τραυματισμός και μία σκάλα

Ο βαρύς τραυματισμός μιας 36χρονης Βολιώτισσας στην προσπάθειά της να διέλθει το χείμαρρο Κραυσίδωνα, στο ύψος της Αγ. Παρασκευής, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την πεζογέφυρα στην περιοχή, πρέπει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή. Τον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατό να μετακινούνται οι δημότες, σκαρφαλώνοντας σκάλες, για να διέλθουν χείμαρρους… Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους χρήστες της αυτοσχέδιας σκάλας, που διέρχονται το χείμαρρο, ωστόσο εκεί τους οδηγεί η ανάγκη διάβασης του Κραυσίδωνα. Πρόκειται για τριτοκοσμικές συνθήκες.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Αυτοκίνητα σε πεζόδρομους

Τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας της κίνησης αυτοκινήτων σε πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης επισημαίνουν διερχόμενοι πεζοί. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αρκετοί είναι οι πεζόδρομοι στον κεντρικό ιστό που έχουν μετατραπεί σε δρόμους κυκλοφορίας αυτοκινήτων, με συνέπεια οι διερχόμενοι πεζοί να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα. Με δεδομένη τη μη διενέργεια των σχετικών ελέγχων από την πλευρά της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, οι παραβάτες οδηγοί κινούνται ανενόχλητα στους πεζόδρομους χωρίς να υπολογίζουν τους διερχόμενους πεζούς. Καλόν θα είναι οι αρμόδιες Αρχές να αναλάβουν επιτέλους τον έλεγχο της κατάστασης πριν συμβεί το κακό και σημειωθεί τραυματισμός. Οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα. Ορισμένοι οδηγοί αρνούνται να τηρούν τα νόμιμα και σε τελική ανάλυση τα αυτονόητα και το ζητούμενο είναι αν υπάρχουν αρμόδιοι να ελέγχουν την κατάσταση.

Β.Κ.

 

Ζημιά

Καταστράφηκε το γκαζόν στην πλατεία Πανεπιστημίου, η οποία υπέστη «κακοποίηση» την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, όπου στήθηκε ένα «παζάρι». Είχαμε επισημάνει ότι το πράσινο θα καταστραφεί και από το Δήμο είχαν δεσμευτεί ότι θα υπάρξει αποκατάσταση. Περιμένουμε.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Λίγος κόσμος

Μόνο τυχαία προσωπικότητα δεν ήταν ο κ. Βάσλερ που αναγορεύτηκε προχθές σε επίτιμο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Ο 87χρονος είναι από τους σπουδαιότερους εν ζωή Γερμανούς λογοτέχνες με μεγάλη επιρροή στη χώρα του και διεθνώς, ο οποίος μάλιστα δεν έκρυψε τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα αρθρογραφώντας υπέρ των ελληνικών θέσεων με αφορμή την κρίση.

Και δυστυχώς για αυτόν τον άνθρωπο παρευρέθηκαν μόλις 25-30 άτομα στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Σαράτσης»…

Φ.Σ.

 

Χορταριασμένες αυλές

Εικόνες μιας άλλης εποχής συναντά κανείς σε παλιές μονοκατοικίες, οι αυλές των οποίων έχουν «πνιγεί» στα χόρτα. Αναφερόμαστε σε ακατοίκητες μονοκατοικίες, σ’ ορισμένες από τις οποίες στο παρελθόν έμειναν κάποιοι αλλοδαποί μετανάστες, οι οποίοι σταδιακά  και λόγω της κρίσης έφυγαν από τη χώρα. Το θέμα εκτός από αισθητικό, έχει να κάνει και με την ασφάλεια των περιοίκων. Κάποιοι φοβούνται ότι θα εμφανιστούν φίδια, ενώ υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Για τον καθαρισμό των αυλών υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Αν δεν το κάνουν, τότε ας το αναλάβει ο Δήμος και ας τους χρεώσει τη σχετική δαπάνη. Δεν χρωστούν τίποτα οι άλλοι να φοβούνται για την περιουσία τους ή την ατομική τους ασφάλεια.

Γ. Τσ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το