Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αθλητικός Δήμος της Ευρώπης 2014 το Ν. Πήλιο

 

Θα δοθεί πιστοποίηση μετά από έλεγχο και αξιολόγηση των εγκαταστάσεων
Θα δοθεί πιστοποίηση μετά από έλεγχο και αξιολόγηση των εγκαταστάσεων

 

Αθλητικός Δήμος της Ευρώπης για το 2014 επιλέγεται από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Υποεπιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους αθλητικών και περιβαλλοντικών φορέων, αλλά και από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας βρίσκεται ήδη στο Νότιο Πήλιο και επιθεωρεί το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων, δημοτικών και ιδιωτικών. Στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν στο Νότιο Πήλιο, προκειμένου να διενεργήσουν τον τελικό έλεγχο στις αθλητικές υποδομές και να υπογράψουν τη σχετική πιστοποίηση για τη χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων σε σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η δράση υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πρόγραμμα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο περιφερειακοί Δήμοι της Ευρώπης.

Κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών δρωμένων για ολόκληρη την Ευρώπη θα αποτελεί την ερχόμενη χρονιά η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγει το Νότιο Πήλιο ως τον Αθλητικό Δήμο της Ευρώπης για το 2014, πιστοποιώντας σχετικά το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων της ευρύτερης περιοχής, τόσο των δημοτικών, όσο και των αντίστοιχων ιδιωτικών, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των δράσεων.

Κλιμάκιο ειδικών από την Ιταλία, μελών αθλητικών και περιβαλλοντικών φορέων, αλλά και Πανεπιστημίου της γειτονικής χώρας, βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου και με την ιδιότητα της αρμόδιας υποεπιτροπής διενεργεί ελέγχους και αυτοψίες στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, τα μέλη της υποεπιτροπής εκτιμούν ότι οι αθλητικές υποδομές, δημοτικές και ιδιωτικές, που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή είναι κατάλληλες προκειμένου να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις, με την τελική έγκριση και την πιστοποίηση να δίνονται από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα βρεθούν στο Νότιο Πήλιο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τα μέλη της αρμόδιας υποεπιτροπής από την Ιταλία επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και τις αξιολογούν.

Παράλληλα, επισκέπτονται και αντίστοιχες ιδιωτικές, όπως είναι ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και ιδιωτών, οι οποίες επίσης θα χρησιμοποιηθούν στις δράσεις και τις εκδηλώσεις, που θα διοργανωθούν την ερχόμενη χρονιά με την τελική ανάδειξη του Νοτίου Πηλίου ως Αθλητικού Δήμου της Ευρώπης για το 2014.

Τα μέλη της υποεπιτροπής διενεργούν τον προέλεγχο ουσιαστικά, προκειμένου να εισηγηθούν σχετικά στα αντίστοιχα της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει του σχετικού προγραμματισμού, στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου με στόχο την τελική αξιολόγηση και την πιστοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακηρύσσοντας ταυτόχρονα και επίσημα το Δήμο Νοτίου Πηλίου ως Αθλητικό της Ευρώπης για το 2014.

Για την υποδοχή των μελών της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να διεξαχθούν από τις 2 μέχρι και τις 14 του ερχόμενου Ιουνίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς στόχος της ευρωπαϊκής δράσης είναι και η ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας, των ηθών και των εθίμων.

Τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αξιολογήσουν τις εγκαταστάσεις ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών δρωμένων, προκειμένου να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τη χρησιμοποίησή τους στις δράσεις που θα υλοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά με την ανάδειξη του Νοτίου Πηλίου ως Αθλητικού Δήμου της Ευρώπης για το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο περιφερειακοί Δήμοι της Ευρώπης.

«Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου» επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Νίκ. Φορτούνας «με τις δημοτικές και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της θα αποτελεί το κέντρο των αθλητικών δραστηριοτήτων για ολόκληρη την Ευρώπη το 2014. Η ευρύτερη περιοχή μας επιλέγεται από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ο Αθλητικός Δήμος της Ευρώπης για το 2014. Με την επιλογή και την ανάδειξή μας ως ο Αθλητικός Δήμος της Ευρώπης για το 2014 πετυχαίνουμε την περαιτέρω προβολή της ευρύτερης περιοχής μας με τεράστια οφέλη από τον τουρισμό, καθώς και την ενίσχυση και τη στήριξη της νεολαίας με την περαιτέρω αξιοποίηση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, δημοτικών και ιδιωτικών. Τα μέλη της υποεπιτροπής βρίσκονται στην περιοχή μας και εξετάζουν τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, προκειμένου να εισηγηθούν στα αντίστοιχα της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα επισκεφτούν το Νότιο Πήλιο τον ερχόμενο Ιούνιο. Από τις επαφές τις οποίες έχουμε γνωρίζουμε ότι τα μέλη της υποεπιτροπής θα εισηγηθούν θετικά στα αντίστοιχα της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το