Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 29-06-2013

Το σιντριβάνι

 

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το σιντριβάνι στην πλατεία Ελευθερίας. Το νερό δεν αναβλύζει, αντιθέτως η ποσότητα νερού που έχει απομείνει, είναι πλημμυρισμένη από σκόνη, φύλλα και άλλες φερτές ύλες, δημιουργώντας μια αντιαισθητική εικόνα. Λόγω του καλοκαιριού που διανύουμε, με τον υδράργυρο στο «κόκκινο» και τους γονείς με τα παιδιά τους να αναζητούν ανάσες δροσιάς και αναψυχής, το σιντριβάνι θα μπορούσε να είναι πραγματικό στολίδι στην πλατεία Ελευθερίας.

Κατά τα άλλα έχουμε δει το φαινόμενο, να λειτουργεί κανονικά το σιντριβάνι το χειμώνα που η θερμοκρασία βρίσκεται στο ναδίρ…

Φ.Σ.

 

Για το νερόστα Κανάλια

Την ανησυχία τους εκφράζουν κάτοικοι των Καναλίων για τη μη επισκευή της εφεδρικής αντλίας που υπάρχει στο υδραγωγείο του δημοτικού διαμερίσματος. Η εν λόγω αντλία, σημειώνουν, δεν έχει επισκευαστεί, με αποτέλεσμα το δημοτικό διαμέρισμα να κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό, αν για οποιοδήποτε λόγο πάθει ζημιά η μοναδική αντλία που λειτουργεί. Επίσης οι κάτοικοι ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού στο δημοτικό διαμέρισμα και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Βελεστίνο για την πληρωμή. Τέλος σημειώνουν ότι η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα της Κάρλας έχει μειωθεί και κινδυνεύουν τα ψάρια.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού

στο Βελεστίνο

Τελέστηκε χθες στο Βελεστίνο η θεμελίωση του Κέντρου Πολιτισμού από τη Δημοτική Αρχή, ένα έργο που θα αναβαθμίσει πολλαπλά την περιοχή.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει πλούσια πολιτιστική παράδοση και η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου θα συμβάλλει στην εξέλιξη του τόπου. Παράλληλα δημιουργείται για πρώτη φορά ένας χώρος αφιερωμένος στο Ρήγα Βελεστινλή, ώστε οι επισκέπτες να ξέρουν πού θα αποταθούν για να ενημερωθούν για την ανεκτίμητη δράση του.

Φ.Σ.

 

 

 

Στις Πλάκες 

Από πέρυσι είχε φανεί ότι οι Πλάκες θα γνωρίσουν ένδοξες στιγμές, ελέω κρίσης. Φέτος γίνεται το αδιαχώρητο. Μαθητές, φοιτητές, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και ενήλικες, μεταβαίνουν εκεί για να κάνουν το μπάνιο τους, χωρίς να μπουν στη διαδικασία των πολλών εξόδων. Γιατί εδώ που έχουμε οδηγηθεί, πολλοί σκέπτονται -και είναι φυσιολογικό – το κόστος της βενζίνης.

Φ.Σ.

 

 

Κομμένα κλαδιά

Σωρούς σχηματίζουν κομμένα κλαδιά, αλλά και διάφορα άχρηστα ογκώδη αντικείμενα που έχουν εναποθέσει πολίτες δίπλα από τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία. Προφανώς οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τόσο τα κομμένα κλαδιά, όσο και τα ογκώδη αντικείμενα δεν απομακρύνονται με το απορριμματοφόρο και τη μηχανική αποκομιδή. Απαιτείται ένα απλό τηλεφώνημα στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να φτάσει συνεργείο με φορτηγό και να τα απομακρύνει. Οι πολίτες που τα εναπόθεσαν προφανώς γνωρίζουν την απαιτούμενη διαδικασία, ωστόσο δεν έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν τους υπεύθυνους. Οι επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας ας μεριμνήσουν για την αποστολή συνεργείου και την απομάκρυνση κλαδιών και αντικειμένων, καθώς γύρω από τον κάδο δημιουργήθηκε ήδη εστία ρύπανσης, με τους περιοίκους να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους. Σε κάθε περίπτωση, τα παράπονα είναι πολλά σχετικά με την Υπηρεσία Καθαριότητας, ωστόσο είναι χρέος και των ίδιων των πολιτών να βοηθούν και να συνδράμουν, ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους για την απομάκρυνση κομμένων κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Β.Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το