Photo Gallery, Αθλητισμός

Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Για την έξοδο στην Ευρώπη και για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ

Με πέντε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, δεν χάνει τον φετινό τίτλο και θα παίξει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της κόντρα στον Εργοτέλη. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Καβάλας, ενώ η Λάρισα δεν έχει άλλα περιθώρια και θέλει μόνο τη νίκη, στο εντός έδρας ματς με τον Άρη.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός

Χωρίς επιθετικούς αναμένεται να παραταχθεί ο Πανιώνιος κόντρα στον Ολυμπιακό στο σημερινό παιχνίδι (19.30), αφού τόσο ο Κώστας Μήτρογλου όσο και ο Σίτο Ριέρα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος λόγο της συμφωνίας των δύο ομάδων στον δανεισμό του στους «κυανέρυθρους» (σε αντίθεση με τον Γκαλίτσιο) και ο Ισπανός λόγω της τιμωρίας του με τρεις αγωνιστικές από την Πειθαρχική Επιτροπή μετά το χτύπημα στον Καφέ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Παρόλο αυτά ο Τάκης Λεμονής και οι παίκτες πιστεύουν ότι όπως με την «Ένωση» έτσι και με τους «ερυθρόλευκους» θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στον απόηχο των γεγονότων του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και με την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός με το +10 στην κορυφή είναι αγκαλιά με τον 38ο τίτλο του, άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο θέλουν νίκες μέχρι το φινάλε για να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους ως ομάδα.

Εργοτέλης-ΑΕΚ

Την ΑΕΚ υποδέχεται στις 17.15 στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης. Απαντες στην κρητική ομάδα γνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν κόντρα στην ΑΕΚ, όμως μια ενδεχόμενη επιτυχία θα δώσει αέρα Ευρώπης στους Κρητικούς. Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του τραυματία Μπέτο.

Στην ΑΕΚ στοχεύουν σε μια ακόμα επιτυχία μακριά από την έδρα τους. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έχουν στο μυαλό τους τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Καβάλα

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ στις 17.15 θα φιλοξενήσει την Καβάλα. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε την περασμένη Τρίτη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον η προσοχή εστιάζεται στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Για το ματς με τους «Αργοναύτες» και ενώ οι παίκτες απείχαν την Παρασκευή από την προπόνηση λόγω οικονομικών οφειλών, θα λείψει ο τιμωρημένος Τσιρίλο.

Με τους οπαδούς της στο πλευρό της η Καβάλα θα προσπαθήσει να «σπάσει» την δυσμενή παράδοση των τελευταίων ετών στην Τούμπα, αφού σε τέσσερα ματς τα τελευταία 12 χρόνια έχει ισάριθμες ήττες από τον ΠΑΟΚ. Στο αγωνιστικό μέρος, ο τεχνικός της ομάδας Χένρικ Κάσπερτσακ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει ξανά στην διάθεση του, τους Τόμασιτς, Πετκάκη και Βουτσίτσεβιτς. Αντίθετα,  δεν υπολογίζει στην βοήθεια του Νταρσεβίλ.

Λάρισα-Άρης

Μονόδρομος είναι η νίκη για τη Λάρισα στο σημερινό (19.30) παιχνίδι με τον Άρη στο «AEL FC Arena».Τα περιθώρια στενεύουν για τους «βυσσινί» και αν στραβοπατήσουν και σήμερα στο γήπεδό τους, τότε δεν φαίνεται να προλαβαίνουν το τρένο της παραμονής.

Με την κούραση νωπή… από την προσπάθεια στο Μάντσεστερ κόντρα στην Σίτι, ο Άρης αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Οι Θεσσαλονικείς στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα, αφού ήδη έχουν χάσει έδαφος και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι-οφ και φυσικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για τον λόγο αυτό η νίκη είναι επιτακτική στο σημερινό παιχνίδι.

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρ.

Ντέρμπι ουραγών στις Σέρρες. Στις 15.00 ο τοπικός Πανσερραϊκός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολη με τις δύο ομάδες να παίζουν αποκλειστικά για τη νίκη, καθώς βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση και ιδιαίτερα ο Πανσερραϊκός.

Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα κόντρα στους Αρκάδες.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης θα κυνηγήσει με πάθος τη νίκη, προκειμένου να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

15:00 Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρ.
17:15 ΠΑΟΚ-Καβάλα
17:15 Εργοτέλης-ΑΕΚ
19:30 Πανιώνιος-Ολυμπιακός
19:30 Λάρισα-Άρης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το