Photo Gallery, Αθλητισμός

Τριάντα λεπτά ήταν αρκετά

Ο Ολυμπιακός Β. ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Κέρκυρας

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε με νίκη και από την Κέρκυρα, επικρατώντας με 3-1 της τοπικής ομάδας, στο ντεμπούτο του Μάκη Κατσαβάκη στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το βολιώτικο συγκρότημα παρέμεινε αήττητο για πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία). Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 35 βαθμούς, ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας και παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ. Ο Ηλίας Σολάκης σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, στο 4’ και στο 23’, ενώ το τρίτο τέρμα πέτυχε ο Μπρέσκα με εκπληκτικό σουτ στο 27’.

Πως έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Δύο αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Η μία αναγκαστική, καθώς ο Άλβαρεζ, λόγω τιμωρίας, δεν αγωνίστηκε (τη θέση του πήρε ο Μητρόπουλος), ενώ η άλλη λόγω τακτικής, με τον Σολάκη να παίζει αντί του Μαρτίν.

Ο Γιακούποβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες ήταν οι Σέλεζι (δεξιά) και Ζαραδούκας (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ντολεζάι και Σανκαρέ. Ο Μητρόπουλος αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, ενώ την τετράδα στη μεσαία γραμμή, μπροστά από το νεαρό μέσο, αποτέλεσαν οι Μπρέσκα και Μόνχε (στις πτέρυγες), Καπετάνος, Ουμπίντες στον άξονα. Ο Σολάκης αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης (4-1-4-1).

Από την άλλη πλευρά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για λογαριασμό της Κέρκυρας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντόπουλος, ενώ οι Γκουστάβο και Κοντοδήμος ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ. Οι Μαϊστόροβιτς και Βενέτης ήταν οι δύο στόπερ, ενώ οι Γραμμόζης, Στολτίδης και Ρίκκα αποτέλεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Οι Καλαντζής (δεξιά) και Φλαβίνιο (δεξιά) έπαιξαν στις δύο πτέρυγες με τον Μαζνόφ ως σέντερ φορ.

Εντυπωσιακός

ο Ολυμπιακός

στο πρώτο μέρος

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη να κάνουν ότι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξαν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, πέτυχαν τρία γκολ στα πρώτα τριάντα λεπτά, έχασαν ακόμη πέντε ευκαιρίες για γκολ, ενώ δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση από τους γηπεδούχους.

Νίκησαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους, κερδίζοντας όλες σχεδόν τις μάχες στη μεσαία γραμμή, πιέζοντας ασφυκτικά και κλείνοντας όλους τους διαδρόμους για το τέρμα του Γιακούποβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αρκετούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, ήταν «κίνδυνος-θάνατος» κάθε φορά που περνούσαν το κέντρο του γηπέδου, με τους ταχύτατους Μπρέσκα και Μόνχε.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε σίγουρα το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός με τον Ηλία Σολάκη, μόλις στο 4’. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό, χαρίζοντας τη νίκης στον Ολυμπιακό, άνοιξε χθες το σκορ στο ΕΑΚ της Κέρκυρας. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε κόρνερ και ο Σολάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου, γράφοντας το 0-1.

Και ήταν μόνο η αρχή. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του και να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες της Κέρκυρας, οι οποίες ξεκινούσαν από τη μεσαία γραμμή. Έτσι στο 8’ ο Καπετάνος σούταρε, ο προωθημένος Ντολεζάι έβαλε το πόδι του, για να βρει η μπάλα πάνω στο σώμα του Κωνσταντόπουλου και να καταλήξει κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα, αν και στο 9’ προσπάθησαν να απειλήσουν το τέρμα του Ολυμπιακού, με τον Φλαβίνιο να πιάνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κοντοδήμου και τη μπάλα να περνά άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου με σωστή τακτική αναπτύσσονταν εξαιρετικά στην επίθεση, προκαλώντας πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Στο 20’ ο Ουμπίντες εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τη μπάλα να περνά άουτ.

Για να φτάσουμε στο 23’ όπου ο Ολυμπιακός με έναν εξαιρετικό συνδυασμό έφτασε στο 0-2. Ο Μόνχε με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μπρέσκα να φεύγει στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον ξεμαρκάριστο Σολάκη, ο οποίος εύκολα με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία.

Χωρίς άγχος, πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν ελεύθερα και στο 27’ πέτυχαν ένα εκπληκτικό γκολ με τον Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι τέρματα, έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Στο διάστημα 30’-33’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 30’ ο Σολάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπρέσκα έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καπετάνος, με τον Σανκαρέ να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 33’, ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Ντολεζάι έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού από πλευράς Ολυμπιακού, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια καλή επιθετική προσπάθεια μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου.

Παιχνίδι συντήρησης

στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την εκρηκτικότητα του πρώτου μέρους, δεν απείλησε ούτε μια φορά με αξιώσεις την αντίπαλη άμυνα, δίνοντας χώρο τους γηπεδούχους.

Η είσοδος του Γιάντση στη θέση Ρίκκα έκανε πιο επιθετική την ομάδα της Κέρκυρας, με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πίεσαν την «ερυθρόλευκη» άμυνα και κατάφεραν να μειώσουν γρήγορα στο σκορ στο 50’ με τον Καλαντζή. Ο Γκουστάβο επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καλαντζής νίκησε στον αέρα τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού και με κεφαλιά πέτυχε το 1-3.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι πίστεψαν πως μπορούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Γιακούποβιτς.

Ο Μάκης Κατσαβάκης στο 55’ πέρασε στο παιχνίδι τον Ρόκα στη θέση του Μπρέσκα, διαφοροποιώντας το σύστημα της ομάδας, με τον Ολυμπιακό πλέον να αγωνίζεται με δύο αμυντικά χαφ (Μητρόπουλος-Ρόκας), ενώ πιο μπροστά απ’ αυτούς αγωνίστηκε στον άξονα ο Καπετάνος.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Κοντοδήμος εκτέλεσε φάουλ, δημιουργήθηκε σύγχυση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, δίχως οι Στολτίδης και Καλαντζής να καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς.

Στο διάστημα 61’-90’ οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Στο 76’ ο Κοντοδήμος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιάντσης έπιασε την κεφαλιά, με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει τη μπαλα.

Νωρίτερα, στο 69’ ο Γιάντσης έκανε το λάθος, ο Μαρτίν κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στον Μόνχε, με τον τελευταίο να μη μπορεί να βρει τον Ουμπίντες που κινούνταν από τα δεξιά.

Στο 86’ με τον Μαζνόφ να σουτάρει έξω από τη περιοχή και τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 93’ με τον Καπετάνο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Κατσαβάκης: Πεντάδα

και Κύπελλο

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Μάκης Κατσαβάκης μετά το τέλος του αγώνα, τόσο για την εμφάνιση της ομάδας του, όσο και από το αποτέλεσμα. Ο Σερραίος τεχνικός στις δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει μέχρι τέλους για την επίτευξη των δύο στόχων που έχει θέσει, την συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στην κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός και θα μπορούσε πέρα από τα τρία γκολ να πετύχει και άλλα τέρματα. Στο β’ μέρος υπήρξε κάποια οπισθοχώρηση, χαλαρώσαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να έρθει το εύκολο γκολ του Καλαντζή και να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας.

Έχω την αίσθηση πως θα μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» πολύ πιο νωρίς το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας και από το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Κέρκυρα.

Ο Ολυμπιακός έχει στόχο την πεντάδα και βέβαια το Κύπελλο. Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μπορεί να πετύχει και τους δύο στόχους που έχει θέσει πλέον».

Κέρκυρα-Ολυμπιακός Β. 1-3

23. Κωνσταντόπουλος

25. Γκουστάβο

21. Κοντοδήμος

5. Βενέτης

19. Μαϊστόροβιτς

30. Γραμμόζης

6. Στολτίδης

18. Ρίκκα

(12. Γιάντσης 46’)

7. Καλαντζής

10. Φλαβίνιο

(11. Τσίγκας 74’)

24. Μαζνόφ

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

3. Ντολεζάι

30. Μητρόπουλος

11. Καπετάνος

8. Ουμπίντες

26. Μόνχε

(20. Ακόστα 80’)

10. Μπρέσκα

(21. Ρόκας 55’)

77. Σολάκης

(9. Μαρτίν 69’)

Σκόρερ: 50’ Καλαντζής-4’, 23’ Σολάκης, 27’ Μπρέσκα

Κίτρινες: 43’ Γραμμόζης-54’ Ζαραδούκας

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μεκεδονίας), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το