Photo Gallery, Τοπικά

Χιόνια και έντονες βροχοπτώσεις στο Πήλιο

Ανοικτό το οδικό δίκτυο, καθιζήσεις και καταπτώσεις τα κυριότερα προβλήματα


Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων

Χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του νομού, καταπτώσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα κάποιων επαρχιακών δρόμων, και έντονες βροχοπτώσεις στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού χθες Σάββατο. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο που κατακλύστηκε από επισκέπτες, το ύψος του χιονιού έφτασε το ένα μέτρο. Κανονικά και χωρίς προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο, ωστόσο συνίσταται στους οδηγούς να διαθέτουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Μαγνησίας θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ από αύριο Δευτέρα αναμένεται μια μικρή βελτίωση του καιρού.

Χθες στο Βόλο επικράτησε τσουχτερό κρύο, χωρίς όμως μέχρι το μεσημέρι να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας κ. Λεωνίδας Ρίνης ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή των Χανίων, σημείωσε πως από το βράδυ προχθές Παρασκευή σημειώθηκαν στην ορεινή περιοχή του Πηλίου, χιονοπτώσεις οι οποίες δεν ήταν έντονες. Η χιονόπτωση συνεχίστηκε και χθες. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονταν από νωρίς το πρωί, επομένως το οδικό δίκτυο ήταν ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά. Ο ίδιος βέβαια συνέστησε τους οδηγούς να έχουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς αναφερόμαστε πάντοτε σε ορεινό οδικό δίκτυο κάτω από ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες.

Χθες από την Πορταριά μέχρι και το Καράβωμα η περιοχή ήταν χιονισμένη. Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έφτασε τα 80 εκατοστά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο που λειτούργησε, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Ανάβρας, αλλά και στο Κεραμίδι και το Βένετο. Αμέσως μετέβησαν στις δύο αυτές περιοχές εκχιονιστικά μηχανήματα και καθάρισαν το οδικό δίκτυο.

Στην περιοχή του πρώην δήμου Μουρεσίου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Μπρίζη, χθες για τρίτη συνεχή ημέρα σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, ενώ κάποιες στιγμές έριχνε και χιονόνερο.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μεταξύ Μουρεσίου και Κισσού, υπήρξε πρόβλημα με τη στερεότητα του οδοστρώματος από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Η θερμοκρασία χθες έπεσε ακόμη περισσότερο και η μέγιστη βρισκόταν στον ένα με δύο βαθμούς Κελσίου.

Στις περιοχές του πρώην Δήμου Ζαγοράς, Πουρί, Μακρυράχη, Ζαγορά, έβρεχε και χθες ασταμάτητα για τρίτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Λάσκο, σημειώθηκαν τρεις καταπτώσεις τοιχωμάτων, μία στον κάτω συνοικισμό του Πουρίου, στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία Ομβριός, και οι άλλες δύο στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στη Ζαγορά. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν γρήγορα.

Επίσης καθίζηση σημειώθηκε σε ένα κομμάτι του οδικού δικτύου μεταξύ Καραβώματος και Ζαγοράς και η Δημοτική Αρχή προχώρησε άμεσα στην τοποθέτηση προστατευτικών πινακίδων.

Ο κ. Λάσκος συνέστησε στους οδηγούς να μην επιχειρήσουν να μεταβούν στο Χορευτό μέσω του δρόμου που ξεκάνει από τη Μακρυράχη, αλλά μόνο μέσω Χορευτού.

Η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό «Αλέξανδρος Τακούδης» για σήμερα Κυριακή στο νομό Μαγνησίας αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 Κελσίου, ενώ στο Βόλο από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα στο νομό Μαγνησίας αναμένονται παροδικές συννεφιές. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτιωμένα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 Βαθμοί Κελσίου και στο Βόλο από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κανονικά έγιναν χθες τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Βόλο προς Βόρειες Σποράδες και αντίστροφα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το