Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Λειτουργεί το Χιονοδρομικό - Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων
Λειτουργεί το Χιονοδρομικό – Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων

Λειτούργησε χθες μετά από πολλές ημέρες αναμονής το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς το ύψος του χιονιού έφτασε το μισό μέτρο και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους λάτρεις του σκι να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.
Η χιονόπτωση στο Πήλιο σταμάτησε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο εκτιμάται ότι σήμερα δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις ορεινές περιοχές του Πηλίου το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από τα 30 έως 50 εκατοστά.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, τις τελευταίες ημέρες χιόνισε αρκετά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή και η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου το οποίο άνοιξε για όλες τις πίστες του. Αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς οι Βολιώτες θα μπορούν να έρχονται στο Πήλιο για σκι και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα μέρη για να χαρούν το χόμπι τους. Παράλληλα είναι θετικό και για τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής, καθώς η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Εξάλλου το χιόνι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.
Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου, οι τιμές του κανονικού εισιτηρίου διαμορφώνονται τις καθημερινές στα εννιά ευρώ (9 το πρωί μέχρι 12.30 το μεσημέρι) και στα επτά ευρώ (12.30 μέχρι τέσσερις το μεσημέρι), ενώ για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι αντίστοιχα για τις δύο ωρολογιακές ζώνες έντεκα και εννιά ευρώ. Το μειωμένο εισιτήριο είναι επτά ευρώ για τις καθημερινές και εννιά ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ για την απλή μετάβαση η τιμή του εισιτηρίου είναι τρία ευρώ.
Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε πως το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έχει την πιο φθηνή τιμολογιακή πολιτική από όλα τα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας.
Το ζήτημα πλέον είναι να διατηρηθεί το χιόνι και να μη λιώσει, καθώς από αυτή την εξέλιξη θα εξαρτηθεί και η λειτουργία του Χιονοδρομικού.
Η εκτίμηση από αρμόδιους είναι πως τουλάχιστον για τις επόμενες 10-15 ημέρες το Χιονοδρομικό θα λειτουργεί και αν βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες, τότε θα μείνει ανοικτό για όλο το Φεβρουάριο.
Είναι ουσιαστικά και η τελευταία ελπίδα των ελεύθερων επαγγελματιών για τη χειμερινή σεζόν, όπου με εξαίρεση τα Χριστούγεννα, οι υπόλοιπες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες από την άποψη της επισκεψιμότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το