Πολιτισμός, Τοπικά

Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αργώ

Αργώ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε αυριανή του συνεδρίαση θα δώσει την έγκρισή του για την δέσμευση πίστωσης ύψους 10.000 ευρώ προκειμένου να γυριστεί δεκαπεντάλεπτο ντοκιμαντέρ με θέμα την Αργώ.
Το ντοκιμαντέρ θα απευθύνεται σε επισκέπτες πολιτιστικού τουρισμού (ώστε ο Βόλος να καθιερωθεί στο πλαίσιο αυτό, ως προορισμός με διεθνή αναγνωρισιμότητα και εμβέλεια, μέσω της Αργούς, του συμβόλου της πόλης. Στα σχολεία που επισκέπτονται το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του, στο πλαίσιο του μαθητικού τουρισμού, στους επισκέπτες κρουαζιέρας, στους επισκέπτες συνεδριακού τουρισμού, στους επισκέπτες του Μουσείου της Αργούς (βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού).
Στην αρχή θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται ο Μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας, οι ήρωες και η σχέση τους με την αρχαία Ιωλκό και το Βόλο του σήμερα. Στη συνέχεια θα παρουσιάζεται η κατασκευή του μυθικού πλοίου, με μήκος 30 μ. και πλάτος 4 μ., του οποίου η ναυπήγηση έγινε στα Πευκάκια (από το τοπικό ναυπηγείο Ρέππου), όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι των Παγασών.
Στο ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζονται συνεντεύξεις των σύγχρονων Αργοναυτών, για τη μοναδική εμπειρία που έζησαν.
Το ντοκιμαντέρ που θα βασιστεί στο αρχειακό υλικό που διαθέτει ο Δήμος Βόλου (βίντεο και φωτογραφίες), αλλά και σε καινούργια γυρίσματα που, με «σφιχτό» μοντάζ και γρήγορο ρυθμό, θα περιγράφουν το θέμα θα έχει διάρκεια ταινίας 15 λεπτά, ενώ η αφήγηση θα είναι στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το