Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Να «παγώσουν» οι έλεγχοι για το κάπνισμα

κάπνισμα

«Πάγωμα» άμεσα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και εφαρμογή και στα μικρότερα καταστήματα θέσεων καπνιζόντων μη καπνιζόντων, μια και ο νόμος ήδη προβλέπει κάτι τέτοιο σε μαγαζιά άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων, ζητούν μεταξύ άλλων οι καταστηματάρχες-μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Καφέ Μπαρ Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας.
Αυτό τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Ν. Χαυτούρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι καταστηματάρχες, που το ερχόμενο Σάββατο θα συναντηθούν και με την υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, στο πολιτικό της γραφείο στο Βόλο, ζητούν ακόμη επιδότηση του επαγγελματία μέσω ειδικών προγραμμάτων σε περίπτωση που χρειαστεί ειδικός εξοπλισμός π.χ. έξτρα εξαερισμός ή επαγγελματικός ιονιστής και μη επιβολή ειδικού τέλους για μαγαζιά μικρότερα των 100 τ.μ. σε περίπτωση εφαρμογής θέσεων καπνιζόντων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ι. Γρηγορίου χαρακτήρισε «εξοντωτικά» τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους καταστηματάρχες που παραβιάζουν το νόμο και ανήγγειλε ότι θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 μ.μ., στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. «Δεν είναι πολιτισμός να καταγγέλλουν οι πελάτες τους άλλους πελάτες και τους καταστηματάρχες για το κάπνισμα, ρουφιανιά στην Αστυνομία» τόνισε ο κ. Γρηγορίου, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν υποδομές στην Ελλάδα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Το αντικαπνιστικό μέτρο είναι πρόχειρο και σημαίνει 200.000-300.000 άνεργοι» τόνισε ο κ. Γρηγορίου, που το κατήγγειλε ως φοροεισπρακτικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το