Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

«Κόπηκαν» 5.330 κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία

Το πρώτο τρίμηνο του 2013
Το πρώτο τρίμηνο του 2013

Αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή στην παράνομη στάθμευση και την κατάληψη δημοσίων χώρων δηλώνει η Δημοτική Αρχή Βόλου και επικαλείται τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία καταβάλλει προσπάθεια με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τις γενικότερες αντικειμενικές δυσκολίες σε σχέση με το μεγάλο μέγεθος και τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου, η Υπηρεσία εντείνει καθημερινά τους ελέγχους σε όλους τους τομείς δράσης, με σκοπό την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2013, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν για την παράνομη στάθμευση βεβαιώθηκαν συνολικά 5.330 παραβάσεις και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες σε 930 περιπτώσεις. Τον μήνα Μάρτιο, συγκεκριμένα, κόπηκαν 1543 κλήσεις, εκ των οποίων οι 750 αφορούσαν παραβάσεις για μη καταβολή τέλους στάθμευσης, οι 233 για απαγόρευση της στάθμευσης, οι 156 για στάθμευση σε πεζοδρόμιο, οι 141 για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης και οι υπόλοιπες άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται τόσο στον κεντρικό ιστό της πόλης, όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες όπως είναι η Πορταριά, η Μακρινίτσα, η Αγριά, η Νέα Αγχίαλος κ.α.

Το παρεμπόριο

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνεχίστηκε εντατικά η διενέργεια ελέγχων για το παράνομο εμπόριο, τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, καθώς και για την απαγόρευση του καπνίσματος. Οι έλεγχοι για το παρεμπόριο πραγματοποιούνται σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, σε μια προσπάθεια περιορισμού του προβλήματος που αποτελεί μάστιγα για την τοπική αγορά. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν 25 έλεγχοι και έγιναν 25 κατασχέσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν 3.289 προϊόντα, ενώ σε 9 περιπτώσεις επιβλήθηκαν και πρόστιμα συνολικού ποσού 21.000 ευρώ. Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν.

Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε επίσης συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία δεν τηρούν τη σχετική Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, δηλαδή σε καταστήματα που επεκτείνονται σε κοινόχρηστο χώρο που δεν τους έχει παραχωρηθεί. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι περισσότεροι επαγγελματίες ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις τους, εκτός από λίγες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ.Δερβένη, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με έμφαση στη διπλή σειρά τραπεζοκαθισμάτων, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ή τις βραδινές ώρες, που η κίνηση στα καταστήματα αυξάνεται και παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της διπλής σειράς. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως τόνισε, οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις.

Βασάνιζαν ζώο

Όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, κατά τον μήνα Μάρτιο καταγράφηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα 100 περιπτώσεις. Έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία (επικόλληση αυτοκόλλητων, αναμονή 45 ημερών), ώστε να υλοποιηθεί η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει σε τακτική βάση τους ελέγχους για το κάπνισμα, με έμφαση στους παιδότοπους και τα καταστήματα συνάθροισης των νέων όπως Internet Café κ.λ.π. Επίσης, συχνές είναι οι καταγγελίες που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης δεσποζόμενων ζώων. Να σημειωθεί ότι κατά την εξέτασης μίας εξ’αυτών διαπιστώθηκε όντως ότι υπήρχε ζώο σε ταράτσα που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες και επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Ο κ.Δερβένης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που γίνεται, πρόσθεσε ωστόσο ότι απαιτείται οι πολίτες να δείχνουν σεβασμό στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας και γενικά της εικόνας της πόλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το