Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Κραυγή αγωνίας για τον Περιφερειακό

Στην Εισαγγελία Βόλου προσέφυγαν και οι κάτοικοι των Μελισσατίκων (μετά από τους κατοίκους του Φυτόκου) για τον περιφερειακό δρόμο τονίζοντας την επικινδυνότητά του και ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Στην Εισαγγελία Βόλου προσέφυγαν και οι κάτοικοι των Μελισσατίκων (μετά από τους κατοίκους του Φυτόκου) για τον περιφερειακό δρόμο τονίζοντας την επικινδυνότητά του και ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Στην Εισαγγελία Βόλου κατατέθηκαν δύο αναφορές, μία των κατοίκων (με υπογραφές) και μία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μελισσατίκων.

Στην πρώτη υπογραμμίζεται ότι η διασταύρωση Μελισσατίκων-Περιφερειακού είναι άκρως επικίνδυνη, γιατί: 1ον Οι φωτεινοί σηματοδότες, το μεγαλύτερο διάστημα, είναι εκτός λειτουργίας, 2ον δεν υπάρχει ηλεκτρικός φωτισμός με συνέπεια την προβληματική διέλευση τις νυχτερινές ώρες, 3ον και σημαντικότερο, δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας, ο οποίος να δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία και να αναλαμβάνει την ευθύνη για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών.

«Οσάκις δημιουργείται βλάβη στη φωτεινή σηματοδότηση ενοχλούμε όσους φορείς κατά τον κοινό νου είναι αρμόδιοι, δηλαδή το Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια, την Τροχαία, τη Διεύθυνση Ασφαλείας και όχι μόνο. Προσκρούουμε κάθε φορά σε τοίχο αδιαπέραστο. Οι πάντες δηλώνουν αναρμόδιοι» τονίζεται στην αναφορά κατοίκων στην Εισαγγελία Βόλου.

Η φωτεινή σηματοδότηση στη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ένα μήνα, επειδή καταστράφηκε από την πρόσκρουση αυτοκινήτων. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο δρόμος θα κλείσει για εργασίες στο φωτεινό σηματοδότη από το περασμένο Σάββατο έως και την Πέμπτη.

Όμως, όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, εργολάβος δεν έχει εμφανιστεί και καμία εργασία δεν γίνεται στη σήμανση.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται ότι «σε προσωπικές και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αντιδήμαρχο κ. Λαμπρινίδη και με τον εργολάβο που έφτιαξε πρόσφατα το φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Φυτόκου, πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος είναι αναρμόδιος, αδυνατεί να φτιάξει τα φανάρια διότι δεν έχει παραλάβει το δρόμο και γιατί δεν έχει χρήματα. Ακόμη είπαν πως περιμένουν τις ασφαλιστικές εταιρείες των αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν σε αυτό το τροχαίο να τα «βρούνε μεταξύ τους», να δώσουν την αποζημίωση στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, που με τη σειρά του να δώσει τα χρήματα στο Δήμο Βόλου για να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες. Μέχρι τότε όμως, όποιον πάρει ο Χάρος…».

Και τονίζεται: «Η απορία μας είναι η εξής: Ποιος είναι επιτέλους ο υπεύθυνος για αυτό το δρόμο; Μέχρι τώρα οι Δήμοι Νέας Ιωνίας και Βόλου και η τέως Νομαρχία μας έλεγαν ότι υπεύθυνοι ήταν οι εκάστοτε εργολάβοι. Μας συμβούλευσαν δε να τους βρούμε εμείς οι πολίτες και να τους πιέσουμε να φτιάξουν τα φανάρια. Τώρα μας είπαν να περιμένουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αύριος ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε…».

Να κλείσει ο δρόμος

Οι κάτοικοι στην αναφορά τους μιλούν για εμπαιγμό τους από την πλευρά των αρμοδίων και υπογραμμίζουν με έμφαση πως «επειδή η ζωή του καθενός και των παιδιών είναι υπέρτατο αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα, ζητούν από τις Αρχές, την Πολιτεία, το Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια, το Κράτος, να τους προστατεύσουν, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Υπογραμμίζουν πως η όποια αμέλεια των υπευθύνων είναι εσκεμμένη και εγκληματική και ότι εξυπηρετεί κομματικά ή άλλα συμφέροντα.

Ζητούν από την Εισαγγελία να ενεργοποιήσει τους υπεύθυνους να ασχοληθούν άμεσα για την αποκατάσταση της φωτεινής σηματοδότησης. Διαφορετικά, ζητούν, εφ’ όσον ο δρόμος δεν έχει παραδοθεί, να κλείσει. Το ίδιο αίτημα είχαν καταθέσει και οι κάτοικοι της περιοχής Φυτόκου για να λάβουν την απάντηση από την Εισαγγελία ότι δεν μπορεί να δοθεί τέτοια εντολή.

Κίνδυνος για τους μαθητές

Στην αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μελισσατίκων υπογραμμίζουν ότι καθημερινά -δύο φορές την ημέρα- εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο, γιατί το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ που τους μεταφέρει, διασχίζει κάθετα τον Περιφερειακό χωρίς την απαιτούμενη από το Νόμο φωτεινή σηματοδότηση και η ιστορία αυτή είναι επαναλαμβανόμενη…

«Οι γονείς των παιδιών είμαστε αγανακτισμένοι από την εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχόντων. Εάν αυτοί που εκλέγονται δεν έχουν σαν κύριο μέλημα την προστασία της ζωής μας, τότε μας αναγκάζουν να σκεφθούμε πως άλλες είναι οι προτεραιότητές τους, τις οποίες και προσπαθούν να ικανοποιήσουν μέσω της εκλογής τους. Με την αναφορά τους καταγγέλλουν την αδιαφορία των υπευθύνων και καταλήγουν με ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες: Οδηγός του λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ που μετέφερε παιδιά, φοβούμενος να περάσει τη διασταύρωση αναγκάστηκε να βγει από το λεωφορείο, να σταματήσει διερχόμενο φορτηγό έτσι ώστε να διακοπεί η κυκλοφορία και των υπολοίπων οχημάτων για να μπορέσει να περάσει με σχετική ασφάλεια τη διασταύρωση.

 

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το