Αθλητισμός

Η εβδομάδα των …παθών για τη Νίκη

Μια δύσκολη εβδομάδα προμηνύεται για τη Νίκη. Η ΠΑΕ έχει μείνει χωρίς διοίκηση, η ομάδα χωρίς προπονητή και οι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το κακό είναι ότι άμεσα πρέπει να βρεθούν χρήματα τόσο για να πληρωθούν οι παίκτες, όσο και για να εξοφληθούν έναντι των παλιών οφειλών σε ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει προσφυγή.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η εβδομάδα των …παθών ξεκίνησε νωρίτερα για τη Νίκη. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες, αφού πολλά θέματα ζητούν λύση, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τη δώσει.

Το πιο φλέγον ζήτημα είναι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Ωστόσο μετά την παραίτηση του Γιώργου Δαλούκα, δεν έχει βρεθεί κανείς για να ηγηθεί της ΠΑΕ. Ο μόνος που δείχνει ενδιαφέρον είναι ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος προχώρησε σε κάποιες ενέργειες, προκειμένου να πάρει αναβολή η απολογία στην Πειθαρχική Επιτροπή για τους αγώνες με ΑΕΠ Ηρακλής, Δόξα Κρανούλας και Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας, ενώ επικοινώνησε και με τους παίκτες που έχουν κάνει προσφυγή και τους ζήτησε να κάνουν υπομονή. Το ίδιο είπε και στους ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας, στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο η ομάδα.

Ωστόσο τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα χρήματα που οφείλονται συνολικά στον Γιώργο Μπουτογιάννη, στον Αλέκο Γεωργιάδη, στον Αλέξανδρο Κακαζούκη, στον Βασίλη Κωνσταντινίδη και στον Άγγελο Διγκόζη είναι 46.000 ευρώ και πρέπει να καταβληθούν, αφού οι υποθέσεις τους έχουν τελεσιδικήσει.

Βέβαια όλοι οι παίκτες συμφώνησαν να δείξουν κατανόηση, αλλά περιμένουν και από τη Νίκη να δείξει καλή θέληση. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να μπουν και κάποιες προκαταβολές, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να ικανοποιηθούν εν μέρει και να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της Νίκης στο πρωτάθλημα.

Επίσης θα πρέπει να δοθούν χρήματα και στους παίκτες της τωρινής ομάδας, οι οποίοι τόσο καιρό κάνουν προπονήσεις και παίζουν στους αγώνες, χωρίς να έχουν πληρωθεί. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το θέμα προπονητή, αφού και εκεί πρέπει να δοθούν κάποια χρήματα. Όσον αφορά αυτό το ζήτημα ακούστηκαν κάποιες φήμες για τον Άγγελο Διγκόζη, ο οποίος όμως τώρα είναι βοηθός προπονητή στον Πανθρακικό και θεωρείται δύσκολο να αφήσει τη θέση του σε μια ομάδα που βρίσκεται σε τροχιά ανόδου προς τη Σούπερ Λιγκ.

Όπως και να έχει, όμως, η ΠΑΕ χρειάζεται άμεσα χρήματα, καθώς θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει και ο αγώνας με τον Οδυσσέα Αναγέννησης και η βολιώτικη ομάδα οφείλει να παίξει για να πάρει τη νίκη.

 

Η υποδομή στο τμήμα

μπάσκετ της Νίκης

Συνεχίζονται με ικανοποιητική συμμετοχή παιδιών οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Η ομάδα των προπονητών αποτελείται από τους απόφοιτους ΤΕΦΑΑ καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση Απόστολο Καμακά, Αντώνη Σαμαρά και Σπύρο Στρατίκη, οι οποίοι φιλοδοξούν να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου τα τελευταία 20 χρόνια. Τα αποτελέσματα φαίνονται άλλωστε από τις συνεχείς κατακτήσεις των Πανθεσσαλικών πρωταθλημάτων παίδων-εφήβων και από την συμμετοχή σε 16 φάσεις τελικών Πανελληνίων πρωταθλημάτων (δεύτερη σε συμμετοχές ομάδα στην Ελλάδα).

Η Νίκη ακόμη και πριν την οικονομική κρίση που εξαναγκάζει τις ομάδες να στραφούν στις υποδομές της είχε αυτή την φιλοσοφία και αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή εννέα αθλητών που ξεκίνησαν από τις υποδομές της στην 13άδα της ανδρικής ομάδας του συλλόγου, που από φέτος αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία και πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία.

Οι προπονήσεις της ακαδημίας μπάσκετ της Νίκης διεξάγονται καθημερινά στα κλειστά γυμναστήρια του 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας. Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι δύο ομάδες παίδων, της Νίκης Βόλου και των Νέων Αθλητών Νίκης που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, ενώ έχει ήδη αρχίσει και το εφηβικό πρωτάθλημα.

Τέλος, όσα παιδιά γεννηθέντα τα έτη 1997-2004 ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το μπάσκετ μπορούν να επικοινωνούν με τους προπονητές Απόστολο Καμακά (τηλ. 6945426072) και Αντώνη Σαμαρά (τηλ. 6980741664) για τα αγόρια και με τον Σπύρο Στρατίκη (τηλ. 6983500872) για τα κορίτσια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το